fbpx
from €785,00
Κάνετε κράτηση τώρα

6 ημέρες Γύρος Ισπανίας

Spain
Not Rated

Διάρκεια

6 days

Tour Type

Καθημερινή Περιήγηση

Group Size

Απεριόριστος

Languages

___

Overview

Εκδρομή στην Ισπανία

Γύρος Ισπανίας 6 ημέρες

Βαρκελώνη – Σαραγόσα- Μαδρίτη – Τολέδο

28 Μαίου – 2 Ιουνίου μόνο με 785€/άτομο ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ με ημιδιατροφή

 

Σαραγόσα

Η Σαραγόσα (στα Ισπανικά προφέρετε Θαραγόθα), είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και της αυτόνομης περιφέρειας της Αραγωνίας. Βρίσκετε ανάμεσα από την Βαρκελώνη και την Μαδρίτη και μάλιστα απέχει περίπου 310 χ.μ. από αυτές. Είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και σε αυτήν κατοικούν πάνω από το 50% των κατοίκων της Αραγωνίας.

Αναπτύχθηκε ιδιαίτερα κατά των 20ο αιώνα καθώς έγινε σημαντικός σιδηροδρομικός κόμβος ενώ ο πληθυσμός της πόλης σχεδόν τριπλασιάστηκε από το 1950 μέχρι και το 1981.

Η Σαραγόσα σήμερα είναι μια μοντέρνα πόλη, με πλούσια ιστορία και σημαντικά αξιοθέατα και λόγο της πολύ εύκολης πρόσβασης αξίζει την εντάξει κάποιος ως μέρος των επισκέψεων του στην Ισπανία.

 

Εκδρομή στην Ισπανία

Γύρος Ισπανίας 6 ημέρες

 

Μαδρίτη

Το μικρό χωριό της Καστίλης του 16ου αιώνα, εξελίχθηκε σε μητρόπολη της Ιβηρικής χερσονήσου, πόλη-πέρασμα βασιλικών δυναστειών και πυρήνας μιας χώρας της οποίας η δύναμη κάποτε ανακάλυψε έναν Νέο Κόσμο.

Από τη μια, θα αντικρίσετε την αυτοκρατορική παλιά πόλη με τα μπαρόκ παλάτια και τα δαιδαλώδη σοκάκια. Από την άλλη, θα γνωρίσετε το σύγχρονο πρόσωπο της Μαδρίτης, με τις φαρδιές λεωφόρους, τους ουρανοξύστες της λεωφόρου Castellana και τα σικάτα καταστήματα.

Χάρη στο ταπεραμέντο των ζεστών και φιλικών κατοίκων της, η Μαδρίτη δεν ησυχάζει ποτέ στα υπαίθρια καφέ, στα τάπας μπαρ, στα στέκια του φλαμένκο και στα μοδάτα after clubs. Η αδιαμφισβήτητη πρωτεύουσα των μουσείων, με συλλογές ανυπολόγιστης αξίας κορυφαίων καλλιτεχνών, μαγνητίζει τους φιλότεχνους ταξιδιώτες.

 

Εκδρομή στην Ισπανία

Γύρος Ισπανίας 6 ημέρες

 

Βαρκελώνη

Είναι ίσως μία από τις πιο κοσμοπολίτικες περιοχές της Ισπανίας! Η μοναδική αρχιτεκτονική της, η καλλιτεχνική της κληρονομιά, τα ιστορικά μνημεία σε συνδυασμό με τη ζωντάνια του κόσμου την καθιστούν ως ένα στολίδι της Ισπανίας.

Φημίζεται αρκετά για την έντονη νυχτερινή ζωή της, τη γαστρονομία της αλλά και τις τέχνες της. Σπουδαία ονόματα της τέχνης και της αρχιτεκτονικής έζησαν και δημιούργησαν στον τόπο αυτό.

Ονόματα όπως ο Pablo Picasso, ο Salvador Dalí και Joan Miro είναι μερικά από αυτά, ωστόσο υπάρχουν και σήμερα ορισμένοι νέοι καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες που συνεχίζουν να δημιουργούν.

 

Εκδρομή στην Ισπανία

Γύρος Ισπανίας 6 ημέρες

Βαρκελώνη – Σαραγόσα- Μαδρίτη – Τολέδο

28 Μαίου – 2 Ιουνίου μόνο με 785€/άτομο ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ με ημιδιατροφή

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ & ΜΑΔΡΙΤΗ-ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN AIRLINES.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Μία βαλίτσα (23 κ.), μια χειραποσκευή (8 κ.) και ένα προσωπικό αντικείμενο, ανά άτομο.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Δύο (2) διαν/σεις στη Βαρκελώνη –περιοχή Κόστα Μπράβα και τρεις (3) διαν/σεις στη Μαδρίτη, σε ξενοδοχεία περιφερειακά των πόλεων.
  • Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία (πρωινό και δείπνο).
  • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία).
  • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Επιπλέον γεύματα. Ποτά στα γεύματα.
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

Σημειώσεις:

  • Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή):   ΤΟΛΕΔΟ: 60€ (προαγορά 50€)
  • ΠΤΗΣΕΙΣ AEGEAN: 28/5 AΘΗΝΑ-ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ A3 710 08.25 – 10.35  – 2/6 ΜΑΔΡΙΤΗ-ΑΘΗΝΑ  A3 701 23.30 – 16.55

Δείτε τα υπόλοιπα πακέτα μας για την Ισπανία  εδώ.

