fbpx
from €670,00
Κάνετε κράτηση τώρα

Καρναβάλι Νίκαιας – Κυανή Ακτή 5 ημέρες

Nice, France
Not Rated

Διάρκεια

5 days

Tour Type

Καθημερινή Περιήγηση

Group Size

Απεριόριστος

Languages

___

Overview

Καρναβάλι Νίκαιας – Κυανή Ακτή 5 ημέρες με 670€ Τελική τιμή

Αναχωρήση 23-27/2

Νίκαια – Καρναβάλι

Φεστιβάλ – σύμβολο της πόλης, το καρναβάλι της Νίκαιας έχει κερδίσει μία θέση ανάμεσα στα δημοφιλέστερα καρναβάλια του κόσμου. Γεγονός που επιβεβαιώνεται από τους επισκέπτες του που φτάνουν το 1,2 εκατομμύριο κάθε χρόνο.

Η παλαιότερη αναφορά στο Καρναβάλι της Νίκαιας είναι το 1294, όταν ο κόμης της Προβηγκίας Charles Anjou πέρασε εκεί τις ημέρες της Αποκριάς και έκτοτε καθιερώθηκε ως μία δημόσια γιορτή, στην οποία συμμετείχαν αριστοκράτες και ευγενείς από όλη την Ευρώπη. Το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα η Νίκαια έγινε η “πρωτεύουσα των χειμερινών διακοπών” για τους απανταχού Ευρωπαίους, με αποτέλεσμα η δημοτικότητα του καρναβαλιού να εκτοξευθεί κατακόρυφα.

Η έναρξη των εκδηλώσεων ξεκινά με την παρουσίαση του Βασιλιά Καρνάβαλου στην πλατεία Massena. Ο οποίος καθοδηγεί όλες τις παρελάσεις που ακολουθούν στη λεωφόρο promenade des Anglais, με τη συνοδεία μουσικής και βεγγαλικών. Ανάμεσα στα δρώμενα του δεκαημέρου που διαρκεί το καρναβάλι, ξεχωριστΉ θέση κατέχει η Παρέλαση των Λουλουδιών, ένα έθιμο με τις ρίζες του στο 19ο αιώνα, όπου παρελαύνουν άρματα στολισμένα με λουλούδια της περιοχής, για να ακολουθήσει ο “λουλουδοπόλεμος” από τους συμμετέχοντες.

Το καρναβάλι κλείνει πάντα με μία φαντασμαγορική γιορτή όπου ρίχνεται στην πυρά ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, ως μία συμβολική τελετή που σηματοδοτεί τη λήξη των εκδηλώσεων. Ομάδες καρναβαλιστών από κάθε γωνιά του πλανήτη καταφθάνουν κάθε χρόνο στο Καρναβάλι της Νίκαιας, δίνοντας μία πολυπολιτισμική νότα σ’ αυτό το λαμπερό φεστιβάλ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης.

Καρναβάλι Νίκαιας – Κυανή Ακτή 5 ημέρες με 670€ Τελική τιμή

Μονακό

Το Μονακό αποτελεί μία από τις πιο χλιδάτες & λαμπερές τοποθεσίες στον κόσμο ενώ εκτείνεται σε έκταση μόλις 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το Μονακό συμπληρώνει μία μοναδική  βαθιά μπλε θάλασσα, εξωτικά λουλούδια, φοίνικες & ο βράχος πάνω από τη Μεσόγειο θάλασσα.

Δεν είναι μόνο η φυσική ομορφιά της περιοχής η οποία καθιστά το Μονακό (τη δεύτερη μικρότερη χώρα στον κόσμο) τόσο  ξεχωριστή. Εδώ θα βρείτε την υπερβολή στο σχεδιασμό, την πολυτέλεια & πλούτο… πλούτο…

Το Μόντε Κάρλο είναι η περιοχή η οποία έρχεται αμέσως στο μυαλό σε οποιονδήποτε ακούει τη λέξη Μονακό. Είναι ένα θαυμάσιο μέρος για να απολαύσετε ξεχωριστής αρχιτεκτονικής σπίτια & διάφορα άλλα κτήρια, πανάκριβα αυτοκίνητα, καθώς & ανθρώπους ντυμένους μέσα στη χλιδή.

Καρναβάλι Νίκαιας – Κυανή Ακτή 5 ημέρες με 670€ Τελική τιμή

Κάννες

Πρόκειται αναμφισβήτητα για την “βασίλισσα” της Κυανής Ακτής, το πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο, όχι μόνο των Γάλλων, αλλά και όλης της Ευρώπης. Τα πολυτελή ξενοδοχεία των Καννών χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Επόκ και το Μέγαρο που φιλοξενεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου μας μεταφέρει την λάμψη των κινηματογραφικών αστέρων.

Οι Κάννες είναι μία αρκετά μικρή πόλη, αλλά μια πόλη με πολλά πρόσωπα. Το κέντρο της αποτελείται από τρία πολύ διαφορετικά σκηνικά. Το διάσημο παραθαλάσσιο δρόμο περιπάτου το γνωστό La Croisette, ένα ζωντανό κέντρο που ξεχειλίζει από μπουτίκ και το γραφικό παλιό λιμάνι με το λόφο Suquet. Αυτά τα τρία σκηνικά συνθέτουν την παλιά πόλη.

