fbpx
from €820,00
Κάνετε κράτηση τώρα

7 ημέρες, Αεροπορική εκδρομή σε Μπρύζ, Νορμανδία, Παρίσι

Not Rated

Διάρκεια

7 days

Tour Type

Καθημερινή Περιήγηση

Group Size

Απεριόριστος

Languages

___

Overview

7 ημέρες, Αεροπορική εκδρομή σε Μπρύζ, Νορμανδία, Παρίσι

Bρυξέλλες

Η πόλη των Βρυξελλών βρίσκεται στο κέντρο του Βελγίου και είναι η πρωτεύουσα της χώρας.. Σήμερα οι Βρυξέλλες θεωρούνται το διοικητικό κέντρο και η πρωτεύουσα της Ευρώπης καθώς φιλοξενούν δύο από τα κεντρικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Επιπλέον από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου η πόλη έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικότατο κέντρο για τη διεθνή πολιτική. Συγκεκριμένα αποτελεί έδρα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ) καθώς και μιας σειράς άλλων διεθνών οργανισμών. Το χαρακτηριστικό αυτό μετατρέπει τις Βρυξέλλες σε τόπο διαμονής ανθρώπων από όλα τα μήκη και πλάτη της γης και της δίνει έναν ξεχωριστό πολυπολιτισμικό χαρακτήρα. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι οι Βρυξέλλες δεν είναι μόνο ένα γραφειοκρατικό κέντρο αλλά σίγουρα παραμένει μία πρωτεύουσα που αξίζει κανείς να την επισκεφτεί ώστε να αισθανθεί την ξεχωριστή ευρωπαϊκή αύρα και να επισκεφτεί ορισμένα αξιόλογα μνημεία.

7 ημέρες, Αεροπορική εκδρομή σε Μπρύζ, Νορμανδία, Παρίσι

Μπρύζ

Η Μπρυζ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και πόλη αστείρευτης γοητείας και ομορφιάς. Ένα παραμυθένιο σκηνικό ξεφυτρώνει από κάθε γωνιά της Μπρυζ, μέσα από πολυάριθμα υδάτινα ρυάκια, που διασχίζουν την καρδιά της και καθρεφτίζουν στα νερά τους μια πόλη που μοιάζει με πρωταγωνίστρια μεσαιωνικού ιπποτικού μυθιστορήματος. Η Μπρυζ είναι ένα μοναδικό κολάζ, ιστορίας και πολιτισμού, τέχνης και υψηλού καλλιτεχνικού πνεύματος, μια πόλη, που μέσα από τα χρώματα, τα αρώματα και την ατμόσφαιρα της, γεννά κάθε είδους συγκινήσεις στον επισκέπτη και μετατρέπεται σε έναν ιδανικό προορισμό αισθητικής και πολιτιστικής απόλαυσης. Η πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης αναδεικνύεται στο ιδανικό σκηνικό ενός σύγχρονου παραμυθιού. Όμορφα μεσαιωνικά κτίρια, λιθόστρωτα καλντερίμια, υπέροχες πλατείες(Burg, Markt) και ένα ευρύτερο αστικό περιβάλλον υψηλής αισθητικής, είναι ικανά να μαγέψουν κάθε επισκέπτη και να τον μεταφέρουν νοερά στο κλίμα μιας άλλης εποχής.

7 ημέρες, Αεροπορική εκδρομή σε Μπρύζ, Νορμανδία, Παρίσι

Παρίσι

Γνωστό και ως η Πόλη του φωτός , η πρωτεύουσα της Γαλλίας και της περιφέρειας Ιλ ντε Φρανς είναι μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης. Προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες από όλον τον κόσμο που έρχονται να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική της πόλης, τα μνημεία της αλλά και τα πλούσια σε εκθέματα μουσεία του.  Είναι πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της Γαλλίας, και το σημαντικότερο κομβικό σημείο της και έδρα πολλών διεθνών οργανισμών.

