fbpx
from €149,00
Κάνετε κράτηση τώρα

Τριήμερη εκδρομή στο Καρπενήσι 5*

Καρπενήσι, Greece
Not Rated

Διάρκεια

3 days

Tour Type

Καθημερινή Περιήγηση

Group Size

Απεριόριστος

Languages

___

Overview

Τριήμερη εκδρομή στο Καρπενήσι 5* Καθαρά Δευτέρα και 25η Μαρτίου 

Αναχωρήσεις 5-7 και 25-27 Μαρτίου από 149€ με ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 

Καρπενήσι

Στην περιοχή υπήρχαν από τα αρχαία χρόνια διάφοροι οικισμοί στα περίχωρα της σημερινής πόλης. Σε έναν από αυτούς, στους βόρειους πρόποδες του «Παλιόκαστρου» (λόφος του Αγίου Δημητρίου), βρέθηκε ο περίφημος «Θησαυρός του Καρπενησίου», μία συλλογή από 35 αριστουργήματα της ελληνιστικής χρυσοχοΐας .

Εμφανίζεται ως οικισμός από τα βυζαντινά χρόνια. Την εποχή της Τουρκοκρατίας κατέχει δεσπόζουσα θέση στην περιοχή από πλευράς γεωργοκτηνοτροφικής ανάπτυξης. Κάτοικοι της περιοχής, πήραν μέρος στην εξέγερση του 1600 και του 1611, από τον Μητροπολίτη Τρικάλων και Λαρίσης Διονύσιο τον Φιλόσοφο.

 

Τριήμερη εκδρομή στο Καρπενήσι 5* Καθαρά Δευτέρα και 25η Μαρτίου 

 

Το 1645, ο Διδάσκαλος του Γένους Ευγένιος Γιαννούλης, ίδρυσε Σχολή όπου δίδαξε και ο ίδιος κατά διαστήματα. Την περίοδο 1684 – 1699, στην περιοχή του Καρπενησίου, ο αρματολός Λιβίνης επαναστάτησε κατά των Τούρκων. Κατάφερε μία σημαντική νίκη κοντά στο χωριό Γόλιανη, το 1684 (ο λόφος στον οποίο έγινε η μάχη πήρε το όνομά του), ενώ έναν χρόνο μετά σκοτώθηκε σε μάχη στο χωριό Αράχωβα.

Αργότερα στην περιοχή εγκαταστάθηκαν Σκλαβούνοι που λιποτάκτησαν, από την Πελοπόννησο. Οι Ενετοί, για την καλύτερη οργάνωση των επαναστατημένων αρματολών εγκατέστησαν στην πόλη κεντρικό στρατόπεδο με διοικητές τους Μποσίνα και Λουμποζόβιτς. Στην πόλη εγκαταστάθηκε και ο Λιμπεράκης Γερακάρης, όταν αποφάσισε να εκστρατεύσει κατά της Στερεάς Ελλάδας. Για να γίνει αρεστός στους κατοίκους της περιοχής, άρχισε να χτίζει διάφορες εκκλησίες. Ανάμεσα σε αυτές, και της Αγίας Τριάδας στο Καρπενήσι. Όταν αποφάσισε να επιτεθεί εκ νέου στην Πελοπόννησο, οι Ενετοί επιτέθηκαν στο Καρπενήσι και το λεηλάτησαν. Μετά τη Συνθήκη του Κάρλοβιτς, το Καρπενήσι πέρασε ξανά στα χέρια των Οθωμανών.

Το Καρπενήσι έλαβε μέρος στην επανάσταση του 1821. Την Επανάσταση κήρυξαν στο Καρπενήσι οι τοπικοί οπλαρχηγοί Γιολδασαίοι και Βράσκας αλλά υπέρτερες τούρκικες δυνάμεις από τη Λαμία εξουδετέρωσαν τους πολιορκητές. Σύντομα όμως οι επαναστάτες ανασυντάχθηκαν και έδιωξαν τους Τούρκους από την πόλη. Κοντά στο Καρπενήσι, στη θέση Κεφαλόβρυσο, σκοτώθηκε σε μάχη με τους Τούρκους, ο Σουλιώτης αγωνιστής Μάρκος Μπότσαρης, στις 9 Αυγούστου 1823.

Το Καρπενήσι και άλλα εκατό χωριά της Νότιας Ευρυτανίας, πυρπολήθηκαν από τρία γερμανικά τάγματα στις 10 Αυγούστου 1944 και μέχρι της 17 Αυγούστου του ίδιου χρόνου. 

Αξιοθέατα

Το Καρπενήσι, όπως και όλος ο νομός, βρίσκεται σε ορεινή περιοχή σημαντικού φυσικού κάλλους, πλούσια σε βλάστηση. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική έχει διατηρηθεί σε αρκετό βαθμό, τόσο στα γύρω χωριά όσο και μέσα στην πόλη, με πλήθος καλοδιατηρημένων κτιρίων. Στην πόλη λειτουργεί το «Μουσείο Βουνού» και το «ΚΙΠΕ – Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας» ενώ στα γύρω χωριά υπάρχει πλήθος από λαογραφικά μουσεία.

Σε απόσταση 11 χλμ. βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχιού.

Μεγάλο Χωριό

πλατεία του χωριού με το πλατάνι προσφέρει θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη και τις κορυφές του όρους Χελιδώνα. Πόλος έλξης για τους επισκέπτες αποτελεί και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο με εκθέματα λαϊκής τέχνης, εκκλησιαστικά κειμήλια, εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων κ.ά. Στην είσοδο του χωριού βρίσκεται η προτομή της 17χρονης ηρωίδας της αντίστασης Παναγιώτας Σταθοπούλου.

