fbpx
from €250,00
Κάνετε κράτηση τώρα

Σκι στον Παρνασσό

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, Arachova, Greece
Not Rated

Διάρκεια

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Απεριόριστος

Languages

___

Overview

Σκι στον Παρνασσό

Τριήμερη εκδρομή

16-18/03 (Σάββατο-Καθαρά Δευτέρα)

Μόνο 250€

Η διαμονή πραγματοποιείται στο Amalia Hotel 4* στους Δελφούς

Σκέφτεσαι γιατί να επιλέξεις το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού για να εξασκήσεις το αγαπημένο σου χειμερινό σπορ;

Με τους νέους υπερσύγχρονους αποσυμπλεκόμενους αναβατήρες σε Κελάρια και Φτερόλακα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού είναι πλέον στη λίστα με τα κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα στα Βαλκάνια.

Το 2014 πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση του εκσυγχρονισμού του που αφορούσε τα Κελλάρια. O νέος υπερσύγχρονος αναβατήρα τύπου Combi με την ονομασία «Αφροδίτη – Βάκχος» περιλαμβάνει τον αποσυμπλεκόμενο αναβατήρα με 8-θέσιες καμπίνες (8 MGD) «Αφροδίτη» και τον αποσυμπλεκόμενο αναβατήρα με 6-θέσιες καρέκλες και 8-θέσιες καμπίνες «Βάκχος».

Οι δύο αναβατήρες συνδέονται στον ενδιάμεσο σταθμό στα Κελλάρια 1950 και έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν συνδυαστικά ή ανεξάρτητα. Το Δεκέμβριο του 2015 ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του εκσυγχρονισμού, αυτή τη φορά στη Φτερόλακα. Οι παλιοί αναβατήρες «Ήρα 7», «Ηνίοχος 6» και ο συνδετικός «Ερμής», αντικαταστάθηκαν με νέους αποσυμπλεκόμενους αναβατήρες.α

Χιονοδρομία με θέα τη θάλασσα
Σε πολλά σημεία του χιονοδρομικού πεδίου υπάρχει οπτική επαφή με τον Κορινθιακό, αλλά και τον Ευβοϊκό κόλπο. Η δυνατότητα της χιονοδρομίας με θέα τις ελληνικές θάλασσες, εκτινάσσει την χιονοδρομική εμπειρία στα ύψη.

Πίστες Παρνασσού
Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού υπάρχουν δύο χιονοδρομικές περιοχές, τα Κελάρια και η Φτερόλακα, οι οποίες διαθέτουν συνολικά:
  • 21 πίστες και 7 χιονοδρομικές διαδρομές
  • 5 συνδετικά μονοπάτια
  • 4 μίνι πίστες αρχαρίων με babylifts με συνολικό μήκος πιστών τα 34 χλμ.

Οι καταβάσεις αρχίζουν από τα 2260μ. και φτάνουν έως τα 1640μ. υψόμετρο, ενώ το μήκος τους κυμαίνεται μεταξύ 300μ. και 4χλμ. Οι funs της πούδρας θα βρουν αρκετές εκτός πίστας διαδρομές για freeride. Επίσης, λειτουργούν και 2 Snow Fun parks σε Κελλάρια και Φτερόλακα. Τέσσερις από τις πίστες, οι Νο6 Ηνίοχος, Νο8 Ηρακλής, Νο9 Οδυσσέας και Νο2 Βάκχος, είναι πιστοποιημένες από την διεθνή ομοσπονδία χιονοδρομίας (F.I.S Homologation) για την διοργάνωση διεθνών αγώνων σκι.

Σημαντικές οδηγίες:

Απαραίτητα: Ζεστά ρούχα (περισσότερα λεπτά στρώματα), αδιάβροχο παντελόνι, χονδρές κάλτσες μέχρι το γόνατο, αδιάβροχα γάντια, σκούφος ή κράνος (συνιστάται), μάσκα, γυαλιά ηλίου, αντιηλιακό, liposan.

Δελτίο καιρού: θα υπάρχει εκτύπωση πρόβλεψης για τις καιρικές συνθήκες, καθώς και ενημέρωση για την ποσότητα του χιονιού.

**Σε περίπτωση κακοκαιρίας και μη λειτουργίας του χιονοδρομικού θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα έτσι ώστε να έχουμε κάποιες εναλλακτικές δραστηριότητες/παιχνίδια.

Δείτε περισσότερα πακέτα μας εδώ.

View More

Itinerary

Expand All
1η μέρα: Σάββατο 16/03: (με την επιφύλαξη απρόοπτων καθυστερήσεων):

-Αναχώρηση το Σάββατο το πρωί στις 06:00’ από Λ. Ειρήνης 51. Άφιξη στο κατάστημα ενοικίασης στις 08:00΄. Παραλαβή εξοπλισμού με τη βοήθεια υπεύθυνων Γυμναστών – δασκάλων 08:00’ - 08:30’. Άφιξη στο χιονοδρομικό στις 09:30’. Μάθημα 10:00’ – 12:00’, διάλειμμα 12:00’ – 13:00’ και μάθημα 13:00’ – 15:00’. Παιγνίδια στο χιόνι μέχρι τις 16:00’. Συγκέντρωση στο λεωφορείο στις 16:15’ και αναχώρηση για check in στο ξενοδοχείο μας, δείπνο σε μπουφέ και ομαδικά mental games στο χώρο γύρω από το τζάκι του ξενοδοχείου.