7 ημέρες, Αεροπορική εκδρομή σε Μπρύζ, Νορμανδία, Παρίσι

Μουσείο του Λούβρου

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα, δημοφιλέστερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και στις αίθουσές του φιλοξενεί 35.000 έργα τέχνης, σε μια έκταση 60.000 τετραγωνικών μέτρων.Ενδεικτικό για το μέγεθος της πλούσιας συλλογής του μουσείου είναι ότι μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό (8%) των αποκτημάτων του εκτίθενται, καθώς το σύνολο της συλλογής του περιλαμβάνει περισσότερα από 445.000 κομμάτια.

7 ημέρες, Αεροπορική εκδρομή σε Μπρύζ, Νορμανδία, Παρίσι

Νορμανδία

Αυτή η επαρχία στη Βόρεια Γαλλία έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μετά την περίφημη απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στις ακτές της. Το άφθονο πράσινο και τα απόκρημνα βράχια που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σκηνικό που αξίζει να εξερευνήσετε

7 ημέρες, Αεροπορική εκδρομή σε Μπρύζ, Νορμανδία, Παρίσι με 820€/άτομο τελική τιμή

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βρυξέλλες, Παρίσι – Αθήνα με Sky Express με αποσκευή 20 κιλών και χειραποσκευή 8 κιλών
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Δύο διανυκτερεύσεις στη Μπρυζ σε ξενοδοχείο 4*, 1 διανυκτέρευση στην Ονφλέρ σε ξενοδοχείο 3* και τρεις διανυκτερεύσεις στο Παρίσι σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
 • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Εισόδους Λούβρου (Ενήλικες 25€ – 28€, παιδιά 5€, Ακουστικά) Παιδιά κάτοικοι Ευρωπαϊκής ένωσης έως 25 ετών η είσοδος είναι δωρεάν. Υποχρεωτική κράτηση και προπληρωμή εισόδου λίγες μέρες πριν την επίσκεψη. Σε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την είσοδό σας με επίσημο ξεναγό στο Μουσείο του Λούβρου
 • Είσοδος στη Disneyland 89€ Ενήλικας & 82€ παιδί κάτω των 11 ετών
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων: στη Μπρυζ το άτομο ανά διαν/ση 3,00 € σε ξενοδ. 4****, στην Ονφλέρ το άτομο ανά διαν/ση 1,40€ σε ξενοδ.3*** και στο Παρίσι 2,88€ το άτομο ανά διαν/ση σε ξενοδ. 4**** και πληρώνονται επί τόπου στα ξενοδοχεία από τον πελάτη με την άφιξη τους
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Σημείωση:

Πτήσεις με Sky Express
02/01 ATH-BRU  GQ 800 11:35-14:00
08/01 CDG-ATH GQ 901 14:20-18:35

Απαραίτητη προϋπόθεση για τον ταξιδιώτη είναι το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID-19 (Green Pass/Πράσινο Πιστοποιητικό) σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή και σε δύο γλώσσες (στη γλώσσα του κράτους που το εκδίδει και στα αγγλικά) και όχι η Βεβαίωση Εμβολιασμού.
Οι ανωτέρω εκδρομές και επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραληφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής.

Δείτε και τα υπόλοιπα πακέτα μας εδώ.