Τριήμερη εκδρομή στο Καρπενήσι 5* Καθαρά Δευτέρα και 25η Μαρτίου 

Αναχωρήσεις 5-7 και 25-27 Μαρτίου από 149€ με ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 

Διαμονή στο MONTANA 5*

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο.
  • Διόδια αυτοκινητοδρόμων.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MONTANA 5* σε δίκλινο δωμάτιο.
  • Ημιδιατροφή ( πρωινό και δείπνο ) στο ξενοδοχείο σε μπουφέ.
  • Το πρωινό της Καθαρής Δευτέρας θα είναι τύπου Branch και θα περιλαμβάνει επιπλέον εδέσματα Σαρακοστιανά.
  • Αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης & EXTRA ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛEIA με την INTERAMERICAN by ANAΞ. ( ΑΡ. ΣΥΜΒ. 70063771 ) για 100 % επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση νόσησης από COVID-19.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ. ( ΑΡ. ΣΥΜΒ. 113216 )
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ο φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο. Άρθρο 53 Ν. 4389/2016: 1,50€ για ξενοδοχεία 3*,  3€ για ξενοδοχεία 4* και 4€ για ξενοδοχεία 5* ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου/ σουίτας, ο οποίος έχει καθιερωθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018.
  • Είσοδοι σε μουσεία και σε επισκεπτόμενους χώρους.
  • Ποτά στα γεύματα.
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

Σημείωση:

Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο.

 

Δείτε και τα υπόλοιπα πακέτα μας για την Ελλάδα την περίοδο των Αποκρεών και της 25ης Μαρτίου εδώ

View More

Itinerary

Expand All
1η ημέρα: Αθήνα - Καρπενήσι

Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση. Θα απολαύσουμε την πανέμορφη διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρξουν στάσεις για ξεκούραση. Θα περάσουμε από την όμορφη κωμόπολη της Μακρακώμης, θα διασχίσουμε το χωριό του Αγ. Γεωργίου και το τούνελ του Τυμφρηστού και θα συνεχίσουμε για το Καρπενήσι. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Δείπνο και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη.

2η ημέρα: Μεγάλο Χωριό – Κορυσχάδες

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την εκδρομή μας με το Μεγάλο Χωριό, χτισμένο στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα, 17 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Με μια απίστευτη πανοραμική θέα στις κορυφές της Χελιδόνας μα και στην απέραντη κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη, που απλώνεται μέχρι εκεί που φτάνει το ανθρώπινο μάτι, έχει καταφέρει να κερδίσει την καρδιά των επισκεπτών. Τα παραδοσιακό πέτρινα αρχοντικά σπίτια, οι πλακόστρωτοι δρόμοι και οι πέτρινες βρύσες του χωριού, προσδίδουν στο μέρος μια γραφικότητα ασύλληπτου κάλλους. Καθίστε στην πλατεία του χωριού, χαλαρώστε, ακούστε το θρόισμα των φύλλων του μεγάλου πλάτανου και αφεθείτε στη μαγεία της φύσης και των εκλεκτών γεύσεων που θα γευτείτε κατά την παραμονή σας εκεί. Εν συνεχεία θα μεταφερθούμε στο χωριό Κορυσχάδες. Ο οικισμός απέχει 10 λεπτά από το Καρπενήσι και το τοπίο μαγεύει με την ομορφιά του. Έλατα και πλατάνια, παγωμένα νερά και μεγαλοπρεπή βουνά συνθέτουν το σκηνικό. Ένα χωριό της Ελλάδας με φυσική ομορφιά, αναλλοίωτη στο χρόνο. Η ιστορία του παίρνει σάρκα και οστά μέσα από το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, το οποίο λειτουργεί στον χώρο του σχολείου. Στο ισόγειο υπάρχει βιβλιοθήκη με συλλογή συγγραμμάτων, ενώ στον πάνω όροφο, έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Εδώ βρισκόταν η έδρα της Ελεύθερης Ελλάδας κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πλατεία βρίσκεται σε υψόμετρο 960 μ. και θεωρείται η μεγαλύτερη πλατεία της Ευρυτανίας. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό στην περιοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: Καρπενήσι – Αθήνα

Αφού απολαύσουμε το πλούσιο πρωινό Branch της Καθαράς Δευτέρας θα έχουμε και ελεύθερος χρόνος στο Καρπενήσι, μία πόλη που αναπαύεται νωχελικά στην αγκαλιά του Βελουχιού, του αρχαίου Τυμφρηστού, πνιγμένη στο έλατο, καλά προφυλαγμένη από τους δυνατούς βοριάδες που μαστιγώνουν την κορυφή του. Μια πόλη που έχει να διηγηθεί πολλά, κουβαλώντας στις πλάτες της ζωντανή την ιστορία και που διακρίθηκε για την προσφορά της στην πατρίδα, καθώς πρωτοστατούσε πάντα στους εθνικούς αγώνες. Νωρίς το απόγευμα επιβίβαση στο λεωφορείο μας για την επιστροφή στην Αθήνα.

Tour's Location

Καρπενήσι, Greece
από €149,00

Συμπληρώστε τη φόρμα και ένας εκπρόσωπός της εταιρείας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

    You might also like

    elGreek