Χειμερινές διακοπές στο Μπάνσκο

Οι Χειμερινές διακοπές στο Μπάνσκο είναι μια μοναδική εμπειρία που θα χαραχτεί στο μυαλό σας και πρέπει όλοι να ζήσουμε μια φορά στην ζωή μας!

Γιατί να επιλέξω τις  χειμερινές διακοπές στο Μπάνσκο ;

Το Μπάνσκο αποτελεί τον επίγειο παράδεισο για τους λάτρεις του χειμώνα, διότι είναι η πιο όμορφη, πολυτελή και οικονομική λύση με τα πιο φαντασμαγορικά τοπία.

Ας δούμε λίγες πληροφορίες για την πόλη στολίδι της Ευρώπης:

Πριν από αιώνες το Μπάνσκο ήταν κοινότητα κτηνοτρόφων και εμπόρων. Οι οποίοι για να πουλήσουν το εμπόρευμα τους ταξίδευαν σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο.  Στις μέρες μας όμως, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα χειμερινά τουριστικά θέρετρα. Οι βουνοκορφές του πλέον συναγωνίζονται τα μεγαλύτερα και καλύτερα χιονοδρομικά της Γαλλίας και της Ελβετίας. Με την διαφορά ότι προσφέρουν ίδιας ποιότητας υπηρεσίες σε πολύ χαμηλότερες τιμές.  Το Μπάνσκο αποτελεί μια πόλη με περίπου 9.212 κατοίκους και βρίσκεται σε υψόμετρο 936 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Η πρόσβαση στην πόλη πραγματοποιείται είτε οδικά, είτε αεροπορικά μέχρι τα Σόφια και από κει οδικά, είτε μέσω του σιδηροδρομικού σταθμού. Για τις μετακινήσεις στην πόλη δεν θα δυσκολευτείς καθόλου μιας και το συγκοινωνιακό τους δίκτυο είναι από τα πιο εκσυγχρονισμένα.

Αυτό όμως που κάνει το Μπάνσκο ξεχωριστό, είναι η μαγική του τοποθεσία, ας δούμε γιατί:

Αυτή η πόλη είναι εδώ για να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

  • Αν έρχεσαι εδώ για να απολαύσεις απλά έναν κρύο και γραφικό προορισμό, να βγάλεις φωτογραφίες, να δοκιμάσεις πρωτόγνωρες γεύσεις ,να απολαύσεις τα σαλέ και να χαλαρώσεις στα σπα του ξενοδοχείο σου, καθώς και να δοκιμάσεις νέες εμπειρίες τότε αυτή η πόλη είναι εδώ για σένα.

                                    

  • Αν είσαι από τους τύπους που επιδιώκουν την περιπέτεια, τα πανέμορφα βουνά του Μπάνσκο είναι ιδανικά για σένα. Το υψηλότερο σημείο του χιονοδρομικού κέντρου βρίσκεται στα 2.560 μέτρα και το χαμηλότερο στα 1000 μέτρα. Το χιονοδρομικό βρίσκεται μόνο 12 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και αποτελείται από 18 πίστες και πάνω από 10 lifts που εξασφαλίζουν την άμεση πρόσβαση σας. Διαθέτει πίστες σκι 75 χιλιομέτρων, από τα οποία το 35% απευθύνεται σε αρχάριους το 40% σε έμπειρους και το 25% σε προχωρημένους σκιέρ και snowboarders. Η σεζόν για τους σκιέρ ξεκινάει συνήθως στα τέλη Νοεμβρίου και ακόμα και μη εξοικειωμένοι με το άθλημα, εδώ θα το τολμήσουν. Μην διστάσετε να ζητήσετε την βοήθεια ενός έμπειρου δασκάλου σε μια από τις πολλές και με μεγάλη εμπειρία σχολές εκμάθησης και ενοικίασης εξοπλισμού που θα συναντήσετε στην περιοχή. Το μαγικό στο συγκεκριμένο χιονοδρομικό κέντρο είναι  πως οι διαδρομές των πιστών οδηγούν στο κέντρο της πόλης, χαρίζοντας σου την απίθανη ευκαιρία να κατέβεις με τον εξοπλισμό σου στο πιο κεντρικό σημείο της , χαζεύοντας το πανέμορφο χιονισμένο και στολισμένο με έλατα τοπίο που ξετυλίγεται μπροστά και γύρω σου. 

