fbpx
from €790,00
Κάνετε κράτηση τώρα

Πάσχα στο Ντουμπρόβνικ – Δαλματικές Ακτές

Dubrovnik, Croatia
Not Rated

Διάρκεια

6 days

Tour Type

Καθημερινή Περιήγηση

Group Size

Απεριόριστος

Languages

___

Overview

Πάσχα στο Ντουμπρόβνικ

Εξαήμερη αεροπορική εκδρομή στο Ντουμπρόβνικ και στις Δαλματικές Ακτές 

Ντουμπρόβνικ – Κότορ – Μπούτβα – (κρουαζιέρα στα νησιά Ελαφίτη) – Μόσταρ –  Νησί Κόρτσουλα & Μουσείο Μάρκο Πόλο

Αναχωρήσεις 13 και 18 Απριλίου μόνο με 790€ το άτομο ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ 

Η Δαλματία είναι ιστορική περιοχή της ανατολικής Αδριατικής. Σήμερα είναι μία από τις τέσσερις ιστορικές περιοχές της Κροατίας, μαζί με την κυρίως Κροατία, τη Σλαβονία και την Ίστρια.

Η Δαλματία είναι μια στενή παραλιακή περιοχή, που εκτείνεται από το νησί Ραμπ στο βορρά μέχρι τον Κόλπο του Κότορ στο νότο. Η ενδοχώρα (Δαλματική Ζαγόρα) ποικίλλει σε πλάτος από πενήντα χιλιόμετρα στα βόρεια μέχρι λίγα μόνο χιλιόμετρα στα νότια. Καλύπτεται κυρίως από τις απόκρημνες Δειναρικές Άλπεις. Πολλά νησιά είναι παράλληλα με την ακτή, με μεγαλύτερα τα Μπρατς, Χβαρ και Κόρτσουλα. Μεγαλύτερες πόλεις είναι οι Σπλιτ, Ζαντάρ, Ντουμπρόβνικ και Σίμπενικ.

Πάσχα στο Ντουμπρόβνικ

Ταξίδι στις Δαλματικές ακτές

Το όνομα της περιοχής προέρχεται από μια Ιλλυρική φυλή, τους Δαλματούς, που ζούσαν στην περιοχή κατά την κλασική αρχαιότητα. Αργότερα έγινε Ρωμαϊκή επαρχία, με αποτέλεσμα να προκύψει ένας Ρομανικός πολιτισμός μαζί με μια, εκλειπόυσα πλέον, Δαλματική γλώσσα, που αργότερα σε μεγάλο βαθμό αντικαταστάθηκε από τη συγγενή Βενετική. Με την άφιξη των Σλάβων στην περιοχή τον 8ο αιώνα, που κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της ενδοχώρας, Σλαβικά και Ρομανικά στοιχεία άρχισαν να αναμειγνύονται στη γλώσσα και στον πολιτισμό. Κατά το Μεσαίωνα οι πόλεις της συχνά κατακτήθηκαν ή δήλωσαν υποταγή στους βασιλιάδες της περιοχής. Η μακροβιότερη εξουσία ήταν εκείνη της Δημοκρατίας της Βενετίας, που έλεγχε το μεγαλύτερο μέρος της Δαλματίας μεταξύ 1420 και 1797, με την εξαίρεση της μικρής αλλά σταθερής Δημοκρατίας της Ραγούζας (1358–1808) στα νότια.

