Πρωτεύουσα της Ιταλικής Μόδας

Η πρωτεύουσα της ιταλικής μόδας, το Μιλάνο έχει πολλά να προσφέρει σε όποιον επιλέξει να το επισκεφτεί. Η Ιταλία είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις της μόδας. Συγκεκριμένα, οι λάτρεις των ρούχων τρένου πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούν το Μιλάνο. Το Μιλάνο είναι η πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και γνωστό ως το οικονομικό κέντρο του Ιταλικού Βορρά. Είναι γνωστή ως μητροπολιτική περιοχή, η οποία έχει υπέροχα αριστουργήματα όπως: Η σκάλα του Μιλάνο. Είναι μια από τις πιο γνωστές λυρικές σκηνές στον κόσμο. Ονομάζεται επίσης “The Temple of Opera”. Πήρε το όνομά του από την πλατεία του Μιλάνου και βρίσκεται στην Piazza della Scala. Το θέατρο παίζει συνήθως συναυλίες μπαλέτου, όπερας και κλασικής μουσικής.

Κλασικός Γύρος Ιταλίας

Αξιοθέατα Μιλάνου

Ο Ιερός Ναός της Santa Maria delle Grazie

Η Santa Maria delle Grazie είναι ένα δομινικανό μοναστήρι στο Μιλάνο. Είναι διάσημο για την τοιχογραφία του «Μυστικού Δείπνου» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Piazza del Duomo

Εάν δεν βρίσκεστε στο Duomo, οι Ιταλοί λένε ότι δεν πήγατε ποτέ στο Μιλάνο, καθώς είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Το Duomo είναι αφιερωμένο στη γένεση της Παναγίας. Είναι η μεγαλύτερη εκκλησία στην Ιταλία και η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Quadrilatero dOro

Το Quadrilatero d’Oro, που σημαίνει χρυσό τρίγωνο, είναι ένα τρίγωνο γεμάτο οίκους μόδας. Μέσα βρίσκονται τα πιο δημοφιλή και σημαντικά καταστήματα μόδας όπως τα Prada, Valentino, Armani, Versace, Moschino κλπ. Αν τα ψώνια είναι το πάθος σας τότε αξίζει μια βόλτα στο quadrilatero d’oro. Ο Ιανουάριος και ο Ιούλιος είναι η περίοδος των εκπτώσεων, επομένως είναι μια καλή στιγμή να βρεθείτε στο Μιλάνο για υπέροχα ψώνια.

Εκδρομή στην Βόρεια Ιταλία

Η περίφημη κουζίνα της πρωτεύουσα της Ιταλικής Μόδας

Φυσικά, εκτός από τα παραπάνω, δεν είναι δυνατόν να βρίσκεστε στο Μιλάνο και να μην δοκιμάζετε την περίφημη ιταλική κουζίνα. Η μοναδική πίτσα τους και τα νόστιμα ζυμαρικά τους θα πρέπει σίγουρα να κάνουν μια βόλτα στο στομάχι σας. Τα πιο γνωστά τρόφιμα είναι:

  • Ζυμαρικά Carbonara, μόνο στην Ιταλία θα δοκιμάσετε τη σωστή καρμπονάρα που δεν έχει ξινή κρέμα και μπέικον αλλά συνδυασμό ωμού αυγού, μπέικον και λευκού κρασιού
  • Κοτόπουλο parmigiana, είναι ψητό τηγανητό κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας και λιωμένη παρμεζάνα
  • Fettuccine alfredo, μια σάλτσα που ταιριάζει με τα μακαρόνια. Είναι κρεμώδες και περιέχει βούτυρο, παρμεζάνα, σκόρδο και μαϊντανό
  • Pizza Margherita, η παραδοσιακή ιταλική πίτσα με λεπτή και τραγανή ζύμη, σπιτική σάλτσα ντομάτας με βασιλικό και μοτσαρέλα
  • Gelato, φυσικά το καλύτερο παγωτό είναι ιταλικό. Το Gelato έχει την πιο απαλή υφή και έχει άλλα συστατικά
  • Espresso, ο καφές της Ιταλίας. Υπάρχουν ατελείωτα μπαρ εσπέρσο που πίνουν καφέ σε ένα δευτερόλεπτο
Εκδρομή Ιταλία

Διαβάστε και άλλα άρθρα εδώ.