 

  • Οικογενειακές διακοπές στο Μπάνσκο ; Φυσικά 

Αν επιθυμείς οικογενειακές διακοπές, υπάρχει και για σένα κάτι εδώ. Το Μπάνσκο σε αφήνει να επιλέξεις μεταξύ της νυχτερινής ζωής αλλά και της ηρεμίας. Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει fun park στο χιόνι για τους μικρούς μας φίλους. Επιπλέον, υπάρχουν ice rinks για να δοκιμάσουν την εμπειρία του πατινάζ, παιδικές χαρές, πλατείες και πολλές επιλογές για αθλητισμό. Τέλος τα περισσότερα ξενοδοχεία που σας προτείνουμε έχουν ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και χώρους για την δημιουργική και δραστήρια απασχόληση των μικρών επισκεπτών τους.

 

  • Αν ψάχνεις την νυχτερινή ζωή, τότε μην ανησυχείς γιατί στο Μπάνσκο υπάρχει άπλετη. Μην ξεχνάς πως την πόλη επισκέπτονται συνεχώς οι φοιτητές και αυτό μόνο ένα μπορεί να σημαίνει… Πάρε την παρέα σου ή δοκίμασε και μόνος σου να επισκεφτείς ένα από τα πολλά μπαράκια ή κλαμπ της περιοχής. Κάνε έναν βραδινό περίπατο στην πόλη και διάλεξε το σημείο που ταιριάζει σε σένα ώστε να απογειώσεις την εμπειρία του ταξιδιού σου. Και που ξέρεις ίσως βρεθείτε με μια νέα παρέα, να κάθεστε κάπου με μια κιθάρα και μπύρες και να δημιουργείτε τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Όποιος και αν είναι ο τρόπος διασκέδασης που σου αρέσει σίγουρα το Μπάνσκο θα μπορέσει να σε συναρπάσει.
  • Τέλος, αν είσαι λάτρεις του καλοκαιριού και ήρθες εδώ γιατί δεν ήθελες να χαλάσεις την παρέα ή επειδή ήθελες απλά να πας διακοπές σου έχουμε την λύση. Πέρα από τις θερμαινόμενες πισίνες και τα κέντρα ευεξία των ξενοδοχείων μας, δίπλα στο Μπάνσκο (μόλις 5 χιλιόμετρα μακριά) βρίσκεται το χωριό Μπάνια. Όπως ίσως μάντεψες, το όνομα δεν είναι τυχαίο αφού διαθέτει 27 πλήρεις προσβάσιμες καθαρές και προσεγμένες ιαματικές πηγές.

Όσο για την διαμονή σου δεν χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου, ότι και αν είναι αυτό που ψάχνεις είμαστε εδώ για να το  πραγματοποιήσουμε:

Ας δούμε κάποιες από τις προτάσεις μας :

Τα ξενοδοχεία που συνεργαζόμαστε τακτικά προσφέρουν τον συνδυασμό της πολυτέλειας και της οικονομικής τιμής.

Από όλα τα καταλύματα είναι εύκολα προσβάσιμο το κέντρο της πόλη, όπως και το χιονοδρομικό κέντρο καθώς στα 200-300  μέτρα υπάρχουν διαθέσιμες γόνδολες για την μεταφορά σας. Επιπλέον, τα ξενοδοχεία μας διαθέτουν υποδομές όπως:

Εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, κέντρα ευεξίας (σπα, σάουνα, χαμάμ, μασάζ κα), πινκ πονκ, καζίνο, bowling, ιππασία, μπιλιάρδο, γυμναστήριο, ski room, γκολφ κα.