Μεταξύ 1815 και 1918 ήταν επαρχία της Αυστριακής Αυτοκρατορίας, γνωστή ως Βασίλειο της Δαλματίας. Μετά την ήττα της Αυστροουγγαρίας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμος η Δαλματία μοιράστηκε στο Βασίλειο Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων, που έλεγχε το μεγαλύτερο μέρος της, και στο Βασίλειο της Ιταλίας, που κράτησε μερικά μικρότερα τμήματα, και μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όλη την περιοχή έλεγχε η ΣΟΔ της Γιουγκοσλαβίας. Ολη η Δαλματία είναι σήμερα τμήμα της σύγχρονης Κροατίας. Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα καθαρά νερά της Αδριατικής Θάλασσας και το ήπιο Μεσογειακό κλίμα καθιστούν την περιοχή δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Ντουμπρόβνικ

Το Ντουμπρόβνικ  είναι μια πόλη 43.770 κατοίκων στη Δαλματία της Κροατίας. Για αιώνες ήταν, μετά τη Βενετία, το σημαντικότερο λιμάνι των Βενετών στην Αδριατική και σήμερα ένα δημοφιλές τουριστικό κέντρο. Η πόλη διαθέτει δικό της αεροδρόμιο. Η παλαιά πόλη του Ντουμπρόβνικ έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1979.

Κότορ

Στην σκιά επιβλητικών καταπράσινων βουνών, στην άκρη ενός μαγευτικού κόλπου με τιρκουάζ νερά, η μεσαιωνική πόλη του Κότορ είναι το αδιαμφισβήτητο κόσμημα στο στέμμα του Μαυροβουνίου. Είναι ένας μεσαιωνικός λαβύρινθος μουσείων, εκκλησιών, πλατειών και βενετσιάνικων παλατιών. Είναι ένα μέρος όπου το παρελθόν συνυπάρχει με το παρόν. Πίσω από τα προπύργια, οι δρόμοι γεμίζουν με μπαρ και ζωντανή μουσική.

Πάσχα στο Ντουμπρόβνικ

Εξαήμερη αεροπορική εκδρομή στο Ντουμπρόβνικ και στις Δαλματικές Ακτές 

Ντουμπρόβνικ – Κότορ – Μπούτβα – (κρουαζιέρα στα νησιά Ελαφίτη) – Μόσταρ –  Νησί Κόρτσουλα & Μουσείο Μάρκο Πόλο

Αναχωρήσεις 13 και 18 Απριλίου μόνο με 790€ το άτομο ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με απ’ ευθείας ναυλωμένη πτήση του γραφείου μας Αθήνα – Ντουμπρόβνικ – Αθήνα με Sky Express
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων ΦΠΑ 240 €. 
 • Βαλίτσα 20 κιλών & 8 κιλά χειραποσκευή ανά άτομο .
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* ή 5* – όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
 • Πρόγευμα σε μπουφέ & δείπνο στα ξενοδοχεία.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Επίσημος διπλωματούχος ξεναγός κατά τη ξενάγησή μας στο Ντουμπρόβνικ.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Checkpoints (φόροι εισόδων πόλεων ) & Δημοτικοί Φόροι 15€ ανά άτομο(πληρωτέα στον προορισμό)
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Προαιρετική κρουαζιέρα στα νησιά Ελαφίτη 40-55€
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

Γενικές πληροφορίες:

 • Η Κροατία είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 1η Ιανουαρίου 2023 έγινε επίσης μέρος του χώρου Σένγκεν. Οι ταξιδιώτες από χώρες Σένγκεν ταξιδεύουν με ταυτότητα 15ετίας νέου τύπου ή διαβατήριο σε ισχύ.
 • Η επίσημη γλώσσα της Κροατίας είναι η Κροατική,
 • Νόμισμα Κροατίας: ήταν το Κούνα (kn) (HRK) – 1 € = 7.54 HRK περίπου αλλά από 1η Ιανουαρίου 2023 μπήκε στο €.
 • Η Κροατία είναι – 1ώρα πίσω από την Ελλάδα & ο κωδικός για τηλεφωνικές κλήσεις είναι +385

 

 

Δείτε τα υπόλοιπα πακέτα μας για εξωτερικό εδώ.

