Οι παραλίες της Κρήτης είναι μοναδικές, εδώ θα δείτε κάποιες από αυτές που θα πρέπει να επισκεφτείτε αν βρεθείτε στο νησί. Αυτό το άρθρο αποτελεί έναν οδηγό για να γνωρίσετε την ακτογραμμή της Κρήτης.

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και αποτελείται από 4 νομούς, οι οποίοι είναι:

  • Ηράκλειο, πρωτεύουσα του νησιού
  • Χανιά
  • Ρέθυμνο
  • Λασίθι

Όπως ίσως γνωρίζεται, η Κρήτη είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας και αυτό αποδεικνύεται από τις όμορφες και καταγάλανες παραλίες της. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που η Κρήτη προσελκύει και προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών κάθε χρόνο. Εκτός όμως από τις παραλίες, αυτό το νησί κρύβει και άλλους θησαυρούς. Εκτός από τη φυσική του ομορφιά, είναι επίσης γνωστή για τον αρχαίο πολιτισμό που αναπτύχθηκε εκεί κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Μίνωα. Αναμφίβολα, η ύπαρξη αυτού του πολιτισμού, ωθεί τους λάτρεις της ιστορίας να επιλέξουν αυτόν τον προορισμό για τις διακοπές τους.

Πιο συγκεκριμένα :

Παραλίες Ηράκλειο Κρήτης

Αν βρεθείτε στο Ηράκλειο μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε κάποιες από τις παρακάτω παραλίες: Αγία Πελαγία, Αμμουδάρα, Δυτική Καλία Λιμάνια. Επιπλέον, δεν ξεχνάμε τις Καρτερός, Μάλια, Μάταλα, Παλαιόκαστρο, Τρεις Εκκλησιές.

Hράκλειο, Κρήτη
Χανιά, Κρήτη

Παραλίες Χανιά

Στα Χανιά, οι επισκέπτες δεν γνωρίζουν ποια παραλία να επιλέξουν πρώτα, γιατί η κάθε μία έχει μια μοναδική ομορφιά, προσφέροντας μοναδικές απολαύσεις. Μερικά από αυτά που αξίζει να δείτε είναι: Φαλάσαρνα, Παραλία Πλατανιάς, Παραλία της Γραμβούσας,Παραλία με χοντρή άμμο στο Γεράνι. Ακόμη αξίζει να δείτε τις:  Λιμάνια Seitan, Παραλία Λουτρό Σφακίων, Παραλία της λίμνης Κουρνά, Ελαφονήσι, Μπάλος.

Παραλίες Ρέθυμνο

Μια βόλτα στις παραλίες του Ρεθύμνου θα σας προσφέρει την απόλυτη απόλαυση. Οι πιο δημοφιλής είναι: Παραλία Αγία Γαλήνη, Παραλία Μπαλί, Παραλία Πρέβελη, Παραλία Πάνορμος, Παραλία Πλακιά, Παραλία Ροδάκινο, Παραλία Τριόπετρα, Παραλία της Σούδας, Παραλία Αγίου Παύλου, Παραλία Πλατανιάς.

Ρέθυμνο, Κρήτη
Λασίθι, Κρήτη

Παραλίες Λασίθι

Το Λασίθι θα σας παρασύρει μόλις δείτε τα κρυστάλλινα νερά του. Είναι ένας νομός με υπέροχα χωριά και έχει αξιόλογες παραλίες όπως: Βάι, Ίστρο, Μακρυγιαλός, Κάτω Ζάκρος, Αγία Φωτιά, Σίσι, Άγιος Νικόλαος, Χρυσή Ελούντα, Αμμουδάρα.

Λιχουδιές Κρήτης

Οι παραλίες της Κρήτης είναι πανέμορφες, παράλληλα η Κρήτη είναι  γνωστή και για το νόστιμο φαγητό της. Τα σαλιγκάρια αποτελούν το χαρακτηριστικό της. Άλλα παραδοσιακά φαγητά που συναντάμε είναι το τυρί στάκα, τα καλιτσούνια, το κέικ κρέατος, το γαμοπίλαφο  και τα ξεροτήγανα.

 

Δες εδώ τα πακέτα μας για την Κρήτη.

Καλτσούνια, Κρήτη