2η μέρα: Κυριακή 17/03

Την Κυριακή πρωινό στις 07:30’ - 08:15’. Αναχώρηση για το χιονοδρομικό στις 08:30΄. Μάθημα 10:00’ – 12:00’, διάλειμμα 12:00’ – 13:00’ και μάθημα 13:00’ – 15:00’. Παιγνίδια στο χιόνι μέχρι τις 16:00’. Συγκέντρωση στο λεωφορείο στις 16:15’ επιστροφή στους Δελφούς, δείπνο σε μπουφέ και μασκέ πάρτι στο ξενοδοχείο μας.

3η μέρα: Κ.Δευτέρα 18/03

Την Κ. Δευτέρα πρωινό στις 07:30’ - 08:15’. Check out και αναχώρηση για το χιονοδρομικό στις 09:00΄. Μάθημα 10:00’ – 12:00’, διάλειμμα 12:00’ – 12:30’ και μάθημα 12:30’ – 14:30’. Συγκέντρωση στο λεωφορείο στις 15:00’ και αναχώρηση για το Λιβάδι Παρνασσού όπου θα κάνουμε ένα όμορφο πικ νικ με παραδοσιακά νηστίσιμα προϊόντα και θα τηρήσουμε το παραδοσιακό μας έθιμο με πέταγμα χαρταετών.

Επιστροφή για παράδοση εξοπλισμού αναχώρηση για την Αθήνα στις 19:00΄. Άφιξη στις 21:30΄.

* * * Εάν σε περίπτωση κακοκαιρίας το χιονοδρομικό παραμείνει κλειστό, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, προγραμματίζουμε εναλλακτικά πεζοπορίες και δραστηριότητες/παιχνίδια στους Δελφούς ή στο Λιβάδι Παρνασσού (επίσκεψη στο Κωρύκειο Άντρο ή στο μοναδικό πανόραμα Ιτέας). Η συμβουλή μας είναι να έχετε μαζί σας ένα ζευγάρι πεζοπορικών ή καλά πατημένων αθλητικών παπουτσιών και ένα αδιάβροχο τύπου poncho.

Included/Excluded

  • - Μεταφορά από και προς Αθήνα καθώς και όλες οι τοπικές μετακινήσεις
  • - Γεύματα (3), τα 2 στο ξενοδοχείο σε μπουφέ και το 1 στο πικ νικ με νηστίσιμα προϊόντα στο λιβάδι Παρνασσού
  • - Δύο διανυκτερεύσεις με πλούσιο πρωινό σε μπουφέ (σε δίκλινα με δύο μονά κρεβάτια ενωμένα ή τρίκλινα δωμάτια όπου το extra κρεβάτι είναι sofa bed - αναδιπλούμενος καναπές)
  • - Συνάντηση – αναλυτική ενημέρωση μερικές ημέρες πριν την αναχώρηση
  • - Συνοδοί εκδρομής έμπειροι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής / εκπαιδευτές χιονοδρομίας
  • - Σάντουιτς, μπάρα δημητριακών, χυμό και μπουκαλάκι νερό στο διάλειμμα κάθε ημέρας
  • - Χαρταετοί και καλούμπες
  • - Συμμετοχή στα παιχνίδια στο χιονοδρομικό και το ξενοδοχείο μας
  • -Κόστος μαθημάτων χιονοδρομίας: το πακέτο τριήμερου (τουλάχιστον 12 ώρες) 100 ευρώ για το ski και 120 ευρώ για το snowboard.
  • -Το κόστος μαθημάτων ανά ημέρα (4 ώρες) είναι 40 ευρώ για το ski και 50 ευρώ για το snowboard *Τα μαθήματα γίνονται αποκλειστικά από έμπειρους πτυχιούχους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής σε προκαθορισμένα ολιγομελή τμήματα (για το σκι 6-10 άτομα & για το snowboard 4-8 άτομα) με βάση την ηλικία και το επίπεδο των χιονοδρόμων. *Οι οικογένειες έχουν έκπτωση από το 3ο άτομο 50% στο κόστος των μαθημάτων.
  • -Κόστος ενοικίασης βασικού εξοπλισμού (τριήμερο): 45 ευρώ για ski (μπότες, πέδιλα, μπαστούνια) και 48 ευρώ για snowboard (μπότες, σανίδα)
  • -Κόστος προαιρετικού εξοπλισμού (τριήμερο): κράνος 10 ευρώ, παντελόνι 8 ευρώ, μάσκα 6 ευρώ και γάντια 5 ευρώ.

Tour's Location

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, Arachova, Greece
από €250,00

Συμπληρώστε τη φόρμα και ένας εκπρόσωπός της εταιρείας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

    elGreek