fbpx
from €550,00
Κάνετε κράτηση τώρα

Cinque Terre και Ιταλική Riviera – 7 ήμερη εκδρομή

Tuscany, Italy
Not Rated

Διάρκεια

7 days

Tour Type

Καθημερινή Περιήγηση

Group Size

Απεριόριστος

Languages

___

Overview

Cinque Terre και Ιταλική Riviera – 7 ήμερη εκδρομή

Εκδρομή στην Τοσκάνη – cinque terre

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ–ΙΤΑΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ CINQUE TERRE – ΜΕΝΤΕΚΑΤΙΝΙ -ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΛΟΥΚΑ–ΠΙΖΑ

Αναχώρήση 16-22 Μαϊου μόνο με 550€/άτομο ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ με πλήρες πρόγραμμα εκδρομών και Ημιδιατροφή

Μοντεκατίνι Τέρμε

Το Montecatini Terme, μία από τις κορυφαίες τουριστικές πόλεις της Τοσκάνης , βρίσκεται στην καρδιά της Τοσκάνης κοντά στη Φλωρεντία, τη Λούκα, την Πίζα και το Viareggio στην ακτή. Είναι μια ευχάριστη και ήσυχη πόλη που θυμίζει παλιές μέρες με ένα μεγάλο πάρκο στο κέντρο, 3 θερμικούς χώρους, ένα κομψό κέντρο ευεξίας, καταστήματα υψηλής ποιότητας και ωραία μπαρ και εστιατόρια.

Το Terme Tettuccio είναι ένα ιστορικό σπα διάσημο για τα ιαματικά του νερά. Πρόκειται για ένα πολυτελές κτήριο σε στιλ Liberty με πάρκο και ωραία μέρη για να καθίσετε έξω. Στις περισσότερες μέρες υπάρχει μια ορχήστρα τα πρωινά και ένα πιάνο τα απογεύματα. Δείτε φωτογραφίες και διαβάστε περισσότερα σχετικά με το Terme Tettuccio και πώς να πάρετε τα νερά . 

Cinque Terre και Ιταλική Riviera – 7 ήμερη εκδρομή

Εκδρομή στην Τοσκάνη – cinque terre

Πίζα

Η Πίζα αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι του πιο όμορφου παζλ της Ιταλίας, που ακούει στο όνομα Τοσκάνη. Η μικρή πόλη είναι χτισμένη γύρω από τον ποταμό Άρνο και έχει γίνει γνωστή από ένα κατασκευαστικό λάθος, που προκάλεσε τεράστιες εντυπώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό δεν είναι άλλο από τον πασίγνωστο κεκλιμένο πύργο της Πίζας.

Cinque Terre και Ιταλική Riviera – 7 ήμερη εκδρομή

Μπολόνια

Η Μπολόνια είναι μία πόλη που ζει στο κόκκινο! Κόκκινα κτίρια (τούβλο από τερακότα), κόκκινα μονοπάτια, κόκκινες στοές, κόκκινο όμως χτυπάει και η πίεση με τόσο φαγητό από την πεντανόστιμή κουζίνα και τη διασκέδασή της.

Η πόλη κατακλύζεται από φοιτητές, οι οποίοι δίνουν ζωή, ενώ γεμίζουν τα μαγαζιά και τις πλατείες κάθε στιγμή της μέρας και κυρίως της νύχτας. Οι 100.000(!) φοιτητές μόνο τυχεροί μπορούν να αισθάνονται, αφού σπουδάζουν στο αρχαιότερο πανεπιστήμιο του Δυτικού κόσμου, από το οποίο αποφοιτήσαν ο Δάντης και ο Κοπέρνικος, ενώ δίδαξε ο μεγάλος Ουμπέρτο Έκο.

 

Cinque Terre και Ιταλική Riviera – 7 ήμερη εκδρομή

 

Cinque terre

Οι 5 γαίες ή αλλιώς τα 5 πολύχρωμα χωριά της ιταλικής Ριβιέρας έχουν χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς (UNESCO). Το μέρος κερδίζει συνεχώς έδαφος, αφενός λόγω της τεράστιας διαφημιστικής καμπάνιας και αφετέρου λόγω της μοναδικότητας που παρουσιάζουν. Τα 5 ψαροχώρια που το απαρτίζουν -με σειρά από τον νότο προς τον βορρά- είναι το Riomaggiore, η Manarola, η Corniglia, η Vernazza, και το Monterosso al Mare. Μπορεί οι χιλιάδες τουρίστες που τα επισκέπτονται καθημερινά να έχουν αλλοιώσει την άλλοτε παρθένα ομορφιά της περιοχής, παρόλα αυτά εξακολουθούν να κερδίζουν -με γρήγορους ρυθμούς- πιστούς από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, λόγω της άγριας, φυσικής ομορφιάς, των γραφικών μονοπατιών και των κρυστάλλινων νερών που σε προ(σ)καλούν να τα ανακαλύψεις

