fbpx
from €225,00
Κάνετε κράτηση τώρα

Πενταήμερη οδική εκδρομή στις Δαλματικές Ακτές

Dubrovnik, Croatia
Not Rated

Διάρκεια

5 days

Tour Type

Καθημερινή Περιήγηση

Group Size

Απεριόριστος

Languages

___

Overview

Ταξίδι στις Δαλματικές ακτές

Πενταήμερη οδική εκδρομή στις Δαλματικές Ακτές 

Ντουμπρόβνικ – Κότορ-Μπαρ – Μπούντβα

Αναχώρηση 27/8 – 31/8 μόνο με 225€ το άτομο 

Η Δαλματία είναι ιστορική περιοχή της ανατολικής Αδριατικής. Σήμερα είναι μία από τις τέσσερις ιστορικές περιοχές της Κροατίας, μαζί με την κυρίως Κροατία, τη Σλαβονία και την Ίστρια.

Η Δαλματία είναι μια στενή παραλιακή περιοχή, που εκτείνεται από το νησί Ραμπ στο βορρά μέχρι τον Κόλπο του Κότορ στο νότο. Η ενδοχώρα (Δαλματική Ζαγόρα) ποικίλλει σε πλάτος από πενήντα χιλιόμετρα στα βόρεια μέχρι λίγα μόνο χιλιόμετρα στα νότια. Καλύπτεται κυρίως από τις απόκρημνες Δειναρικές Άλπεις. Πολλά νησιά είναι παράλληλα με την ακτή, με μεγαλύτερα τα Μπρατς, Χβαρ και Κόρτσουλα. Μεγαλύτερες πόλεις είναι οι Σπλιτ, Ζαντάρ, Ντουμπρόβνικ και Σίμπενικ.

Πενταήμερη οδική εκδρομή στις Δαλματικές Ακτές 

Ταξίδι στις Δαλματικές ακτές

Το όνομα της περιοχής προέρχεται από μια Ιλλυρική φυλή, τους Δαλματούς, που ζούσαν στην περιοχή κατά την κλασική αρχαιότητα. Αργότερα έγινε Ρωμαϊκή επαρχία, με αποτέλεσμα να προκύψει ένας Ρομανικός πολιτισμός μαζί με μια, εκλειπόυσα πλέον, Δαλματική γλώσσα, που αργότερα σε μεγάλο βαθμό αντικαταστάθηκε από τη συγγενή Βενετική. Με την άφιξη των Σλάβων στην περιοχή τον 8ο αιώνα, που κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της ενδοχώρας, Σλαβικά και Ρομανικά στοιχεία άρχισαν να αναμειγνύονται στη γλώσσα και στον πολιτισμό. Κατά το Μεσαίωνα οι πόλεις της συχνά κατακτήθηκαν ή δήλωσαν υποταγή στους βασιλιάδες της περιοχής. Η μακροβιότερη εξουσία ήταν εκείνη της Δημοκρατίας της Βενετίας, που έλεγχε το μεγαλύτερο μέρος της Δαλματίας μεταξύ 1420 και 1797, με την εξαίρεση της μικρής αλλά σταθερής Δημοκρατίας της Ραγούζας (1358–1808) στα νότια.

Μεταξύ 1815 και 1918 ήταν επαρχία της Αυστριακής Αυτοκρατορίας, γνωστή ως Βασίλειο της Δαλματίας. Μετά την ήττα της Αυστροουγγαρίας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμος\ η Δαλματία μοιράστηκε στο Βασίλειο Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων, που έλεγχε το μεγαλύτερο μέρος της, και στο Βασίλειο της Ιταλίας, που κράτησε μερικά μικρότερα τμήματα, και μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όλη την περιοχή έλεγχε η ΣΟΔ της Γιουγκοσλαβίας. Ολη η Δαλματία είναι σήμερα τμήμα της σύγχρονης Κροατίας. Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα καθαρά νερά της Αδριατικής Θάλασσας και το ήπιο Μεσογειακό κλίμα καθιστούν την περιοχή δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Ντουμπρόβνικ

Το Ντουμπρόβνικ  είναι μια πόλη 43.770 κατοίκων στη Δαλματία της Κροατίας. Για αιώνες ήταν, μετά τη Βενετία, το σημαντικότερο λιμάνι των Βενετών στην Αδριατική και σήμερα ένα δημοφιλές τουριστικό κέντρο. Η πόλη διαθέτει δικό της αεροδρόμιο. Η παλαιά πόλη του Ντουμπρόβνικ έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1979.

Κότορ

Στην σκιά επιβλητικών καταπράσινων βουνών, στην άκρη ενός μαγευτικού κόλπου με τιρκουάζ νερά, η μεσαιωνική πόλη του Κότορ είναι το αδιαμφισβήτητο κόσμημα στο στέμμα του Μαυροβουνίου. Είναι ένας μεσαιωνικός λαβύρινθος μουσείων, εκκλησιών, πλατειών και βενετσιάνικων παλατιών. Είναι ένα μέρος όπου το παρελθόν συνυπάρχει με το παρόν. Πίσω από τα προπύργια, οι δρόμοι γεμίζουν με μπαρ και ζωντανή μουσική.

