fbpx
from €199,00
Κάνετε κράτηση τώρα

Πάσχα στη Μύκονο – 4 ημέρες

Μύκονος, Greece
Not Rated

Διάρκεια

4 days

Tour Type

Καθημερινή Περιήγηση

Group Size

Απεριόριστος

Languages

___

Overview

Πάσχα στη Μύκονο

Πάσχα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Αναχώρηση 14 Απριλίου μόνο με 199€  

Πάσχα στη Μύκονο

Το Πάσχα γιορτάζεται με εξαιρετική λαμπρότητα στη Μύκονο και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες. Τη Μεγάλη Εβδομάδα φτιάχνουν στα σπίτια και στους φούρνους Λαμπροκουλούρες με περίτεχνα σχήματα και τις στολίζουν με κόκκινα αβγά. Τις μοιράζουν και τις βάζουν στο τραπέζι το Μεγάλο Σάββατο. Τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή οι φούρνοι δίνουν στο ψωμί το σχήμα του Σταυρού και συμβολικά το κόβουν με το χέρι μη θέλοντας λόγω της ημέρας να χρησιμοποιήσουν μαχαίρι.

Τη Μεγάλη Παρασκευή έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου, να ψέλνεται από γυναίκες το Μοιρολόι της Παναγιάς σε όλες τις Ενορίες της Χώρας και της Άνω Μεράς. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ακολουθούμε την περιφορά του Επιταφίου ενός από τα εκκλησάκια της Χώρας – δεν έχει σημασία ποιου, αφού όλα σύντομα συναντιούνται και ακολουθούν κοινή διαδρομή με κατάληξη στο Γιαλό στο παλιό Λιμάνι.

Πάσχα στη Μύκονο

Το Μεγάλο Σάββατο, για την Ανάσταση, οι ντόπιοι ορκίζονται στη γραφικότητα και την κατάνυξη του μοναστηριού στην Άνω Μερά. Την Κυριακή του Πάσχα, στη Μητρόπολη της Χώρας πραγματοποιείται το καθιερωμένο κάψιμο του Ιούδα.

πηγή: e-mykonos.gr 

Αναχώρηση 14 Απριλίου μόνο με 199€  

Μην χάσετε την ευκαιρία να βιώσετε και σεις από κοντά, τον εορτασμό αυτών των ιερών ημερών, με τον πιο ξεχωριστό και όμορφο τρόπο. Στο νησί αυτές τις ημέρες εννοείται πως δεν λείπει η νυχτερινή ζωή. Η Μύκονος χωρίς ξενύχτι δεν νοείται. Το νησί των ανέμων έχει, ως γνωστόν, κάτι για όλους: Ολονύχτια dance parties, glamorous στέκια και γήινα ατμοσφαιρικά μπαράκια που σερβίρουν εξαιρετικά κοκτέιλ και παίζουν ωραίες μουσικές.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα-Μύκονος και Μύκονος-Ραφήνα
  • Μεταφορά από και πρός το λιμάνι της Μυκόνου
  • 3 διανυκτερεύσεις στο Evangelias Place στον Άγιο Ιωάννη ή στο Il vento studios στον Γλάστρο
  • Πλήρες ενημερωτικό υλικό με προτάσεις για το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα

 

 

Δείτε και τα υπόλοιπα πακέτα μας για την Ελλάδα την περίοδο του Πασχα εδώ

View More

Itinerary

Expand All
1η ημέρα: Μεγάλη Παρασκευή

Μεγάλη Παρασκευή Συνάντηση στη Ραφήνα απ’ οπου θα πάρουμε το πλοίο στις 07:50. Άφιξη στη Μύκονο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα μπορείτε να βγείτε για μια πρώτη βόλτα στα γραφικά σοκάκια της Μυκόνου. Δείτε τη θέα από τους Μύλους και κατηφορίστε μέχρι τα εμπορικά δρομάκια του νησιού, τα Ματογιάννια, που σας περιμένουν γεμάτα κόσμο και ζωή. Το βράδυ μπορείτε να παρακολουθήσετε την περιφορά του επιταφίου στο κέντρο της χώρας εως το Γυαλό..

2η ημέρα: Μεγάλο Σάββατο

Σήμερα σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το προστατευόμενο νησί Δήλος, με τον αρχαιολογικό χώρο σπάνιας ομορφιάς και ιστορικής σημασίας (αναχώρηση αριστερά από το παλιό λιμάνι 09:00 – 13.00). Το απόγευμα μπορείτε να πιείτε από νωρίς ένα κοκτέιλ στη Μικρή Βενετία, που σίγουρα έχετε δει να φιγουράρει σε κάποια καρτ – ποστάλ, θαυμάζοντας το ηλιοβασίλεμα. Το βράδυ προτείνουμε να κάνετε Ανάσταση σε μια από τις χαρακτηριστικές μικρές εκκλησίες του νησιού και συνεχίστε με χορό ως το πρωί σε ένα από τα πολλά μπαράκια. (προαιρετικά προτείνουμε αναστάσιμο εορταστικό δείπνο με μαγειρίτσα σε ένα από τα πολλά εστιατόρια που διοργανώνουν ειδικό μενού)

3η ημέρα: Κυριακή του Πάσχα

Αφιερώστε το πρωινό σας για μια επίσκεψη στο γραφικό χωριό Άνω Μερά. Το μεσημεράκι μπορείτε να γευματίσετε με παραδοσιακές πασχαλινές νοστιμιές σε ένα από τα παραλιακά εστιατόρια που διοργανώνουν Πασχαλινό γλεντι . Το τελευταίο σας βράδυ στη Μύκονο νιώστε τον έντονο ρυθμό του νησιού στη Χώρα.

4η ημέρα: Δευτέρα του Πάσχα

Μετά το check out από το ξενοδοχείο, ακολουθεί μεταφορά στο λιμάνι για το ταξίδι της επιστροφής, το πλοιο αναχωρεί στις 13:00

Tour's Location

Μύκονος, Greece
από €199,00

Συμπληρώστε τη φόρμα και ένας εκπρόσωπός της εταιρείας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

    elGreek