fbpx
from €45,00
Κάνετε κράτηση τώρα

Ηλιοβασίλεμα Σούνιο

Archaeological Site of Sounion, Ethniki Odos 91, Lavreotiki, Greece
Not Rated

Διάρκεια

4 hours

Tour Type

Καθημερινή Περιήγηση

Group Size

Απεριόριστος

Languages

___

Overview

 Μαγευτικό Ηλιοβασίλεμα Σούνιο

 

Εκδρομή μισής ημέρας

 

Ζήστε την εμπειρία μιας διαδρομής κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας, του Ακρωτηρίου Σουνίου και του Ναού του Ποσειδώνα. Αφού επισκεφθούμε το Ναό, γεμάτοι από την ομορφιά, την ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου θα περιμένουμε να θαυμάσουμε ένα από τα πιο εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα που θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε.

Και όταν ο ήλιος αρχίζει να αγγίζει σιγά σιγά τη θάλασσα είναι η τέλεια στιγμή για φωτογράφιση, πριν επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας.

Γιατί να δω το Σούνιο ; 

Ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο είχε πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά των επισκεπτών της Αθήνας. Χτισμένος την ίδια εποχή με τον Παρθενώνα, στη διάρκεια του Χρυσού Αιώνα του Περικλή, δεν ήταν απλώς ένας τόπος λατρείας του θεού της θάλασσας. Στο εσωτερικό του ναού, ακριβώς στο κέντρο, δέσποζε επιβλητικό άγαλμα του Ποσειδώνα με ύψος περισσότερο από 6 μέτρα. Η περίοπτη θέση του πάνω από τη θάλασσα, έκανε το ναό για τους ναυτικούς σημάδι ότι βρίσκονταν κοντά στον Πειραιά.

 Ο ναός του Ποσειδώνα, συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες, που εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο απολαμβάνουν την κοντινή παραλία. Αλήθεια, που αλλού μπορείς να κολυμπήσεις σε πεντακάθαρα νερά με θέα τους μαρμάρινους κίονες ενός αρχαιοελληνικού ναού; 

 

Γιατί ξεχωρίζει το Σούνιο;

Η παραλία του Σουνίου με τη μαγευτική της θέα στον Σαρωνικό Κόλπο, έχει κάτι ιδιαίτερο: μια μαγική αύρα, που σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε νησί. Και μια απίστευτη θέα. Όταν ο ορίζοντας είναι καθαρός, διακρίνεται από τον ναό του Ποσειδώνα η Κέα, η Κύθνος, ακόμα και η Σέριφος στα νοτιοανατολικά και η Αίγινα στα δυτικά. Την εμπειρία σου θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο ένα από τα πιο μαγικά ηλιοβασιλέματα της ζωής σου…

Α, και κάτι που μπορεί να μην ξέρεις… Ανάμεσα στους γοητευμένους επισκέπτες του ναού του Ποσειδώνα υπάρχουν και πολλοί επώνυμοι. Ένας από αυτούς, ο Βρετανός ποιητής και φιλέλληνας, Λόρδος Βύρωνας (19ος αιώνας), ένιωσε μάλιστα τόσο μαγεμένος, που χάραξε το όνομά του σε μια από τις πέτρες του ναού.

Κάποιοι ναοί τα έχουν όλα. Ομορφιά, συμμετρία, φόντο τη θάλασσα, μαγευτική θέα, μεγάλη λατρευτική σημασία. Χτισμένος ανάμεσα στο 444-440 π.Χ. ο ναός του Ποσειδώνα ήταν μέρος του ιερού τριγώνου (μαζί με τον ναό της Αφαίας στην Αίγινα και τον Παρθενώνα στην Αθήνα).

Η ΕΚΔΡΟΜΉ ΣΤΟ ΣΟΎΝΙΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΙ:

  • Θέα του ηλιοβασιλέματος που κόβει την ανάσα
  • Πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος
  • Ανακαλύψτε το πιο υπέροχο μέρος της Αττικής, έξω από το κέντρο της πόλης
  • Επαγγελματική ξενάγηση
  • Είσοδοι
  • Ανώτερο πούλμαν

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ώρες

 

Δείτε περισσότερες ξεναγήσεις εδώ.

View More

Tour's Location

Archaeological Site of Sounion, Ethniki Odos 91, Lavreotiki, Greece
από €45,00

Συμπληρώστε τη φόρμα και ένας εκπρόσωπός της εταιρείας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

    You might also like

    elGreek