Πενταήμερη οδική εκδρομή στις Δαλματικές Ακτές 

Ντουμπρόβνικ – Κότορ-Μπαρ – Μπούντβα

Αναχώρηση 27/8 – 31/8 μόνο με 225€ το άτομο

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές, περιηγήσεις, όπως αναφέρονται με πολυτελή πούλμαν
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία  3*/4*
  • 4 πρωινά 
  • Αρχηγός / συνοδός
  • ΤΟΠΙΚΟΙ ΞΕΝΑΓΟΙ και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται
  • ΦΠΑ
  • Δημοτικοί φόροι όπου υπάρχουν

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Check points 25€
  • είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα
  • Kρουαζιέρα από Μπούντβα (5€)
  • Προαιρετική εκδρομή σε Cetinje & Ποντγκόριτσα (10€/άτομο)
  • φιλοδωρήματα και οτιδήποτε δεν αναφέρεται ΡΗΤΑ παραπάνω.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο : 225€ 

Επιβάρυνση μονόκλινου: + 100ευρώ

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ: 100 ΕΥΡΩ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ 15ετίας

ΤΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ Ή ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΟΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΟΝΕΩΝ

 

Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα, χωρίς καμία παράλειψη.

 

Δείτε τα υπόλοιπα πακέτα μας για εξωτερικό εδώ.

View More

Itinerary

Expand All
1η Ημέρα: ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΜΠΑΡ - SUTOMORE

Συγκέντρωση και βραδινή αναχώρηση (το προηγούμενο βράδυ) για το Μαυροβούνιο. Η διαδρομή μας, με ενδιάμεσες στάσεις , μας οδηγεί στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Συνεχίζουμε και μέσω Δυρραχίου, φθάνουμε το πρωί στο Μπαρ, την πρώτη από τις πόλεις των Δαλματικών Ακτών, που θα επισκεφθούμε. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Το βράδυ, ακολουθεί προαιρετική βραδινή έξοδος στην παραλία. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: ΜΠΟΥΝΤΒΑ - ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ.

Πρωινό και στη συνέχεια, αναχωρούμε για τη Μπούντβα, διασχίζοντας την παραθαλάσσια δαντελωτή ακτογραμμή. Η αγαπημένη πόλη των τουριστών του Μαυροβουνίου, Μπούντβα, πήρε το όνομά της από την αρχαία ελληνική λέξη «βους». Και βέβαια, ήταν και πάλι η δαιμόνια ελληνική φυλή που ίδρυσε την πόλη σε στρατηγικό σημείο στην Αδριατική ακτή! Ακολουθεί προαιρετική κρουαζιέρα στο «Mόντε Κάρλο» των Βαλκανίων, όπως όχι άδικα χαρακτηρίζεται το νησάκι Σβέτι Στέφαν (Άγιος Στέφανος), με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ένα νησάκι ενωμένο με τη στεριά, το οποίο από ψηλά φαίνεται σαν πίνακας ζωγραφικής. Επίσης, επίσκεψη στο γραφικό νησάκι “Ηavai”. Στάση και ελεύθερος χρόνος για καφέ, μπάνιο και πανοραμικές φωτογραφίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για μεσημβρινή ανάπαυση. Το απόγευμα επισκεπτόμαστε εκ νέου την Μπούντβα, όπου θα έχουμε χρόνο για γνωριμία με τη γραφική, παλιά πόλη, να περπατήσουμε στην παραλία, αλλά και για να απολαύσουμε ένα ποτό σε ένα από τα μπαρ της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (περιήγηση) - ΚΟΤΟΡ

Αναχωρούμε, νωρίς το πρωί, διασχίζοντας την παραθαλάσσια δαντελωτή ακτογραμμή, για την μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, η οποία διαθέτει σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1.300 ετών. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους 2,5 χιλιομέτρων. Νιώθει κανείς να πετά πάνω από την παλαιά πόλη, με τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση βρίσκεται μια πλακόστρωτη πλατεία, που οδηγεί από το Φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Επισκεφτείτε το φαρμακείο, που λειτουργεί συνεχώς από το 1391! Στη συνέχεια, ελεύθερος χρόνος στο Ντουμπρόβνικ. Αργότερα, επιστροφή με επίσκεψη στην πόλη Κότορ του Μαυροβουνίου. Η διασημότερη πόλη της χώρας, η «Νύμφη της Αδριατικής», όπως αποκαλούν το Κότορ για την ομορφιά του με τη γαλάζια θάλασσα, το πράσινο βουνό, αλλά και την παλέτα των διαφορετικών έντονων χρωμάτων, είναι μια πόλη με κουλτούρα και αρκετά πολιτιστικά στοιχεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: SUTOMORE - (CETINJE - ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ)

Πρωινό και η ημέρα μας είναι ελεύθερη για να την διαθέσει κανείς, όπως επιθυμεί. Προαιρετική εκδρομή στο όμορφο, γραφικό Cetinje, παλιά βασιλική πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου και στην Ποντγκόριτσα, τη σύγχρονη πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου. Περιήγηση στην πόλη. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο κι ελεύθερος χρόνος για ψώνια, φαγητό και μια τελευταία βόλτα στην παλιά πόλη. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Αναχώρηση, νωρίς το πρωί, για την πόλη μας, με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

Tour's Location

Dubrovnik, Croatia
από €225,00

Συμπληρώστε τη φόρμα και ένας εκπρόσωπός της εταιρείας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

    You might also like

    elGreek