fbpx
from €775,00
Κάνετε κράτηση τώρα

6 ημέρες BENELUX

Belgium
Not Rated

Διάρκεια

6 days

Tour Type

Καθημερινή Περιήγηση

Group Size

Απεριόριστος

Languages

___

Overview

Εκδρομή σε Βέλγιο Ολλανδία Λουξεμβούργο

6 ημέρες BENELUX (Belgium-Netherlands-Luxemburg)

 

Βρυξέλλες – Γάνδη – Μπρύζ – Άμστερνταμ – Λουξεμβούργο

Αναχώρηση 17-22 Μαίου  για 6 ημέρες ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ μόνο με 775€/άτομο ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ με όλους τους φόρους

 

Βρυξέλλες

Η πόλη των Βρυξελλών είναι η πρωτεύουσα του Βελγίου και αποτελεί διοικητικό κέντρο της ενωμένης Ευρώπης, κάτι που την κάνει συχνά να αποκαλείται πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Βρυξέλλες βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα του Βελγίου ανάμεσα στη βόρεια περιφέρεια της Φλάνδρας και τη νότια περιφέρεια της Βαλλονίας.

Έτσι αποτελεί τμήμα τόσο της Φλαμανδικής (ολλανδόφωνης) κοινότητας, όσο και της γαλλόφωνης κοινότητας του νότου. Με τον πληθυσμό της μητροπολιτικής της περιοχής να φτάνει τα 2,5 εκατομμύρια κάτοικους, οι Βρυξέλλες αποτελούν τη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου.

Σήμερα οι Βρυξέλλες είναι το κυριότερο διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μαζί με το Στρασβούργο και το Λουξεμβούργο αποτελεί μία από τις πρωτεύουσες της Ένωσης.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι οι Βρυξέλλες δεν αποτελούν μόνο ένα γραφειοκρατικό κέντρο αλλά σίγουρα είναι μία ενδιαφέρουσα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που αξίζει κανείς να επισκεφτεί. Η πολυδιάστατη αρχιτεκτονική των Βρυξελλών καθρεφτίζει την ιστορική εξέλιξη της πόλης και περιλαμβάνει από μεσαιωνικούς πύργους, φλαμανδικά αναγεννησιακά μνημεία και νεοκλασικές κατοικίες, έως πολυτελή αρ νουβό κατοικίες και σύγχρονα μεταμοντέρνα κτήρια.

Μάλιστα η αναγεννησιακή Γραν Πλας και άλλα τέσσερα αρ νουβό αρχοντικά του αρχιτέκτονα Βίκτορ Χόρτα έχουν χαρακτηριστεί μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

 

Εκδρομή σε Βέλγιο Ολλανδία Λουξεμβούργο

Βρυξέλλες – Γάνδη – Μπρύζ – Άμστερνταμ – Λουξεμβούργο

Μπρύζ

Η Μπριζ (Μπρούχες στα Αγγλικά) είναι μια μικρή πόλη του βορείου Βελγίου. Αν και άγνωστη για τους πολλούς Έλληνες, η Μπριζ είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους Βόρειο-Ευρωπαίους. Η δημοτικότητα της προκύπτει από την υπέροχη και ατμοσφαιρική παλιά πόλη που με τα κανάλια και με τα καλοδιατηρημένα κτίρια, μοιάζει να έχει βγει από ένα μεσαιωνικό παραμύθι. Η Μπριζ όμως δεν είναι μόνο κτίρια αλλά είναι και η τεράστια ποικιλία από της ποιοτικότερες μπύρες και σοκολάτες

 

Εκδρομή σε Βέλγιο Ολλανδία Λουξεμβούργο

Βρυξέλλες – Γάνδη – Μπρύζ – Άμστερνταμ – Λουξεμβούργο

 

Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ είναι η πρωτεύουσα της Ολλανδίας, βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας και βρέχεται από τη Βόρεια Θάλασσα. Με τον πληθυσμό της μητροπολιτικής του περιοχής να ανέρχεται στους 2.280.000 κατοίκους αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας

Η πολιτιστική του εμβέλεια του Αμστερνταμ καθρεφτίζεται στα ιστορικά αξιοθέατα, το παραμυθένια γραφικό ιστορικό του κέντρο, στα μουσεία και τις πινακοθήκες.

 

Εκδρομή σε Βέλγιο Ολλανδία Λουξεμβούργο

6 ημέρες BENELUX (Belgium-Netherlands-Luxemburg)

 

Βρυξέλλες – Γάνδη – Μπρύζ – Άμστερνταμ – Λουξεμβούργο

Αναχώρηση 17-22 Μαίου  για 6 ημέρες ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ μόνο με 775€/άτομο ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ με όλους τους φόρους

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ- ΜΙΛΑΝΟ-ΑΘΗΝΑ, με τη SKY EXPRESS.
 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΘΗΝΑ με τη SKY EXPRESS.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Μία βαλίτσα (20 κ.), μια χειραποσκευή (8 κ.) και ένα προσωπικό αντικείμενο, ανά άτομο.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Πέντε (5) διαν/σεις στις Βρυξέλλες με πρωινό.
 • Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο.
 • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 • Φ.Π.Α. 