 

Φλωρεντία

Η πολυβραβευμένη Φλωρεντία είναι ένα αξιοθέατο από μόνη της. Μία τυχαία βόλτα αρκεί για να οδηγηθείτε σε κτήρια και μνημεία επιβλητικής αρχιτεκτονικής, ενώ το ιστορικό της κέντρο – ή αλλιώς το μεγαλείο της Αναγέννησης – θα σας μεταφέρει σε μία άλλη εποχή, μεγαλείου, πλούτου και άφθονης τέχνης.

Τα πόδια αποτελούν το καλύτερο μεταφορικό μέσο για την Φλωρεντία, καθώς οι αποστάσεις είναι μικρές, και οι πέτρινοι μεσαιωνικοί δρόμοι μας προσκαλούν να δούμε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος.. με τον χάρτη στο χέρι

 

Cinque Terre και Ιταλική Riviera – 7 ήμερη εκδρομή

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ–ΙΤΑΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ CINQUE TERRE – ΜΕΝΤΕΚΑΤΙΝΙ -ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΛΟΥΚΑ–ΠΙΖΑ

Αναχώρήση 16-22 Μαϊου μόνο με 550€/άτομο ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ με πλήρες πρόγραμμα εκδρομών και Ημιδιατροφή

 

Το πακέτο περιλαμβάνει :

  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με  σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4) για τα δρομολόγια Πάτρα-Ανκόνα-Πάτρα.
  • Τέσσερις (04)διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο Μοντεκατίνι 4*με πρωινό μπουφέ
  • 4 δείπνα στο ξενοδοχείο μας
  • Ξενάγηση στην Φλωρεντία με επίσημο ελληνόφωνο ξεναγό
  • Έμπειρος – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδρομής
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Βαπορέτο ή το εισιτήριο τρένου Cinque Terre
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Τοπικοί δημοτικοί φόροι 10€ & Check point 25€
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Δείτε και τα υπόλοιπα πακέτα μας για Ιταλία εδώ