View More

Itinerary

Expand All
1η ημέρα: Αθήνα – Βρυξέλλες – Μπρυζ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος 10:00 για πτήση Sky Express προς Βρυξέλλες στις 12:20. Άφιξη στην Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και ζούμε το ντελίριο της Γκραν Πλας, του ωραιότερου σαλονιού της ηπείρου μας, όπως σωστά την παινεύουν. Εκείνο που μας σαστίζει περισσότερο με δέος, είναι το Δημαρχείο της κεντρικής πλατείας της πόλης, με τα αγάλματα και τις τοξωτές στοές, αλλά και τον γοτθικό πύργο 96 μέτρων, το μοναδικό σωζόμενο κτίριο από την καταστροφή του 1695. Δίπλα σε αυτό, ο «Οίκος του Βασιλιά», που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, το «Μέγαρο των αρτοποιών» και το «Παλάτι των Δουκών της Βραβάντης», ένα συγκρότημα παλαιών συντεχνιακών κτιρίων. Λίγο πιο κάτω από το αγοράκι Μάνεκεν Πις, τρώμε άπαικτες βάφλες στο χέρι. Πραγματοποιώντας επισκέψεις και στα υπόλοιπα αξιοθέατα του κέντρου, τραβάμε δυτικά για την ξελογιάστρα Μπρυζ. Μετά το δείλι, το ολλανδόφωνο διαμάντι αδιαβάθμητων καρατίων, μας υποδέχεται στην αχλύ της υγρασίας, που αναδύει η Λίμνη της Αγάπης, με γκροτέσκ πέπλο χρυσοστόλιστης μεσαιωνικότητας. Πλακόστρωτα καλντερίμια, αραχνοειδείς υδάτινες αρτηρίες, τενάγη µε λευκούς κύκνους, πύργοι πανέμορφοι, μπομπονιερίστικα σταυροδρόμια, βωμοί/θεσμοί που βυθίζονται στο μεταίχμιο φεουδαλισμού – πρώιμου καπιταλισμού διαφύλαξαν τέλεια τη γοητεία της από καταστροφές που ισοπέδωσαν µέρη των Κάτω Χωρών στις συγκρούσεις του 20ού αιώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ανάπαυση. Βράδυ έξοδος να ξεπιαστούμε & να ηδονίσουμε επικούρεια τα βακχικά μας ένστικτα. Μέρη για φαγητό/ποτό/ψυχαγωγία που δύσκολα σε αφήνουν αδιάφορο ή παραπονεμένο είναι De Halve Maan, Bourgogne des Flandres, Princely Beguinage Ten Wijngaarde κ.ο.κ. Επιστροφή στο hotel. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μπρυζ – Γάνδη – Αμβέρσα – Μπρυζ

