fbpx
from €169,00
Κάνετε κράτηση τώρα

Θεσσαλονίκη – Στη Νύφη του Θερμαϊκού

Θεσσαλονίκη, Greece
Not Rated

Διάρκεια

4 days

Tour Type

Καθημερινή Περιήγηση

Group Size

Απεριόριστος

Languages

___

Overview

Εκδρομή 28η Οκτωβρίου στη Μακεδονία

Θεσσαλονίκη

Ποιος δεν έχει ακούσει για την παραθαλάσσια Καλαμαριά, τον Θερμαϊκό, την Πυλαία και το Πανόραμα με την υπέροχη θέα του;
Πασίγνωστη και πολυτραγουδισμένη, η Θεσσαλονίκη θεωρείται ιδανικός προορισμός όλες τις εποχές και για όλα τα γούστα.

Τα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου) βρίσκοντα στην Επαρχία Αλμωπίας, 13χμ. βορειοδυτικά της Αριδαίας, στο νομό Πέλλας. Απλώνονται στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν, λίγα χλμ. από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα. Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή.

Λουτρά Πόζαρ

Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Επισκέπτες καταφθάνουν στα Λουτρά από κάθε γωνιά της Ελλάδας είτε για να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών (θεραπευτικών – χαλαρωτικών), είτε για να αποδράσουν στα πανέμορφα βουνά με τις σπηλιές, είτε  και τα δύο.

Οχυρό Ρούπελ

Το οχυρό Ρούπελ βρίσκεται ανάμεσα στα όρη Άγκιστρο και Μπέλες, πολύ κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα της οχυρωμένης τοποθεσίας, κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, ονόματι “Γραμμή Μεταξά”, με συνολικό ανάπτυγμα καταφυγίων 1.849 μέτρα και μήκος στοών 4.251 μέτρα.

Πρόκειται για μια τοποθεσία πραγματικά στρατηγικής σημασίας που ελέγχει απόλυτα την επικοινωνία στην κοιλάδα του ποταμού Στρυμώνα. Η ελληνική πλευρά οχύρωσε την περιοχή το 1914 με την κατασκευή του φρουρίου, πολύ γνωστό και από τους δύο παγκόσμιους πολέμους, αφού εκεί δόθηκαν μάχες των Ελλήνων κατά των Γερμανών.

4 ήμερη οδική εκδρομή την 28η Οκτωβρίου στην Μακεδονία.

Θεσσαλονίκη – Παλαιός Παντελεήμονας – Λουτρά Πόζαρ – Έδεσσα – Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη – Βεργίνα

Με 169€/άτομο 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στα κεντρικότατα El Greco 3* superior
  • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Πρωτόκολλα Covid ‘19
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Γεύματα και δείπνα
  • Η ημιδιατροφή στο El Greco αξίας 12€ το άτομο ημερησίως
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ο φόρος διαμονής αξίας 1,5€ για το El Greco το δωμάτιο ημερησίως
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημείωση:

Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο.

 

Δείτε και τα υπόλοιπα πακέτα μας για την Ελλάδα την περίοδο της 28ης Οκτωβρίου εδώ

View More

Itinerary

Expand All
1η ημέρα: 28/10, Αθήνα – Παλαιός Άγιος Παντελεήμονας – Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση κατευθυνόμαστε σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Μακεδονίας, τον παλαιό Άγιο Παντελεήμονα. Ο αναπαλαιωμένος και διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ., με εξαιρετική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό (προαιρετικά) και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Το βράδυ μας ελεύθερο & διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 29/10, Περιήγηση Θεσσαλονίκης – Λουτρά Πόζαρ – Έδεσσα

Μετά το πρόγευμα επιβίβαση στο λεωφορείο για να ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης αλλά και για να απολαύσουμε τον περίπατό μας στην όμορφη και πολυσύχναστη παραλία της. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε εξόρμηση 13 χλμ. από την Αριδαία στα Λουτρά Πόζαρ, όπου σε υψόμετρο 369 – 390 μέτρων βρίσκονται οι ιαματικές πηγές λουτροθεραπείας και ποσιθεραπείας. Τα Λουτρά Πόζαρ είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, τόσο κατά την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου, όσο και κατά την ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο. Έπειτα αναχώρηση για την Έδεσσα όπου θα θαυμάσουμε τους πασίγνωστους καταρράκτες της και θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για περίπατο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 30/10, Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη

Πρωινό μπουφέ και αναχώρηση για το Οχυρό Ρούπελ, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο από τα 21 συγκροτήματα οχυρών που κατασκευάστηκαν σε όλη τη γραμμή Μεταξά και που στις μέρες μας λειτουργεί ως ένα ιστορικό μνημείο. Κατά την επίσκεψή μας θα ξεναγηθούμε από αξιωματικούς του Ελληνικού στρατού και μέσω οπτικοακουστικού συστήματος διάρκειας είκοσι λεπτών, θα μας γίνει παρουσίαση της μάχης των οχυρών. Επίσκεψη στο μουσείο και στο περίπτερο των επισκεπτών για να αγοράσουμε αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την τεχνητή λίμνη Κερκίνη, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, με αξιοθαύμαστη πανίδα και χλωρίδα. Μετά την περιβαλλοντική μας ξενάγηση θα έχουμε χρόνο για προαιρετικό φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 31/10, Θεσσαλονίκη – Βεργίνα – Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Βεργίνα, όπου θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, έναν από τους σημαντικότερους της Ελλάδας. Στη συνέχεια αναχώρηση με προορισμό την Αθήνα όπου θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό.

Tour's Location

Θεσσαλονίκη, Greece
από €169,00

Συμπληρώστε τη φόρμα και ένας εκπρόσωπός της εταιρείας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

    You might also like

    elGreek