fbpx
from €215,00
Κάνετε κράτηση τώρα

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Λάδωνας Ποταμός, Gortynia Municipality, Greece
Not Rated

Διάρκεια

3 days

Tour Type

Καθημερινή Περιήγηση

Group Size

Απεριόριστος

Languages

___

Overview

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ – RAFTING

29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 01 ΜΑΙΟΥ 2023

Η φετινή Πρωτομαγιά θα μας βρει στα πανέμορφα και ξακουστά Ζαγοροχώρια. Πρόκειται για ένα δίκτυο από 46 χωριά σκορπισμένα πάνω στα βουνά βορειοανατολικά από την πόλη των Ιωαννίνων. Πανύψηλα βουνά, άγριες χαράδρες, μοναδικά φαράγγια, ορμητικά και παγωμένα ποτάμια ανάμεσα σε δάση βελανιδιάς, έρημα μοναστήρια, εντυπωσιακές λίμνες, απότομοι καταρράκτες και φυσικά, τα ιστορικά πέτρινα γεφύρια αποτελούν ένα μοναδικό δείγμα της παραδοσιακής ηπειρώτικης κουλτούρας. Τα Ζαγοροχώρια είναι φημισμένα για την απίστευτη φυσική ομορφιά τους, την ξεχωριστή αρχιτεκτονική τους και τη μακρά ιστορία τους. Όχι άδικα, αφού το συγκλονιστικό φυσικό τοπίο, η γραφικότητα κάθε χωριού ξεχωριστά και οι απεριόριστες δυνατότητες εξορμήσεων και παντός τύπου δραστηριοτήτων πραγματικά μαγεύουν και εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Εμείς θα επισκεφτούμε το Δυτικό Ζαγόρι, που βρίσκεται βορειοδυτικά από τα Ιωάννινα και περιλαμβάνει τα υπέροχα ξακουστά χωριά της κοιλάδας του Βοιδομάτη και το Κεντρικό Ζαγόρι που βρίσκεται βόρεια από τα Ιωάννινα και περιλαμβάνει ξεχωριστά χωριά όπως το Μονοδένδρι και το Καπέσοβο.

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με σύγχρονο πούλμαν από/προς Αθήνα και κατά την διάρκεια της εκδρομής
  • Έξοδα οδηγών πούλμαν & διοδίων
  • Συνοδοί – Βοηθοί εκδρομής
  • Διαμονή 2 νύχτες σε ξενοδοχεία στο Μονοδένδρι με πρωινό γεύμα
  • Δραστηριότητα πεζοπορίας 3 ημερών με ντόπιο συνοδό βουνού
  • Πεζοπορία στο φημισμένο Φαράγγι του Βίκου
  • Πεζοπορία Καπέσοβο – Σκάλα Βραδέτου – Θέση Μπελόη
  • Πεζοπορία  από γέφυρα Αρίστης – γέφυρα Κλειδωνιάς
  • Tour σε διάφορους προορισμούς (Ποταμός Βοιδομάτης, Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής)
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό / προτεινόμενο
  • Φόρος διαμονής ξενοδοχείου
  • Επιπλέον γεύματα
  • Δραστηριότητα rafting στον ποταμό Βοιδομάτη

Δραστηριότητες & Highlights
Πεζοπορία στο Φαράγγι του Βίκου

Η διάσχιση της Χαράδρας του Βίκου αποτελεί πραγματικά ορόσημο στη ζωή ενός πεζοπόρου. Πρόκειται για το πιο φημισμένο και εντυπωσιακό φαράγγι της Ελλάδας! Η χαράδρα του Βίκου βρίσκεται στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Βικου – Αώου, ο οποίος εντάχθηκε το 2010 στο Ευρωπαικό Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO. Ως το βαθύτερο φαράγγι σε αναλογία με το πλάτος του παγκοσμίως έχει επίσης κερδίσει μια θέση στο βιβλίο Guinness! Η συγκλονιστική θέα των κάθετων ασβεστολιθικών βράχων, οι οποίοι δημιουργήθηκαν στον πυθμένα αρχαίων ωκεανών, πριν από περίπου 150 εκατομμύρια χρόνια, κόβουν την ανάσα! Η τεράστια ποικιλία φυτών και ζώων συνθέτουν ένα τοπίο απαράμιλλου φυσικού κάλλους και μεγάλης οικολογικής αξίας. Σύμφωνα με έρευνες μόνο τα είδη φυτών υπολογίζονται στα 1800. Στην περιοχή συναντάμε μεγάλα δέντρα, όπως τεράστια σφεντάμια, φλαμουριές και γαύρους, καθώς επίσης, θάμνους και λουλούδια.

