fbpx
from €195,00
Κάνετε κράτηση τώρα

Πάσχα στην Πάργα – 4 ημέρες

Πάργα, Greece
Not Rated

Διάρκεια

4 days

Tour Type

Καθημερινή Περιήγηση

Group Size

Απεριόριστος

Languages

___

Overview

Πάσχα στην Πάργα

Πάσχα στην “Πριγκίπισσα της Ηπείρου” , την κοσμοπολίτικη Πάργα

Λευκάδα – Πάργα -Αχέροντας -Γιάννενα

Αναχώρηση 22-25 Απριλίου μόνο με 195€  με δώρο Αναστάσιμο γεύμα και Πασχαλινό Γλέντι

Η «κοσμοπολίτικη» πριγκίπισσα της Ηπείρου, η πεντάμορφη κόρη του Ιονίου. Σπάνια φυσική ομορφιά, πλούσια ιστορία, καταπράσινα νησάκια και αρώματα από λεμόνι και κίτρο, κάνουν την Πάργα ελκυστικό και ιδανικό προορισμό για αποδράσεις όλες τις εποχές του χρόνου

 

Αξίζει να δούμε:

Το κάστρο της Πάργας: Από ψηλά, επιβλέπει και στολίζει την Πάργα, απλώνοντας μπροστά σας την εξαιρετική θέα του λιμανιού της Πάργας και του μικρού νησιού της Παναγίας, απέναντι. Περπατώντας ανάμεσα στους θολωτούς διαδρόμους, στους προμαχώνες και στις αίθουσες των πυροβόλων, θα ακούσετε την πολυτάραχη ιστορία του: χτίστηκε τον 14ο αιώνα από τους Νορμανδούς, αργότερα καταστράφηκε από τους Οθωμανούς, το 1572 ξαναχτίστηκε από τους Ενετούς και «ανακαινίστηκε» το 1814, όταν πέρασε στα χέρια του Αλή Πασά.

Τις Εκκλησίες της Πάργας και το εκκλησιαστικό μουσείο: Αποτελούν μνημεία Θρησκείας αλλά και ζωντανής Ιστορίας. Επισκεφτείτε την πολιούχο εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την εκκλησία του Αγίου Σώστη, τη μονή Βλαχέρνας και τα πολυάριθμα, διάσπαρτα και γραφικά εκκλησάκια στα σοκάκια της πόλης.

Το Μουσείο της Ελιάς: Το Μουσείο της Ελιάς στην Πάργα είναι ένα λαογραφικό μουσείο, καθώς η ελιά έχει ταυτιστεί με τον Ελληνισμό από την Αρχαιότητα, το οποίο «γεννήθηκε» από την αναβίωση του πρώτου μηχανοκίνητου ελαιοτριβείου της Πάργας που είχε ιδρυθεί το 1929 από τους αδελφούς Λέκκα.

Πάσχα στην Πάργα

Το νησάκι της Πάργας: Πρόκειται για ένα όμορφο, καταπράσινο νησάκι που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο λιμάνι της Πάργας. Με ένα καϊκάκι μπορείτε να φτάσετε στο μικρό νησί πολύ γρήγορα. Πάνω στο νησάκι ξεχωρίζει το εκκλησάκι της Παναγίας, απ’ όπου πήρε και το όνομά του το νησί, με το γραφικό καμπαναριό, χτισμένο στις παρυφές του κάστρου που κατασκευάστηκε το 1808 από τους Γάλλους.

Μάλιστα, πολλά ζευγάρια επιλέγουν το εκκλησάκι και για την πιο σημαντική μέρα της ζωής τους, το γάμο τους, με τη νύφη να φτάνει πάνω σε καΐκι, σαν σε παραμυθένιο σκηνικό! Τη νύχτα η εικόνα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, με το φωταγωγημένο νησάκι να μαγνητίζει τα βλέμματα.