Το πακέτο περιλαμβάνει :

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Νίκαια – Αθήνα με Aegean Airlines ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
  • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διαμονή (4) διανυκτερεύσεων στο επιλεγμένο και κεντρικό  ξενοδοχείο NH  4*  στη Νίκαια.
  • Πρόγευμα σε μπουφέ καθημερινά.
  • Εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης.
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά.
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει: 

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια,
  • Ό, τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Οι τιμές  για το  ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕ ΤΑ  ΑΝΘΙΣΜΕΝΑ ΑΡΜΑΤΑ & ΚΑΙ ΤΟ  ΦΩΤΑΓΩΓΗΜΕΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ κυμαίνονται από  40 € έως 45  €.  Για συμμετοχή σε  ένα  από τα 2  καρναβάλια οι τιμές  κυμαίνονται  από 23 €  έως 28 €   ή  14 €   χωρίς αριθμημένη θέση.

Σημειώσεις:

Πτήσεις AEGEAN

Αθήνα-Νίκαια 09.25-11.05

Νίκαια -Αθήνα 11.50-15.20

Παιδιά από 6 -12 ετών 10 € σε αριθμημένη θέση (η κάθε παρέλαση)  και 5€   χωρίς αριθμημένη θέση (η κάθε παρέλαση).

 

Δείτε και τα υπόλοιπα πακέτα μας για Γαλλία εδώ.

View More

Itinerary

Expand All
1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΝΙΚΑΙΑ – (ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕ ΑΝΘΙΣΜΕΝΑ ΑΡΜΑΤΑ - ΛΟΥΛΟΥΔΟΠΟΛΕΜΟΣ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη κοσμοπολίτικη Νίκαια . Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στην πλατεία Μασενά για να παρακολουθήσουμε την παρέλαση με τα ανθισμένα άρματα και τον λουλουδοπόλεμο έθιμο από τον 16ο αιώνα(14.30). Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη πόλη της Νίκαιας . Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ (περιήγηση πόλης) - ΑΝΤΙΜΠ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αρχίζει η πανοραμική περιήγηση της Νίκαιας. Θα διασχίσουμε την Προμενάντ Ντες Αγκλαίς τον διάσημο παραλιακό δρόμο της πόλης, με τα υπέροχα κτίρια της Μπέλεπόκ όπως το Νεγκρέσκο, το Παλαί ντε λα Μεντιτερανέ, την πλατεία Mασενά , την βιβλιοθήκη της πόλης το Ακρόπολις (το συνεδριακό κέντρο της πόλης) και θα καταλήξουμε στον λόφο Σιμιέζ εκεί όπου ξεκίνησε η ιστορία της πόλης. Στην συνέχεια θα δούμε την Όπερα ,το Δημαρχείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το παλάτι Ρούσκα, τον Καθεδρικό Ναό, και θα περάσουμε από την αριστοκρατική συνοικία Σιμιέζμε τα υπέροχα αρχοντικά του 19ου αιώνα ανάμεσα στα οποία και το παλάτι Regina κατοικία της βασίλισσας της Αγγλίας Βικτόρια. Αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στο λόφο Σιμιέζ εκεί όπου ξεκίνησε η Ιστορία της Νίκαιας . Θα επισκεφτούμε το Φραγκισκανό μοναστήρι και εκκλησία του 9ου αιώνα ,θα απολαύουμε την υπέροχη θέα . Επόμενος σταθμός μας η Αντίμπ την αρχαία Ελληνική Σοφία Αντίπολη. Εκεί θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά σοκάκια της πόλης και δούμε το παλιό κάστρο των Γκριμάλντι, το οποίο σήμερα στεγάζει το μουσείο Πικάσο, και στη συνέχεια θα περάσουμε από το σπίτι του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη. Επιστροφή στη Νίκαια. Διανυκτέρευση.

3η μέρα ΝΙΚΑΙΑ – ΕΖ- MONAKO

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωριό Εζ, για να επισκεφθούμε το εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων Fragonard. Επόμενη επίσκεψη το κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο του Μονακό, που είναι το πιο πυκνοκατοικημένο κράτος στον κόσμο και οι κάτοικοί του αποκαλούνται Μονεγάσκοι. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε το παλάτι των Μονεγάσκων, επίσημη κυβερνητική έδρα του Πριγκιπάτου και κατοικία της βασιλικής οικογένειας των Γκριμάλντι από τον 13ο αιώνα, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας και τέλος θα επισκεφθούμε το Ωκεανογραφικό Μουσείο που διεύθυνε για αρκετά χρόνια ο διάσημος εξερευνητής Ζακ Ιβ Κουστό, και θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε περισσότερα από 4.000 είδη ψαριών. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα ΝΙΚΑΙΑ – KANNEΣ – ΣΑΝ ΠΩΛ ΝΤΕΒΑΝΣ - ΒΡΑΔΥΝΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την αδιαμφισβήτητη “βασίλισσα” της Κυανής Ακτής τις Κάννες με την περίφημη Κρουαζέτ, έναν από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου. Θα δούμε τα υπέροχα κτίρια, και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, που χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Εποκ, καθώς και το Παλάτι του Φεστιβάλ των Καννών . Χρόνος ελεύθερος για καφέ, βόλτα. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο γραφικά χωριά της περιοχής το Σαν Πωλ Ντε Βανς μεσαιωνικό χωριό περιτριγυρισμένο από τα τοίχοι του Φραγκίσκου του Πρώτου, καταφύγιο όλων των ζωγράφων και καλλιτεχνών. Επιστροφή στη Νίκαια. Το Βράδυ θα παρακολουθήσουμε την φωταγωγημένη αποκριάτικη παρέλαση (20.30). Διανυκτέρευση

5η μέρα : ΝΙΚΑΙΑ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

Tour's Location

Nice, France
από €670,00

Συμπληρώστε τη φόρμα και ένας εκπρόσωπός της εταιρείας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

    You might also like

    elGreek