Επίσης, τα περισσότερα καταλύματα δίνουν την δυνατότητα συμμετοχής σε δραστηριότητες όπως: ψάρεμα, ποδηλασία, πεζοπορίες, μαθήματα μαγειρικής, μαθήματα για τον τοπικό πολιτισμό, βραδιές κινηματογράφου, θεματικά δείπνα, ψυχαγωγία μικρών επισκεπτών, ζωντανή προβολή αθλητικών γεγονότων, βραδιές παιχνιδιών, διοργάνωση παραστάσεων και συναυλιών κα.

*Τέλος, επειδή για εμάς είναι σημαντικό να υπάρχει σεβασμός και αποδοχή όλων έχουμε φροντίσει οι συνεργάτες μας στα καταλύματα να ακολουθούν αυτή την ιδεολογία. Για αυτό και έχουμε επιλέξει μέρη που είναι Pet friendly, kids friendly και παρέχουν vegan, vegetarian και χωρίς γλουτένη επιλογές. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μας ενημερώσεις για κάποια ειδική συνθήκη που μπορεί να ισχύει και τα υπόλοιπα τα φροντίζουμε εμείς.

Οι χειμερινές διακοπές στο Μπάνσκο, δεν αποτελούνται μόνο από διασκέδαση και χαλάρωση αλλά και από ένα ακαταμάχητο γευστικό ταξίδι. Ας δούμε γιατί:

Η γαστρονομία στο Μπάνσκο:

Πάντα σε ένα ταξίδι δεν πρέπει να παραλείπουμε την δοκιμή των τοπικών εδεσμάτων και λιχουδιών. Ας δούμε λοιπόν που μπορούμε να τις βρούμε και τι πρέπει να δοκιμάσουμε.

Οι παραδοσιακές ταβέρνες –οι μεχάνας (mexanas). Όπως λέγονται- αποτελούν το ιδανικό μέρος για να ξαποστάσει κανείς και να απολαύσει πέρα από την παραδοσιακή διακόσμηση και μουσική. Τα τοπικά εδέσματα που μοιάζουν ωστόσο αρκετά με την ελληνική κουζίνα. Ας δούμε κάποια από αυτά:

  • Sirene po Shopski:

Το Sirene είναι ένα τοπικό λευκό τυρί, που ταιριάζει πολύ με το κρασί. Αν το συνδυάσετε με αυγά, τσίλι, ντομάτα και πιπεριά έχετε ένα υπέροχο πιάτο φερμένο από την Σόφια.

  • Shopska salad:

Η Shopska salad είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Βουλγαρίας και ένα από τα πιο αγαπημένα των τουριστών της χώρας. Η σαλάτα αυτή φτιάχνεται με ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι, αλλά αυτό που την κάνει ιδιαίτερη είναι ένα βουλγαρικό τυρί τουρσί, που τρίβεται από πάνω. Ο συνδυασμός των υλικών και η απλή σος από ελαιόλαδο και ξύδι, κάνουν αυτή τη σαλάτα μοναδική.

  • Tarator:

Το Tarator είναι μια τυπική βουλγαρική κρύα σούπα από αγγούρι, που συνδυάζεται με γιαούρτι, καρύδια και άνηθο. Δεν χρειάζεται βράσιμο και είναι ένα ιδανικό πιάτο για τα ζεστά καλοκαίρια. Πολλοί κάνουν τη συγκεκριμένη σούπα αρκετά πηχτή και τη σερβίρουν ως dip.

  • Panagyurski Eggs:

Πήρε το όνομά του από την μικρή ιστορική πόλη Panagyurishte, από όπου προέρχεται η συγκεκριμένη συνταγή. Στην πραγματικότητα μιλάμε για αυγά ποσέ με γιαούρτι, σάλτσα ντομάτα και λίγο σκόρδο.