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία).
 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

Σημειώσεις:

 • Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή):  Άμστερνταμ: 50€ (προαγορά 40€)
 • ΠΤΗΣΕΙΣ SKY EXPRESS:  AΘΗΝΑ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 10.45-13.00  – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ -ΑΘΗΝΑ   14.00-18.00

Δείτε τα υπόλοιπα πακέτα μας για τις Κάτω Χώρες εδώ.

View More

Itinerary

Expand All
1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Βρυξέλλες. Άφιξη στο αεροδρόμιο και πρώτη γνωριμία με την πόλη, πανοραμικά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η μέρα ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης. Θα δούμε το καταπράσινο πάρκο Ηeysel με το ομώνυμο θρυλικό στάδιο, τη Mini-Europe, το βασιλικό παλάτι, την κινέζικη Παγόδα, τον γιαπωνέζικο Πύργο και θα φωτογραφήσουμε την πρωτότυπη αρχιτεκτονική κατασκευή του ATOMIUM. Περνώντας από το σύγχρονο κέντρο της πόλης και προχωρώντας προς το ιστορικό, θα συναντήσουμε το μπαρόκ Χρηματιστήριο. Θα διασχίσουμε την αριστοκρατική πλατεία Grand-Sablon και το παρκάκι - πίνακα ζωγραφικής Square du Petit-Sablon, το νέο κλασσικό δικαστικό μέγαρο με κατεύθυνση την Ευρωπαϊκή Γειτονιά.

3η μέρα ΓΑΝΔΗ – ΜΠΡΙΖ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την εκδρομή μας σε Γάνδη και Μπριζ. Η Γάνδη, είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις του Βελγίου και διαθέτει έντονα μεσαιωνικά χαρακτηριστικά. Στη Γάνδη θα μαγευτείτε από το τοπίο, τα wine bar με το φως των κεριών και τις ονειρεμένες βόλτες στα κανάλια. θα δούμε το ναό του St Bavon με ένα αριστούργημα Τέχνης του 15ου αιώνα, το πολύπτυχο των αδερφών VanEyck «Ο Μυστικός Αμνός» και θα περπατήσουμε τα πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε την παραμυθένια Μπριζ. Οι γραφικές πλατείες, τα ονειρικά κανάλια, τα λιθόστρωτα καλντερίμια και τα αμαξάκια με τα οποία κάνουν βόλτα οι τουρίστες δίνουν την αίσθηση ότι ο χρόνος σταμάτησε μερικούς αιώνες νωρίτερα. Θα περπατήσουμε κατά μήκος των καναλιών και των πέτρινων μικρών γεφυρών. Θα διασχίσουμε τα σοκάκια γύρω από το μεσαιωνικό Κωδωνοστάσιο της κεντρικής πλατείας GrotteMarkt και της πλατείας του Δημαρχείου BurgMarkt και θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό Notre-Dame de Bruges. Επιστροφή στις Βρυξέλλες. Διανυκτέρευση.

4η μέρα ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (προαιρετική εκδρομή)

Μετά το πρωινό, ξεκινάμε για την προαιρετική εκδρομή μας στο Άμστερνταμ. Μετά από μια όμορφη διαδρομή θα καταλήξουμε στην πόλη, κτισμένη στις όχθες του ποταμού Άμστελ, από όπου πήρε και το όνομά της. Από τα γραφικά κανάλια και τις γέφυρες μέχρι τις ιστορικές κατοικίες του, το Άμστερνταμ είναι μια πραγματικά παραμυθένια πόλη. Κατά μήκος των καναλιών βρίσκονται πολλά όμορφα σπίτια, εκ των οποίων τα περισσότερα κατοικούνται, κάποια είναι γραφεία και άλλα δημόσια κτίρια. Τα χρωματιστά ποδήλατα και οι τουλίπες σε κάθε γωνιά της πόλης προσθέτουν μια χαρούμενη νότα. Στα αξιοθέατα περιλαμβάνονται το σπίτι της Άννας Φρανκ, το μουσείο Βαν Γκογκ και η μοναδική στον κόσμο πλωτή αγορά λουλουδιών. Θα θαυμάσουμε τον παραδοσιακό «Μύλο του Ρέμπραντ» και το εντυπωσιακό «στάδιο Άρένα», την πανύψηλη «Δυτική Εκκλησία, τα βασιλικά ανάκτορα, τη Heineken, τον πλωτό κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό κ.α Το απόγευμα αναχώρηση για την επιστροφή στις Βρυξέλλες.

5η μέρα ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Πρωινό και σήμερα θα επισκεφτούμε το μικρότερο κρατίδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Λουξεμβούργο, θα διασχίσουμε τις Αρδένες, με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Συνεχίζοντας την πορεία μας προς το Λουξεμβούργο, θα μας συνεπάρει η εναλλαγή φυσικών τοπίων, του νοτιοανατολικού Βελγίου. Φτάνοντας, θα αντικρύσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα όπου και θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Σύντομη στάση στο μεσαιωνικό κάστρο της περιοχής. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στη Βρυξέλλες.

6η μέρα ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Tour's Location

Belgium
από €775,00

You might also like

elGreek