Πρωινό και φύγαμε για Γάνδη, που με το σπουδαίο λιμάνι της κυριάρχησε στο εμπόριο της Βόρειας Θάλασσας μέχρι και τη Μεσόγειο, όταν οι πειρατές λυμαίνονταν τις ευρωπαϊκές ακτές το μεσαίωνα. H παλιά πόλη γύρω απ’ τις όχθες του ποταμού Λις, η μεγαλύτερη περιοχή στο Βέλγιο όπου απαγορεύονται οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο, γλίτωσε τους βομβαρδισμούς των παγκοσμίων πολέμων και διατηρεί αναλλοίωτη τη μεσαιωνική της ταυτότητα. Ψηλά κτίρια, μπυραρίες, σοκολατερίες, κάβες με κεριά, φιδωτά σοκάκια κι ένα σωρό μαγαζάκια με ασύλληπτα δώρα ενισχύουν το σοκ ομορφιάς μπροστά στα μάτια μας, ενώ το σκηνικό στο κανάλι καθίσταται θεϊκό, όταν η στενή διώρυγα συνδέει την πόλη με τη θάλασσα. Απίστευτη καθεπόπτευση της πανδαισίας προσφέρει η Γέφυρα του Α. Μιχαήλ, καθώς από κάθε γωνιά της βιγλίζουμε την κομψότητα της αστικής σιλουέτας, ιδίως δε, μόνο απ’ εδώ θαυμάζουμε ταυτόχρονα και τους 3 διάσημους πύργους της πόλης. Επίσης μεθυστική η έποψη από το Κάστρο των Ιπποτών ή Κομήτων της Φλάνδρας, ορθωμένου το 1180. Ο καθεδρικός Σαν Μπάβο (με τεράστιο καμπαναριό), όπως κι ο γιγαντιαίος ναός Α. Νικολάου, καθυποτάσσουν τον πιστό σε ιερή κατάνυξη & συνάμα σε τοπ αισθαντικότητα αρχιτεκτονικού μεγαλείου. Στο Μουσείο Καλών Τεχνών, μυούμεθα στους πίνακες του Ιερώνυμου Μπος κι άλλων άριστων ζωγράφων. Μετά την ανεπανάληπτη κρουαζιέρα & το διάλειμμα φαγητού, μεταφορά στην Αμβέρσα. Η πόλη – ανταλλακτήριο πολυτίμων λίθων, είναι πρωτεύουσα κουλτούρας των ερυθρόξανθων Φλαμανδών, πολύβουος βιομηχανικός λιμήν κι αποπλανητικό ιστορικό κέντρο για τη βελγική χειροτεχνία και την τέχνη. Η κρεμ ντε λα κρεμ καλλιτεχνών όπως ο Rubens, ο van Dyck και ο Jordaens, διένυσαν τροχιές εδώ, ενώ αιώνες ευημερίας έδωσαν κληρονομιά μαστοριάς σε πολλά αγαθά (καθεδρικός, δημαρχείο κλπ). Η Γκραν Πλας με τα περίτεχνα σπίτια των συντεχνιών είναι το must, όπως εξάλλου τ’ αχνιστά μύδια με σκόρδο & σαμπανιζέ κρασί σε κατσαρολάκι πλάι σε χωνάκι με πατάτες. Έμφαση στον Οίκο των Κρεοπωλών (Vleeshuis), θαρραλέα καινοτόμο μουσείο. Επιστροφή στη Μπρυζ, ανάπαυση κι αργότερα ξεπορτίζουμε για νέα ακούσματα, φρέσκες εικόνες... διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μπρυζ – Λιλ – Αμιένη – Ονφλέρ