  • Shkembe Chorba:

Είναι ο δικός μας πατσάς, με πολύ σκόρδο, ξύδι και τσίλι. Όπως και τον πατσά, θα το σιχαθείτε ή θα το λατρέψετε. Είναι αρκετά δύσκολη σούπα και θα πρέπει να ψάξετε αρκετά για να βρείτε το σωστό μέρος για να τη δοκιμάσετε. Και οι Βούλγαροι, όπως κι εμείς, προτιμούν να τρώνε Shkembe Chorba μετά από ποτό και ξενύχτι.

  • Lukanka:

Το Lukanka είναι ένα βουλγαρικό σαλάμι, που φτιάχνεται από χοιρινό, μοσχάρι και μπαχαρικά, μέσα σε μοσχαρίσιο έντερο. Είναι ελαφρώς πιο ακριβό από άλλα σαλάμια αλλά είναι και πολύ πιο νόστιμο. Σερβίρεται σαν μεζές για το κρασί ή τη ρακή.

  • Banitsa:

Αυτή είναι η παραδοσιακή βουλγαρική τυρόπιτα, με αυγά και τυρί sirene. Η χειροποίητη εκδοχή της είναι και η καλύτερη φυσικά. Συχνά στη Βουλγαρία θα δείτε να συνοδεύουν τη Banitsa με boza, ένα παχύρρευστο, γλυκό, καφέ ποτό, που της ταιριάζει πολύ.

  • Πιπεριές γεμιστές:

Εδώ γεμίζουν μόνο τις πιπεριές, όλων των χρωμάτων. Γεμίζονται συνήθως με ρύζι, και μερικές φορές περιέχουν και καρύδια ή κιμά. Πολλές φορές θα τις συναντήσετε γεμιστές με τυρί και σκεπασμένες με μια μπεσαμέλ. Αυτό είναι το biurek.

  • Mish-Mash:

Είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο, πανεύκολο στην προετοιμασία, που περιλαμβάνει ντομάτα, πιπεριές, κρεμμύδι, τυρί και αυγά. Κάτι σαν τον δικό μας καγιανά δηλαδή.

  • Mekitsa:

Είναι η βουλγαρική εκδοχή των donuts. Είναι τηγανητή ζύμη, που σερβίρεται με ζάχαρη άχνη, μαρμελάδα, μέλι ή τυρί sirene. Δεν είναι προφανώς, η πιο διαιτητική επιλογή για πρωινό, αλλά είναι πεντανόστιμο.

*Και μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως η Βουλγαρία αποτελεί μια ανερχόμενη οινοπαραγωγική δύναμη στον κόσμο. Οπότε μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το Mavrud (μαυρούδι) και ότι άλλο σας τραβήξει το ενδιαφέρον ή σας προτείνουν.

Χρήσιμα τηλέφωνα:

Πυροσβεστική – 160

Ασθενοφόρο – 150

Αστυνομία – 166

 

Bonus tip: Αν χρησιμοποιήσετε ταξί, είναι καλό να ζητήσετε πριν μπείτε να ενεργοποιήσουν το ταξίμετρο για να αποφύγετε τις υπερογκώδη χρεώσεις.

Τι καλύτερο λοιπόν να επισκεφτείς αυτή την υπέροχη πόλη με μια μεγάλη και έμπειρη παρέα που θα είναι εκεί να σε βοηθήσει σε ότι χρειαστείς και που θα σου δώσει τις καλύτερες και συχνά άγνωστες προτάσεις ώστε να απογειώσεις την εμπειρία του ταξιδιού σου και να σου μείνει αξέχαστο με τον ομορφότερο τρόπο.

 

Για να έρθεις στην παρέα μας: 2109241555 ή πέρνα από το γραφείο μας, να γνωριστούμε από κοντά Πετμεζά 3,Ακρόπολη.

 

Κλείσε άμεσα το πακέτο σου ή τις υπηρεσίες που σε ενδιαφέρουν για τις χειμερινές διακοπές στο Μπάνσκο εδώ.