View More

Itinerary

Expand All
1η μέρα ΑΘΗΝΑ –ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για πρωτεύουσα της Καταλονίας, τη Βαρκελώνη. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση με μια πανοραμική άποψη της πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούμε το μνημείο του Κολόμβου στο λιμάνι, τη Μπαρτσελονέτα. Στη συνέχεια ανεβαίνουμε στο λόφο Μονζουίκ απ’ όπου μπορείτε να δείτε πανοραμικά όλη την πόλη. Συνεχίζουμε με τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του 1992, τον νέο Καθεδρικό Ναό του Γκαουντί, τη Sagrada Familia (Αγία Οικογένεια) το σημείο κατατεθέν της Καταλανικής πρωτεύουσας, καθώς και τα περίφημα Casa Batllo και Casa Mila. Η περιήγησή μας θα τελειώσει στη Γοτθική συνοικία όπου θα δούμε την Plaza Real, το Δημαρχείο και άλλα αξιοθέατα της περιοχής.

2η μέρα ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Πρόγευμα και μεταφορά στη Βαρκελώνη για τη συνέχεια της περιήγησής μας. Αρχίζουμε από το γήπεδο Camp Nou - έδρα της Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Πάρκο Γουέλ (Parc Guell), άλλο ένα από τα εντυπωσιακά έργα του Antonio Gaudi. To εντυπωσιακότερο σημείο του είναι η πέτρινη είσοδος με τις 86 κολώνες. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Σας προτείνουμε να περιπλανηθείτε στο κέντρο της Βαρκελώνης στην πασίγνωστη Λεωφόρο Ramplas, όπου θα έχετε τη δυνατότητα για καφέ και αγορές σουβενίρ. Κατευθυνθείτε στην παλιά πόλη (Γοτθική συνοικία). Μπορείτε ακόμη να επισκεφθείτε το Μουσείο της Σοκολάτας, καθώς και το μουσείο Picasso στην ομώνυμη συνοικία. Στη συνέχεια κατευθυνθείτε στο λιμάνι, στο Μάρε Μάγκνου για να δείτε το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η μέρα ΚΟΣΤΑ ΜΠΡΑΒΑ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Μαδρίτη, με ενδιάμεσο σταθμό τη Σαραγόσα. Η Σαραγόσα (ισπανικά προφέρεται Θαραγόθα) είναι μία από τις σημαντικές πόλεις της Ισπανίας. Με την άφιξη θα ξεκινήσει η περιήγηση της πόλης. Η Σαραγόσα αποτελεί έδρα του καθολικού αρχιεπισκόπου και έχει δύο καθεδρικούς ναούς που χρονολογούνται ο ένας από τον 12ο αιώνα και ο άλλος από το 1681. Άλλα σημαντικά ιστορικά οικοδομήματα της πόλης αυτής είναι η Λόνχα, ρυθμού αναγέννησης, η Αουντένθια, ανάκτορο διαμονής των κομίτων της Λούνας και ο Πύργος της Αλχαφερίας, ανάκτορο μόνιμης διαμονής των άλλοτε Βασιλέων της Αραγονίας, καθώς επίσης και το ιστορικό Πανεπιστήμιο της Σαραγόσας που ιδρύθηκε το 1558. Άφιξη στη Μαδρίτη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η μέρα ΜΑΔΡΙΤΗ

Μαδρίτη. Άφιξη στο αεροδρόμιο της πόλης, συνάντηση με το λεωφορείο μας και μεταφορά στην πόλη. Η περιήγηση θα μας αποκαλύψει τα πλούσια αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας. Θα θαυμάσουμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο την Πουέρτα Ντελ Σολ, όπου βρίσκεται το άγαλμα σύμβολο της πόλης, την πλατεία της Θεάς Κυβέλης, την πύλη του Αλκαλά και το πάρκο Ρετίρο. Ακολουθεί το Παλάθιο Ρεάλ, το ξακουστό Βασιλικό Παλάτι. Ένα κολοσσιαίο κτίριο ιταλικού μπαρόκ ρυθμού με 2.800 δωμάτια. Mεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

5η μέρα ΤΟΛΕΔΟ (προαιρετική εκδρομή)

Μετά το πρωινό αναχώρηση, προαιρετικά, για την “Πόλη των Τριών Πολιτισμών”, το Τολέδο, μια πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ, καθώς και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητος Οργκάθ.” Τελευταία μας στάση το σπίτι στο οποίο έζησε και μεγαλούργησε ο μεγάλος ζωγράφος. Επιστροφή στη Μαδρίτη, όπου σας προτείνουμε μια βόλτα στην πλατεία που φημίζεται για τα αγάλματα, τα σιντριβάνια και τους βοτανικούς λαβυρίνθους, την πλατεία Οριέντε, για να απολαύσετε τον καφέ σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο

6η μέρα ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Tour's Location

Spain
από €785,00

You might also like

elGreek