Πρωινό και μπαίνοντας κέντρο, περιβαλλόμεθα από ολόκληρο ένα Μνηµείο Παγκόσµιας Κληρονοµιάς της UNESCO, βλέποντας τις πιο σημαντικές πλατείες, τη Μπουργκ & τη Μαρκτ, θεωρούμενες αντίστοιχα ψυχή & καρδιά της ονειρούπολης, με εμβληματικό το καμπαναριό Μπελφόρ. Επίσκεψη στην καθολική Βασιλική Ιερού Αίµατος, που φυλάσσει κειμήλιο Αγίου Αίµατος. Το πανί µε το αίµα του Ιησού, σύμφωνα με απόκρυφο ευαγγέλιο, προκύπτει από την πλύση στην οποία προέβη ο Ιωσήφ της Αριµαθαίας για να καθάρει το σώμα του Χριστού πριν ταφεί, µετά την αποκαθήλωση από τον Σταυρό. Η βυζαντινή φιάλη από ορεία κρύσταλλο & χρυσό ήρθε από Κων/λη 11ο ή 12ο αιώνα και το πώμα σφραγίζεται με κόκκινο κερί, εγκιβωτίζοντας κρυστάλλινη κυλινδρική θήκη που στα άκρα έχει χρυσές κορώνες με αγγέλους, φέροντας στο πλαίσιο την επιγραφή "MCCCLXXXVIII die maii ΙΙΙ" (3η Μαΐου 1388 – από τότε που ήλθε Μπριζ μέσω κομήτων & σταυροφόρων, δεν έχει ανοιχτεί ποτέ). Ρότα για Λιλ, που λίγες στάσεις μετρό τη συνδέουν με τα γαλλοβελγικά σύνορα. Aποβίβαση στην πλατεία Σαρλ ντε Γκωλ, όπου κι ένα των «θηριωδέστερων» βιβλιοπωλείων της Ευρώπης, το Foret du Nord. Συνταρακτικό κτίριο το Παλαιό Χρηματιστήριο, που με 24 πανομοιότυπα σπίτια δημιουργεί μία εσωτερική πλατεία, αραξοβόλι σκακιστών. Η έξοχη Όπερα μοιάζει ερωτεύσιμη αποικία των 100.000 φοιτητών της πόλης, οι οποίοι συνηθίζουν να κάθονται ατελείωτες ώρες στα σκαλιά, να τραγουδάνε, να βάζουν δυνατά μουσική, να κάνουν skate και ποδήλατο (αν φυσικά δεν έχει κάποια παράσταση). Διάλειμμα για κρέπα ονομαστή & προώθηση στην Αμιένη. Ο καθεδρικός της κατάγεται από τον 13ο αιώνα, διπλάσιος σε μέγεθος από την Παναγία των Παρισίων, φιγουράρει ως θαύμα μηχανικής & φυλάσσει μέρος της «τίμιας κεφαλής» Α. Ιωάννη Προδρόμου. Η πόλη πάλλεται αξονικά σε οικονομία όσο και πολιτισμό, οπότε κάποιοι τείνουν να εγκωβίζουν τον ουρανοξύστηTour Perret στα φλας, άλλοι το μουσείο Πικαρδίας κι άλλοι τη Μαιζόν Ιουλίου Βερν, όπου έμενε ο αγαπημένος συγγραφέας μικρών & μεγάλων θιασωτών της αχαλίνωτης φαντασίας. Το αρχοντικό του 19ου αιώνα είναι ανοιχτό για επισκέπτες που θέλουν να δουν τη συλλογή των 700 βιβλίων του, γραμμένα από ιερά τέρατα, όπως οι Σαίξπηρ και Έντγκαρ Πόε. Υπάρχουν επίσης μοντέλα από ιπτάμενες μηχανές. Μεταξύ των ποταμών Somme και Avre γίνονται βαρκάδες σε πλωτούς βαλτώδεις κήπους, ενώ πιο πέρα η παρόχθια ριβιέρα έχει μια σειρά από γραφικά κανάλια, προσδίδοντας ίματζ μικρογραφίας Βενετίας. Περιπλάνηση μέσα στη μοντέρνα γειτονιά, που εκτείνεται από τον καθεδρικό ναό στο λιμάνι Port d'Aval και στις όχθες του ποταμού Somme, όπου ανακαλύπτουμε γκαλερί τέχνης ή θησαυρούς στα βιβλιοπωλεία και τις μπουτίκ. Μη ντραπείτε να μιμηθείτε συμποσιασμούς ντόπιων, που αραδιάζουν στο τραπέζι λευκά φασόλια, πρασόπιτα, πατέ πάπιας & τυριά για να πιουν τον οίνο Coucy le Château. Μεταφορά στην Ωνφλέρ, γουάου θέρετρο στη θάλασσα της Μάγχης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ονφλέρ – Ντοβίλ – Παρίσι

