fbpx
from €199,00
Κάνετε κράτηση τώρα

Καϊμακτσαλάν και Λουτρά Πόζαρ – 4 ημέρες

Καϊμάκτσαλαν
Not Rated

Διάρκεια

4 days

Tour Type

Καθημερινή Περιήγηση

Group Size

Απεριόριστος

Languages

___

Overview

Τετραήμερη εκδρομή στο Καϊμακτσαλάν και Λουτρά Πόζαρ την Καθαρά Δευτέρα

Αναχώρηση 4-7  Μαρτίου με 199€ με ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 

 

Λουτρά Πόζαρ

Τα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου) βρίσκοντα στην Επαρχία Αλμωπίας, 13χμ. βορειοδυτικά της Αριδαίας, στο νομό Πέλλας. Απλώνονται στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν, λίγα χλμ. από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα. Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή.

Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Επισκέπτες καταφθάνουν στα Λουτρά από κάθε γωνιά της Ελλάδας είτε για να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών (θεραπευτικών – χαλαρωτικών), είτε για να αποδράσουν στα πανέμορφα βουνά με τις σπηλιές, είτε  και τα δύο.

 

Παλαιός Άγιος Αθανάσιος

Παλαιός Άγιος Αθανάσιος ή Τσέγανη είναι ένας παραδοσιακός οικισμός στους πρόποδες του όρους Βόρας ή Καϊμάκτσαλαν, στην κορυφή Πιπερίτσα, δίπλα στη λίμνη Βεγορίτιδα σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Απέχει 28 χλμ από την πόλη της Έδεσσας και μόλις 10 χλμ από το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν.

Ο διατηρητέος οικισμός του Αγίου Αθανασίου χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα και κατοικούνταν ως τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Τότε, οι κάτοικοί του τον εγκατέλειψαν και εγκαταστάθηκαν στο νέο χωριό, 6 χλμ πιο κάτω.

Η παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική του Αγίου Αθανασίου βασίζεται στην πελεκητή πέτρα και το ξύλο. Τα πέτρινα σπίτια του οικισμού με τις θαυμάσιες κεραμοσκεπές είναι ο λόγος για τον οποίο ο Άγιος Αθανάσιος ονομάζεται και “Πέτρινο Χωριό”.

 

Τετραήμερη εκδρομή στο Καϊμακτσαλάν και Λουτρά Πόζαρ την Καθαρά Δευτέρα

Αναχώρηση 4-7  Μαρτίου με 199€ με ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή, (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο PHILOXENIA   3* plus.
  • Τρία πρωινά  και  τρία   δείπνα(το  ένα  εορταστικό με  μουσική).  
  • Αρχηγός – συνοδός. Φ.Π.Α.   &  Φόρος  διαμονής.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ο φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο. Άρθρο 53 Ν. 4389/2016: 1,50€ για ξενοδοχεία 3*,  3€ για ξενοδοχεία 4* και 4€ για ξενοδοχεία 5* ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου/ σουίτας, ο οποίος έχει καθιερωθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018.
  • Είσοδοι σε μουσεία και σε επισκεπτόμενους χώρους.
  • Ποτά στα γεύματα.
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

Σημείωση:

Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο.

 

Δείτε και τα υπόλοιπα πακέτα μας για την Ελλάδα την περίοδο των Αποκρεών και της 25ης Μαρτίου εδώ

View More

Itinerary

Expand All
1η ημέρα:

Αναχώρηση 08:15 από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση στην περιοχή του Αγίου Κων/νου και της Λάρισας και συνεχίζουμε για να καταλήξουμε το απόγευμα στο ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ. Γνωριμία με το χώρο των λουτρών και προγραμματισμός λουτροθεραπείας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας κοντά στα ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ (Λουτρακίου), που βρίσκονται στην Επαρχία Αλμωπίας, 13χμ. βορειοδυτικά της Αριδαίας, στο νομό Πέλλας. Απλώνονται στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν, μια περιοχή που είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διαν/ση

2η ημέρα:

Η ημέρα αρχίζει δυναμικά για όσους επιθυμούν με λουτροθεραπεία (προαιρετικά) και αφού πάρουμε το πρωινό μας λίγο αργότερα, ξεκινάμε για το χιονισμένο ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ. Θα επισκεφθούμε το ομώνυμο χιονοδρομικό, για να χαρούμε το λευκά τοπία, απολαμβάνοντας τον καφέ μας, ή παίζοντας με το χιόνι. Λίγο αργότερα στον παραδοσιακό οικισμό του ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, θα έχουμε χρόνο για περιπάτους και γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στο χωριό, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα:

Το πρωί μπορούμε να κάνουμε και πάλι λουτροθεραπεία, στις μικρές κλειστές πισίνες, στον καταρράκτη η τη μεγάλη εξωτερική πισίνα, ξεκινώντας έτσι ευχάριστα και συναρπαστικά την ημέρα μας. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την πόλη της ΝΑΟΥΣΑΣ για να παρακολουθήσουμε το γνωστό ομώνυμο καρναβάλι και το παραδοσιακό έθιμο ‘’ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΕΣ’’. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος για λουτροθεραπεία, δείπνο και διασκέδαση στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας, διανυκτέρευση.

4η ημέρα:

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε την πόλη της ΕΔΕΣΣΑΣ με τους περίφημους καταρράκτες, ενώ λίγο αργότερα θα γιορτάσουμε τα κούλουμα, στο Άλσος Αγίου Νικολάου, ένα πανελλήνιο τουριστικό κέντρο αναψυχής μόλις 3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Νάουσας. Ένας επίγειος παράδεισος στην καρδιά της Ημαθίας. Εξήντα στρέμματα πανέμορφης γης παίρνουν ζωή από τις πηγές του ιστορικού και πολλαπλά πολύτιμου, ποταμού της Αράπιτσας. Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ

Tour's Location

Καϊμάκτσαλαν
από €199,00

Συμπληρώστε τη φόρμα και ένας εκπρόσωπός της εταιρείας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

    You might also like

    elGreek