Διάρκεια πεζοπορίας: 6 – 7 ώρες
Υψομετρική Ανάβασης: 825μ.
Υψομετρική Κατάβασης: 1138μ.
Βαθμός δυσκολίας: 2/5 μέτριας δυσκολίας
(Η ενημέρωση σχετικά με τον εξοπλισμό θα σταλεί στους συμμετέχοντες)

Rafting στο Βοιδομάτη
Ο Βοϊδομάτης χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καθαρότερους ποταμούς της Ευρώπης, καθώς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ρύπανσης. Διασχίζει μία από τις ομορφότερες ορεινές τοποθεσίες της Ελλάδας η οποία έχει χαρακτηριστεί Εθνικός Δρυμός από το 1973. Κατά μήκος του Βοιδομάτη συναντώνται ορισμένα από τα ομορφότερα μονότοξα, ηπειρώτικα γεφύρια. Το πιο διάσημο είναι το γεφύρι της Κλειδωνιάς που βρίσκεται στην έξοδο της χαράδρας του Βίκου. Ο Βοϊδομάτης είναι κατάλληλος ποταμός για διάφορα αθλήματα ποταμού, όπως rafting και έχει αξιολογηθεί με βαθμό δυσκολίας 1/5. Η θερμοκρασία του νερού του ποταμού είναι πολύ χαμηλή ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διάρκεια προγράμματος: 3 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: 1/5 εύκολο ( δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία)
Ελάχιστος αριθμός: 20 άτομα
(Η ενημέρωση σχετικά με τον εξοπλισμό θα σταλεί στους συμμετέχοντες)

Κόστος συμμετοχής: 40€ / άτομο
Τελική ημερομηνία για αλλαγή ή ακύρωση δραστηριότητας: 20/04/2023

Πεζοπορία Καπέσοβο – Σκάλα Βραδέτου – Θέση Μπελόη
Το Καπέσοβο είναι από τα ήσυχα χωριά του συμπλέγματος και απέχει περίπου 43χλμ. από τα Ιωάννινα. Το χωριό έχει διατηρήσει τη ζαγορίτικη αρχιτεκτονική του με τα πέτρινα διώροφα αρχοντικά και τα πέτρινα μονοπάτια. Για την πεζοπορία μας θα ακολουθήσουμε το πέτρινο μονοπάτι του χωριού που ενώνει το Καπέσοβο με το γειτονικό Βραδέτο. Το Βραδέτο είναι ευρέως γνωστό για την περίεργη πέτρινη σκάλα του, την περίφημη Σκάλα του Βραδέτου. Χτισμένη σε μια απότομη βραχώδη πλαγιά με υπολογίσιμη υψομετρική διαφορά και μεγάλη κλίση εδάφους, η πρωτότυπη αυτή “σκάλα” αποτελείται από 1100 κοφτά μικρά σκαλοπάτια. Η περίφημη αυτή σκάλα δεν είναι τίποτα άλλο από μια στροβιλιστή πέτρινη κατασκευή με πρωτότυπη διαρρύθμιση, καθώς άσπρες και μαύρες πέτρες δημιουργούν 3 λωρίδες κυκλοφορίας ανθρώπων και ζώων. Αποτελείται από 39 στροφές σε ανάπτυγμα μήκους περίπου 1,5 χλμ. καλύπτοντας μια υψομετρική διαφορά 250μ. Η διαδρομή μας καταλήγει σε ένα φυσικό μπαλκόνι, τη θέση Μπελόη από την οποία μπορούμε να απολαύσουμε την επιβλητική θέα της χαράδρας του Βίκου.

Διάρκεια πεζοπορίας: 5 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: 1/5 εύκολη (δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία)
(Η ενημέρωση σχετικά με τον εξοπλισμό θα σταλεί στους συμμετέχοντες)

Πεζοπορία Γέφυρα Αρίστης – Γέφυρα Κλειδωνιάς 

Από τις πιο χαρακτηριστικές διαδρομές είναι αυτή που ξεκινάει από τη γέφυρα Αρίστης και καταλήγει στη γέφυρα Κλειδωνιάς, μονοπάτι μήκους 5,3 χλμ. δίπλα ακριβώς στο Βοιδομάτη. Κατά μήκος της διαδρομής, με φυσικό φόντο την επιβλητική Αστράκα και τα γύρω βουνά, ένα μικρό πλατανόδασος, η βυζαντινή μονή των Αγίων Αναργύρων, που χρονολογείται από το 1658 και η θέση “Κλειδί”  – εδώ έχουν εντοπιστεί ανθρώπινα ευρήματα από την παλαιολιθική εποχή – κλέβουν τις εντυπώσεις. Πρόκειται μάλιστα για το μονοπάτι που συνέδεε για αιώνες τα Ζαγόρια με τις υπόλοιπες περιοχές.

Διάρκεια πεζοπορίας: 1 ώρα & 45 λεπτά
Μέγιστο ύψος: 470μ.
Ελάχιστο ύψος: 420μ.
Υψομετρική Διαφορά: 102μ.
Βαθμός Δυσκολίας: 1/5 εύκολη (δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία)
(Η ενημέρωση σχετικά με τον εξοπλισμό θα σταλεί στους συμμετέχοντες)

Δείτε και τις υπόλοιπες δραστηριότητες μας εδώ.
View More

Tour's Location

Λάδωνας Ποταμός, Gortynia Municipality, Greece
από €215,00

Συμπληρώστε τη φόρμα και ένας εκπρόσωπός της εταιρείας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

    You might also like

    elGreek