Πρωινό και ορμάμε να περπατήσουμε κάθε όμορφη γωνιά της πόλης, που παντρεύει τόσο καπάτσα τέχνες, κουζίνα οστρακοειδών, γκαλερίστικα μαγαζάκια & ποιότητα γαλήνιας ζωής. Η βόλτα δεν χορταίνεται, καθώς παντού ελλοχεύουν ρομαντικά σκηνικά στο γιαλό ή στα ενδότερα. Το παλιό λιμάνι είναι η πεμπτουσία της αποπλάνησης, οι δε προσόψεις των σπιτιών από σχιστόλιθο αιχμαλωτίζουν τη ματιά μας αυτόματα. Προσέφερε θαλπωρή σε ιμπρεσιονιστές ζωγράφους, όπως Μονέ & Μπουντέν που εμπνέονταν αφυπνιστικά από το μεταβαλλόμενο φως ή τις οθφαλμαπάτες του, παλιές αποβάθρες, ξύλινες κάσες & κορνίζες, μουράγια, ή γραφικές προκυμαίες καρνάγιων & ταρσανάδων. Ξακουστή η αγορά, που κάθε Σάββατο φορά τα καλά της κι οι έμποροι επιδίδονται σε οργιαστική επίδειξη μπαχαριών & λουκούλλειων προϊόντων τους (δε λείπει ποτέ το σήμα κατατεθέν, το κονιάκ Καλβαντός). Κατανυκτική η εκκλησία Σαιντ Ετιέν και το παρεκκλήσι της Νοτρ Νταμ ντε Γκρας. Νότια απλώνονται οι παραλίες του πολέμου. Η Απόβαση στη Νορμανδία γνωστή και ως D-Day, ή, κωδικά, Επιχείρηση Overlord, ήταν από τις πιο κρίσιμες και κομβικές επιχειρήσεις του 2ου Παγκοσμίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αμφίβια επιχείρηση της ιστορίας, με σκοπό που όντως πέτυχε, να δημιουργήσει Συμμαχικό προγεφύρωμα στη Γαλλία το θέρος του ’44 & να θέσει τη βάση της «Μεγάλης Σταυροφορίας» (την ελευθέρωση της Ευρώπης απ’ τους Ναζί). Μεταφορά στη Ντωβίλ, οικοδέσποινα του Φεστιβάλ Αμερικανικού Κινηματογράφου. Δύο χιλιόμετρα παραλίας, 600 ομπρέλες, 400 καμπίνες, μια ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, ναυτικός όμιλος, δύο μαρίνες, ιππόδρομος, μέγαρο συνεδριάσεων, καζίνο, γήπεδα γκολφ & διάφορες ακόμα ψυχαγωγίες συνιστούν πτυχές του ανσάμπλ διασκέδασης που μαγνητίζει τα πλήθη. Ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της παραλίας που είχε σκλαβώσει και την Κοκό Σανέλ, εξόν της θεσπέσιας ψιλής άμμου, είναι τα δημοτικά " λουτρά", σχεδιασμένα σαν εκείνα της αρχαίας Πομπηϊας, ενώ το ορφανοτροφείο εδέχετο αρχικά μόνο τις κόρες των χαμένων στη θάλασσα ναυτικών, σε έντονη κοινωνική αντίθεση με τις γύρω βίλες και τα πολυτελή καταστήματα για όλα τα γούστα ρούχων ή οποιουδήποτε πράγματος. Στο εκτυφλωτικά ασπρογαλακτερό ρεστοράν Λε Μπρουμέλ του Καζινό Μπαριέρ, πίσω από ιμπερατορικές ζαρντινιέρες & κορινθιακά κιονόκρανα με φάτσα αμμουδιά, σερβίρουν μπουγιαμπέσα ροφού με σάλτσα αστακού σε προσιτές τιμές, δίνοντας ψήγμα της αίγλης εφοπλιστών στον κοινό θνητό. Πυξίδα προς Παρίσι, άφιξη νωρίς το βράδυ & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ανάπαυση κι αργότερα διασκεδάζουμε σε μία από τις περιοχές που αποτελούν ζενίθ αυθεντικότητας, φολκλόρ, παράδοσης, διασκέδασης, πλούσιας μουσικής ποικιλίας & νόστιμης κουζίνας, τη Μουφ, μεταξύ Γκομπλέν & Κοντρσκάρπ, κοντά στα πλακόστρωτα στέκια του Χέμινγουεϊ και στα χνάρια οδού που χάραξαν λεγεωνάριοι με κατεύθυνση Λυόν/Ρώμη. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Παρίσι (Πανόραμα)