View More

Itinerary

Expand All
1Η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ- ΕΝ ΠΛΩ

Αναχώρηση το πρωί από την Αθήνα/Πειραιά και αναχώρηση με προορισμό την Πάτρα. Επιβίβαση στο καράβι που θα μας μεταφέρει στην Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2Η ΜΕΡΑ :ΑΝΚΟΝΑ- ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την καρδιά της ιταλικής Τοσκάνης και συγκεκριμένα για το Μοντεκατίνι Τέρμε. Οι ιαματικές πηγές και τα πολυτελή spa της πόλης υπόσχονται στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης σε σύγχρονες εγκαταστάσεις μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Εκτός από τους χώρους των spa, σε πλατείες και δρόμους όλης της πόλης θα βρείτε διάσπαρτες κρήνες και σιντριβάνια με τρεχούμενο ιαματικό νερό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ-ΛΟΥΚΑ-ΠΙΖΑ-ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο .Επιβίβαση στο πούλμαν και πρώτος μας σταθμός η μεσαιωνική πόλη της Λούκα. Η πόλη βρίσκεται μέσα σε μεσαιωνικά τείχη και την αποκαλούν «città delle cento chiese» δηλαδή «πόλη των εκατό εκκλησιών». Η Λούκα είναι η γενέτειρα του μεγάλου συνθέτη Πουτσίνι, αλλά και πολλών ζωγράφων, ενώ τα τείχη της τα επιμελήθηκε ο ίδιος ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι! Όπως όλη η Τοσκάνη αποτελεί μια επικράτεια πολιτισμού, γραμμάτων, τεχνών και ηδυπαθών αρωμάτων. Στην ουσία όλη η Λούκα είναι ένα ανοιχτό μουσείο. Θα θαυμάσουμε το ναό του Αγίου Μαρτίνου, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το εκπληκτικό Volto Santo με την μοναδική σαρκοφάγο της Ilaria del Carretto, Το τεράστιο Palazzo Ducale, που τώρα είναι κυβερνητικό κτίριο κλπ. Ελεύθερος χρόνος. Επόμενος προορισμός μας για την ζωντανή και χρωματιστή Πίζα. Η πόλη είναι παγκόσμια διάσημη για τον Πύργο της που γέρνει. Παρότι είναι διεθνώς διάσημη για το αρχιτεκτονικό της λάθος, υπάρχουν πολλά ακόμα ενδιαφέροντα να δει κανείς. Γραφικά σοκάκια, κλασικά αριστουργήματα, μποέμικα στέκια και έντονα φοιτητική ατμόσφαιρα, που αναδύεται πολύχρωμη με τη δύση του ηλίου. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ CINQUE TERRE-ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη της Ιταλίας , την λεγόμενη Τσίνκουε Τέρρε. Η Cinque Terre δεν είναι ένα μέρος αλλά όπως το λέει και το όνομα, είναι 5 διαφορετικά χωριουδάκια της περιφέρειας της Λιγουρίας. Τα χωριουδάκια Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola και Riomaggiore τα οποία έχουν ανακηρυχθεί ως το πρώτο προστατευόμενο πάρκο της Ιταλίας (Parco Nazionale delle Cinque Terre) και από το 1997 και προστατευόμενη περιοχή της UNESCO. Επιβίβαση στο πλοίο(έξοδα ατομικά). Σε περίπτωση μη επιτρεπόμενου καιρό οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν με το τρένο (έξοδα ατομικά). Ελεύθερος χρόνος για να θαυμάσουμε τα μαγευτικά μέρη της Λιγουρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πολυβραβευμένη Φλωρεντία. Η Φλωρεντία είναι η πιο γοητευτική πόλη της Ιταλίας, πρωτεύουσα της περιφέρειας της Τοσκάνης και της ομώνυμης επαρχίας. Από το 1865 έως το 1870 ήταν η πρωτεύουσα του Βασιλείου της Ιταλίας. Η πόλη βρίσκεται επί του ποταμού Άρνου και έχει περίπου 400.000 κατοίκους. Υπήρξε κέντρο εμπορίου κατά τον Μεσαίωνα και κυβερνήθηκε από την οικογένεια των Μεδίκων. Η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, θεωρείται η πρωτεύουσα της τέχνης ολόκληρης της Ιταλίας. Αμέτρητες πλατείες, μουσεία, palazzi, γκαλερί τέχνης, εκκλησίες και διάσημοι δρόμοι, μαγνητίζουν τον κάθε επισκέπτη που θέλει να περπατήσει στην πόλη όπου γεννήθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της ιστορίας, όπως ο Δάντης και ο Μποτιτσέλι. Ξενάγηση με επίσημο ξεναγό. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6Η ΜΕΡΑ: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ-ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΑΝΚΟΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πόλη που αποπνέει ιστορία και πολιτισμό την Μπολόνια.
Η πόλη που είναι γνωστή για τους πύργους της και τις στοές της. Είναι η έδρα του αρχαιότερου πανεπιστήμιου στον κόσμο, το οποίο ιδρύθηκε το 1088, αλλά και δύο εκ των σημαντικότερων μηχανοκίνητων βιομηχανιών, της Lamborghini και της Ducatti. Ελεύθερος χρόνος για να θαυμάσετε την τεράστια μεσαιωνική πλατεία, την πελώρια Βασιλική του Αγίου Πετρόνιου η έκτη μεγαλύτερη εκκλησία της Ευρώπης, το Palazzo del Podesta και το Palazzo Re Enzo, με τη στοά ανάμεσά. Στην πλατεία δεσπόζει επίσης και το Palazzo D’ Accursio, το Δημαρχείο της Πόλης και μπροστά τους, το περίτεχνο άγαλμα του Ποσειδώνα. Γύρω από την πλατεία απλώνονται οι πιο πολυσύχναστοι δρόμοι του κέντρου, όπως οι via Indipendenza, Rizzoli και dell’ Archiginnasio, με ακόμα περισσότερα palazzi «σπαρμένα» κατά μήκος των περίτεχνα σκεπαστών πεζοδρομίων τους και των στιλάτων εμπορικών κέντρων. Αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνας. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πάτρα . Διανυκτέρευση εν πλω.

7Η ΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ- ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Πάτρα και επιστροφή το απόγευμα στην Αθήνα.

Tour's Location

Tuscany, Italy
από €550,00

Συμπληρώστε τη φόρμα και ένας εκπρόσωπός της εταιρείας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

    You might also like

    elGreek