View More

Itinerary

Expand All
1n ημέρα Αθήνα - Nτουμπρόβνικ -Ξενάγηση Πόλης

«Περιπλανηθείτε από τα πλακόστρωτα σοκάκια μέχρι τα βράχια δίπλα στον ωκεανό»

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη και μεταφορά για την ξενάγηση της πόλης . Το Ντουμπρόβνικ φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη του. Βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Βλασίου προστάτη της πόλης, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονούφριου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δε θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονούφριου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ απολαύστε τη βόλτα σας στα σοκάκια της μεσαιωνικής πόλης και διασκεδάστε σε ένα από τα πολλά μπαράκια της.

2η ημέρα Ντουμπρόβνικ – Κότορ – Μπούτβα

«μαγευτικά βουνά και κρυστάλλινες παραλίες στο Μαυροβούνιο»

Πρόγευμα και αναχωρούμε για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Οι ενετικές επιρροές είναι εμφανείς στην αρχιτεκτονική της πόλης. Ο Κόλπος του Κότορ, που είναι και το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Θα περιηγηθούμε στο Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Μπούτβα , που πήρε το όνομά της από την αρχαία ελληνική λέξη βους (βόδι). Όπως όμως αναφέρει η ελληνική μυθολογία όλαξεκίνησαν από τον Κάδμο, γιο του βασιλιά της Τύρου Αγήνορα και αδελφού της Ευρώπης. Θα ξεκινήσουμε από την μαρίνα
της Μπούτβα όπου είναι αραγμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα βρίσκεται βόρεια της Παλαιάς Πόλης και από εκεί ξεκινά και η Σλοβένσκα Ομπάλα που είναι ο πεζόδρομος περιπάτου. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της Παλαιάς Πόλης, πάνω στα ερείπια παλαιών οχυρώσεων. Το φρούριο, που πολλές φορές άλλαξε σχήμα και μέγεθος, τώρα στεγάζει και το Θέατρο της Μπούτβα όπου φιλοξενούνται διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, κυρίως θεατρικές παραστάσεις με δραματολόγιο ντόπιων και ξένων συγγραφέων. Αργότερα αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ.

3n ημέρα Ντουμπρόβνικ (κρουαζιέρα στα νησιά Ελαφίτη)

«εκεί που το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ…»

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη . Για όσους το επιθυμούν αναχώρηση για την προαιρετική κρουαζιέρα στα νησιά Ελαφίτη που απαρτίζονται από 13 νησιά από τα οποία μόνο 3 είναι κατοικήσιμα. Το Kolocep είναι η πρώτη στάση και απέχει 45΄ με το καραβάκι. Έχει αρκετά αξιοθέατα, αλλά οι περισσότεροι το επιλέγουν για την αμμώδη, ήρεμη παραλία. Το Sipan (45΄ από εκεί) είναι από τα μεγαλύτερα, με πολλές εκκλησίες και φρούριο, αλλά και ένα λιμανάκι με υποτυπώδεις υποδομές. Για το τέλος το γραφικό , καταπράσινο Lopud με τις δημοφιλείς παραλίες με λευκή άμμο & το μικρό λιμάνι με πολλά καφέ. Στη συνέχεια, επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ.

4n ημέρα Ντουμπρόβνικ - Μόσταρ

«στη Βοσνία για Ελληνικό Πάσχα..

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη που μας θυμίζει πόσο κοντά στην κεντρική Ευρώπη έφτασε η Οθωμανική Αυτοκρατορία, το περίφημο Μόσταρ (παλιά γέφυρα - stari most) , την πόλη που έμβλημά της έχει το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι, κατασκευασμένο έπειτα από εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Ένα σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης που συνδυάζει τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της Ανατολής, χαμάμ, ισλαμικά τεμένη, παζάρι, φαγητά και ανατολίτικα γλυκά με τη δυτική φινέτσα, τον Καθολικισμό και την Ορθοδοξία. Είναι η βασίλισσα του Νερετβα, κτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, και η πόλη ενώνεται από επτά εντυπωσιακά γεφύρια ενώ συνιστά πόλη μαρτυρική ανά τους αιώνες με σύμβολά της τη Νέα Γέφυρα και τους Πύργους. Έχει, επίσης, χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα Ντουμπρόβνικ - Νησί Κόρτσουλα & Μουσείο Μάρκο Πόλο