Πρωινό & μετάβαση στην ασυναγώνιστη γειτονιά του μουσείου Υβ Σεν Λωράν, που υμνήθηκε κι από έργα όπως «Η Τρελή του Σαγιώ». Πολιτιστική ξενάγηση, χαλάρωση, τσάρκα σε βιτρίνες προχώ βιβλίων/αποσκευών/φαρμακευτικών, ώσπου μας ενώνει με νεοαφιχθέντες μεσημέρι το πούλμαν, για να γιορτάσουμε την παρουσία μας Τροκαντερό, την ταράτσα «μεγαλοαστών & διαβολάκων». Εκεί κάτω απ’το Μουσείο Ανθρώπου θωρούμε το συντριβάνι της Βαρσοβίας, υδάτινο καθρέφτη με 12 “κιονοστοιχίες” νερού που φθάνουν τα 12 μ. τελικό ύψος. Από την εποπτική θέση της Πλάζας ανάμεσα στ’ αγάλματα, απαθανατίζουμε τον πιο καρτποσταλικό Άιφελ και την εμπνευσμένη ρυμοτομία, ενώ στην Σανζ Ελιζέ, απίστευτου πλάτους αρτηρία χιλιοτραγουδισμένη με τα πλέον εστέτ καταστήματα & το καμπαρέ Λιντό, εντυπωσιάζει η Αψίδα του Θριάμβου επί της πλατείας Ετουάλ, που έχει σχήμα άστρου και διακτινίζει 12 λεωφόρους. Στην άλλη άκρη, η πλατεία Ομονοίας κοσμείται από τον Οβελίσκο του Λούξορ & τις μπαρόκ φοντάνες του Μπερνίνι, χωρίς ίχνη πια της γκιλοτίνας που εδώ καρατόμησε Λουδοβίκο 16ο, Μαρία Αντουανέτα, Ροβεσπιέρο κ.ά. εμπρός στις ιαχές των «Αβράκωτων». Τα γυναικεία αγάλματα που στέκουν σοβαρά στις 4 γωνίες, συμβολίζουν τις 8 μεγαλύτερες πόλεις της Γαλλίας, ενώ πλάι προεξάρχουν κυβερνητικά γραφεία, το Hotel de Crillon των διπλωματών, η πρεσβεία των ΗΠΑ, οι κήποι του Κεραμικού (τώρα φιλοξενούν πιο συχνά λούνα παρκ παρά γαλαζοαίματες προμενάδες) και ο Πορτοκαλεώνας. Βλέπουμε τα Γκραν Παλαί & Πτί Παλαί (κομψότατα μέγαρα εκθέσεων τέχνης), τη σαγηνευτική γέφυρα Αλεξάνδρου Γ’, το επιβλητικό Μέγαρο των Απομάχων, το Πεδίον του Άρεως, το μουσείο Ορσαί ευφυώς στεγασμένο σε σταθμό τραίνου, το Υπουργείο Εξωτερικών και την Εθνοσυνέλευση. Στην σπάνιας φινέτσας πλατεία Βαντόμ δεσπόζει ο Ναπολέων με ρεντιγκότα πάνω σε πρασινωπή στήλη φτιαγμένη ως ενθύμιο της νίκης του στο Austerlitz, με χαλκό που είχε συγκεντρωθεί από τα κανόνια του εχθρού, αυστριακά/ρωσικά. Πλευρικά, οι αγαπημένες ωρολογοποιίες & κοσμηματοπωλεία της Νταϊάνα, ενώ πασιφανής είναι η χλιδή του Ritz, υπερθετικού των καταλυμάτων ντελούξ. Ακολουθεί η Όπερα Γκαρνιέ της μπελ επόκ, το Λούβρο & η Πον Νεφ (παλιότερη γέφυρα της πόλης). Αφήνοντας τη δεξιά όχθη μέσω της νησίδας Σιτέ, προσεγγίζουμε την εμβληματική Νοτρ Νταμ (τον καθεδρικό του Κουασιμόδου που επουλώνει τις πληγές της φωτιάς) και περνάμε στη Ριβ Γκως, όπου το Καρτιέ Λατέν των φοιτητών είναιι γεμάτο γαστρονομικούς πειρασμούς, ακόμη κι ελληνικούς, αραβικούς κλπ. Παρακάτω ορθώνονται το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, η πολιούχος Α. Γενοβέφα, το νεοκλασικό Πάνθεον (μαυσωλείο επιφανών ανδρών της χώρας π.χ. του Βίκτωρος Ουγκώ), οι κήποι του Λουξεμβούργου (στυλάτη όαση ψυχοσωματικής ανάτασης με ευκλεείς αναβλύσεις & γλυπτά, μα και το ομώνυμο παλάτι της Μαρίας των Μεδίκων). Μας θαμπώνει το καλειδοσκόπιο στενών, βουλεβάρτων, φόρουμ & ακαδημιών, μα και η συνοικία Σεν Ζερμαίν, όπου συχνάζουν μποέμ/αρτίστες/διανοούμενοι στα διάσημα καφέ les Deux magots και café de Flor, η πλατεία του Α. Σουλπικίου με τις συνομωσίες κώδικος Νταν Μπράουν & η Σχολή Καλών Τεχνών. Μεταφορά & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ανάπαυση. Το βράδυ προτείνουμε σουλάτσο στη Λε Αλ. Στη σκιά του Α. Ευσταχίου, η συνοικία που έλαμψε ως αγορά τροφίμων, πια έχει τα πάντα. Σε δυναμική εξέλιξη, σφύζει από νεολαία και φυλές απ’ όλα τα μέρη της γης, με πρωτοποριακά καφέ, λατρεμένες μπυραρίες, φίνα ρεστοράν & αρκετά μαγαζιά για συνήθη ή εκκεντρικά ψώνια. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Παρίσι (Λούβρο)