Πάσχα στην “Πριγκίπισσα της Ηπείρου” , την κοσμοπολίτικη Πάργα

Αναχώρηση 22-25 Απριλίου μόνο με 195€  με δώρο Αναστάσιμο γεύμα και Πασχαλινό Γλέντι

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο Μαιστράλι στην Πάργα.https://www.hotelmaistrali.gr/index-el.html
  • Αναστάσιμο και Πασχαλινό γεύμα.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόρος δωματίων

 

Δείτε και τα υπόλοιπα πακέτα μας για την Ελλάδα την περίοδο του Πασχα εδώ

View More

Itinerary

Expand All
1η ημέρα: Μεγάλη Παρασκευή

Αναχώρηση το πρωί για το καταπράσινο, πανέμορφο νησί του Ιονίου, τη Λευκάδα. Με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ μεταβαίνουμε στη Λευκάδα, η οποία καλωσορίζει τον επισκέπτη, που προσεγγίζει το νησί οδικώς, μέσω της κινητής γέφυρας. Το κάστρο της Αγίας Μαύρας, η σύγχρονη μαρίνα, τα διώροφα χρωματιστά σπίτια, οι ενδιαφέρουσες εκκλησίες και η έντονη ζωή δίνουν την πρώτη θετική εντύπωση. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό, καφέ και πληθώρα άλλων επιλογών στον κεντρικό πεζόδρομο και γύρω από αυτόν.Ακολούθως, αναχωρούμε για την πανέμορφη Πάργα.Η Πάργα με τη νησιώτικη αρχιτεκτονική της, απλώνεται αμφιθεατρικά στην πλαγιά του λόφου κάτω από το κάστρο της και είναι πολύ δημοφιλής προορισμός. Το κάστρο της Πάργας από ψηλά, είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής.Το βράδυ παρακολουθούμε τον Επιτάφιο στα γραφικά σοκάκια της Πάργας.Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μεγάλο Σάββατο

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε* για το χωριό Γλυκή στον Αχέροντα ποταμό. Εκεί σε ένα πανέμορφο περιβάλλον θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για δραστηριότητες, καφέ, φαγητό και βόλτα! Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο.Μετα την αναγκαία ξεκούραση ετοιμαζόμαστε για την Ανάσταση! Παρακολούθηση της Ανάστασης και Αναστάσιμο δείπνο.Διανυκτέρευση.

*Προαιρετικά μπορείτε να πραγματοποιήσετε ,αναλόγως συνθηκών,την κρουαζιέρα με το καραβάκι από το λιμανάκι της Πάργας για τα δύο πανέμορφα νησάκια Παξοί και Αντίπαξοι.

3η ημέρα: Κυριακή του Πάσχα

Αναχώρηση το πρωί από την Πάργα με προορισμό τα Ιωάννινα. Άφιξη στην όμορφη πόλη της Ηπείρου, τη ζωντανή καστροπολιτεία, που μοιάζει με σκηνικό από άλλη εποχή, με παραδοσιακά κτίρια και αναπάντεχες χρωματιστές πινελιές, ιδιαίτερα καφέ αλλά και σημαντικά μουσεία. Οι παραδοσιακές ταβέρνες, τα πιο μοντέρνα εστιατόρια και, βέβαια, τα πολυάριθμα τσιπουράδικα συνθέτουν το γευστικό τοπίο της. Αποκλείεται να φύγετε αν δεν δοκιμάσετε παραδοσιακές ηπειρώτικες πίτες και γιαννιώτικο μπακλαβά στα καφέ-ζαχαροπλαστεία της πόλης! Ελεύθερος χρόνος για προαιρετικό γεύμα και βόλτα . Αργότερα αναχώρηση για την πόλη μας με τις καλύτερες αναμνήσεις από την εκδρομή μας.

4η ημέρα: Δευτέρα του Πάσχα

Μετά το check out από το ξενοδοχείο, ακολουθεί μεταφορά στο λιμάνι για το ταξίδι της επιστροφής, το πλοιο αναχωρεί στις 13:00

Tour's Location

Πάργα, Greece
από €195,00

Συμπληρώστε τη φόρμα και ένας εκπρόσωπός της εταιρείας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

    You might also like

    elGreek