«βουτιά στην ιστορία»

Πρόγευμα και αναχώρηση για εκδρομή στο νησί Κόρτσουλα. Διασχίζοντας την καταπράσινη χερσόνησο Πέλιασετς, φτάνουμε στο χωριό Όρεμπιτς, από όπου θα πάρουμε το καραβάκι μας για να βρεθούμε στην Κόρτσουλα, τη γενέτειρα του Μάρκο Πόλο. Η ονομασία σημαίνει ‘’Μαύρη Κέρκυρα ‘’ των αρχαίων λόγω της μεγάλης δασικής κάλυψης του νησιού . Πρωτεύουσα είναι η ομώνυμη πόλη και βρίσκεται στο ανατολικό μέρος του νησιού και αποτελεί αρχιτεκτονικό παράδειγμα μιας εξαιρετικά διατηρημένης μεσαιωνικής πόλης. Μοιάζει με το Ντουμπρόβνικ και την Κέρκυρα έχοντας κι αυτή Ιταλική επιρροή. Η παλιά πόλη πραγματικός θησαυρός γεμάτη από μοναστήρια ,καθεδρικούς ναούς και μουσεία. Η ακτογραμμή του προσφέρει πεντακάθαρα νερά και υπέροχα τοπία. Αξέχαστες θα είναι οι εικόνες του χορού Mareshka που αποτελεί ιστορική αναπαράσταση ξιφομαχιών μεταξύ Χριστιανών και Μαυριτανών μεσαιωνικής εποχής, μια μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό με νικητή πάντα το καλό. Περπατώντας στα στενά δρομάκια της πόλης θαυμάστε τα άριστα διατηρημένα κτίρια ,τα τείχη της, το σπίτι και το μουσείο του Μάρκο Πόλο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .

6η ημέρα Ντουμπρόβνικ – Αθήνα

«τελευταίες εικόνες στο θαύμα του Μεσαίωνα»

Πρόγευμα κι ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε να περιπλανηθείτε στην πανέμορφη παραλιακή πόλη της Κροατίας όπου γυρίσθηκε η ταινία «Game of Thrones» και αποτελεί το κύριο σκηνικό για το King’s Landing. Η πόλη περιβάλλεται από πέτρινα τείχη και είναι χτισμένη σε μια γραφική μικρή χερσόνησο, στην άκρη της οποίας βρίσκεται ένας εντυπωσιακός γκρεμός. Στην ίδια πόλη γυρίστηκε η σκηνή του Tower of the Undying με την Khaleesi, ενώ ένα μικρό καταπράσινο νησί απέναντι από τις κροατικές ακτές χρησιμοποιήθηκε για τις σκηνές στους κήπους της πρωτεύουσας. Μία από τις πιο διάσημες σκηνές στην ιστορία της τηλεόρασης, ο αξέχαστος “περίπατος της ντροπής”, είχε βιντεοσκοπηθεί στην κορυφή των Spanish Steps στην Παλιά Πόλη. Το καταπράσινο τοπίο του Λοκρούμ, ένα νησί με μια μικρή βάρκα μακριά από το παλιό λιμάνι του Ντουμπρόβνικ, χρησιμοποιήθηκε σε μερικές ακόμα σκηνές. Αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα με τις βαλίτσες μας γεμάτες πολύχρωμες εικόνες , εντυπωσιακές φωτογραφίες και τις καλύτερες εντυπώσεις από το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ.

Tour's Location

Dubrovnik, Croatia
από €790,00

Συμπληρώστε τη φόρμα και ένας εκπρόσωπός της εταιρείας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

  You might also like

  elGreek