Πρωινό & πάμε Λούβρο, κορυφαίο μουσείο του πλανήτη. Διεξοδική ξενάγηση σε Νίκη της Σαμοθράκης, Αφροδίτη της Μήλου, το τμήμα της ζωφόρου του Παρθενώνα με τις Εργασθίνες και τις μετώπες από το ιερό της αρχαίας Ολυμπίας. Περιδιαβαίνουμε ευάριθμα τμήματα των τριών πτερύγων, δίνοντας έμφαση στη Μόνα Λίζα του ντα Βίντσι, την Ιταλική Αναγέννηση, στο Γάμο στην Κανά του Βερονέζε, στη Στέψη του Βοναπάρτη του Νταβίντ, γενικά στους Γάλλους ζωγράφους του 18ου και 19ου αιώνα (ειδικά στον Ντελακρουά), στο σύμπλεγμα Έρως και Ψυχή του Κανόβα, στη Δαντελού του Βερμέερ, στα Άλογα του Μαρλύ, στο Πορτρέτο του Ντύρερ, στον Θνήσκοντα Σκλάβο του Μικελάντζελο κλπ. Οι ίδιοι οι χώροι, όπως η γυάλινη πυραμίδα, μας αποσβολώνουν. Βγαίνοντας από το τεράστιο συγκρότημα, ωραίος περίπατος μέχρι το αριστοκρατικό 1ο αροντισμάν (διαμέρισμα) Palais Royal, τέως ανάκτορο καρδιναλίων έναντι των ανωτάτων δικαστηρίων. Απόλαυση ο καφές στο διάσημο le Nemours όπου γυρίστηκαν σκηνές του φιλμ «Τhe Τourist» με Αντζελίνα Ζολι & Τζόνυ Ντεπ, και τον κόσμο του θεάτρου και της μόδας να συναντάται εκεί. Η πεζοδρομημένη πλατεία Edouard VII είναι επίσης πόλος έλξης λόγω περίτεχνης κατασκευής. Έπεται εντρύφηση στα μυστικά της οσμής, με συναπτή ιστορική αναδρομή, στο άψογο μουσείο αρωμάτων του οίκου Fragonard. Χρόνος ελεύθερος. Έξοχη ιδέα, το γεύμα σ’ ένα απ’ τα πανέμορφα μπιστρό της περιοχής και επιστροφή στο ξενοδοχείο εξ ιδίων. Προαιρετικά, βράδυ έξοδος με σκάφος μπατώ μους για κρουαζιέρα στο Σηκουάνα έως τη Νησίδα των Κύκνων & το μικρό αντίγραφο του Αγάλματος της Ελευθερίας, ώστε να χαρούμε την Πόλη του Φωτός σε αγλαΐζουσες ανταύγειες. Κατόπιν, περνώντας από τις ζώνες αενάου ψυχαγωγίας Κλισύ & Πιγκάλ, αντικρύζουμε το παροιμιώδες Μουλέν Ρουζ. Ανεβαίνουμε με τελεφερίκ στη Μονμάρτη, λόφο που από την αρχαιότητα έπαιξε κομβικό ρόλο. Μεθυστικοί οι τρούλοι της πάλλευκης εκκλησίας Σακρ Κερ, από το πρελουδιακό μπαλκόνι δε, η θέα στη σιλουέτα της πόλης απλά ανυπέρβλητη. Στην κούκλα Τερτρ, πρώην πλατεία χωριού αμπελουργών (τότε ιδιοκτησία αβαείου) πίνουμε το Πινώ Νουάρ κρασί τους, δρασκελίζουμε καμβάδες υπαίθριων ζωγράφων, εκλεκτές γκαλερί, ανεμόμυλους, βίντατζ μαγαζιά πετυχημένων σουβενίρ, θεϊκά ταβερνάκια, το σουρεαλιστικό ίδρυμα Νταλί, το σπίτι του Πικάσο, τον τοίχο με τα σημειώματα αγάπης, κλοσάρ κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Παρίσι – Αθήνα

Πρωινό και ξεχυνόμαστε στη διάδοχο της Γαλατικής Λουτέτιας κατά βούληση. Σας βοηθούμε ό,τι κι αν επιλέξετε, είτε για να κάνετε ψώνια στα πασίγνωστα πολυκαταστήματα Gallerries Lafayette και Printemps, είτε να δείτε μια συλλογή τέχνης ή να σεργιανίσετε στο εναλλακτικό μα αξιοπρεπές Μαραί κλπ. Πάρτε τον καφέ σας απο το Café de la Paix και περπατήστε γύρω από την Opera Garnier & τη Λεωφόρο Capucines. Για τους λάτρεις της σοκολάτας υπάρχει ομώνυμο μουσείο, στην ταυτόσημη άνετη εγγύτητα. Μεσημέρι επιβίβαση στο πούλμαν, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα.

Tour's Location

από €820,00

Συμπληρώστε τη φόρμα και ένας εκπρόσωπός της εταιρείας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

  You might also like

  elGreek