fbpx
from €450,00
Κάνετε κράτηση τώρα

5 ημέρες, Αεροπορική εκδρομή στην Κύπρο

Κύπρος
Not Rated

Διάρκεια

5 days

Tour Type

Καθημερινή Περιήγηση

Group Size

Απεριόριστος

Languages

___

Overview

5 ημέρες, Αεροπορική εκδρομή στην Κύπρο

Αναχωρήσεις: 4/3 και 24/3

Στο νησί της Αφροδίτης –  με 450€/άτομο τελική τιμή

 

Λεμεσός

Η Λεμεσός είναι μία από τις σημαντικότερες ιστορικά και εμπορικά πόλεις της Κύπρου. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η περιοχή κατοικούνταν από αρχαιοτάτων χρόνων αν και δεν είναι ακριβής η χρονιά. Έχει υπάρξει πολύ σημαντικό λιμάνι κατά την περίοδο του Βυζαντίου αλλά και κατά την Οθωμανική της κατοχή. Η μεγάλη ανάπτυξη της πόλης όμως έγινε κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας των Άγγλων, όπου δημιουργήθηκαν δρόμοι, άνοιξε ταχυδρομείο και νοσοκομείο, στήθηκαν λάμπες στους δρόμους για το βράδυ, απομακρύνθηκαν τα ζώα από το κέντρο της πόλης και φυτεύτηκαν δέντρα στο πλάι του δρόμου για ομορφιά και δροσιά.

Σήμερα είναι ένας πανέμορφος τουριστικός προορισμός, με όλες τις σύγχρονες τουριστικές δομές για να ικανοποιεί κάθε επισκέπτη. Επίσης, αποτελεί το σημαντικότερο λιμάνι της Κύπρου, ιδίως μετά το 1974 και την εισβολή, όταν η Αμμόχωστος καταλήφθηκε.

 

5 ημέρες, Αεροπορική εκδρομή στην Κύπρο

 

Πάφος

Η Πάφος βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κύπρου, είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία βασίλεια της νήσου, ενώ είναι πολύ κοντά στην πόλη της Λεμεσού, που είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Κύπρου. Στην παραλία της Πάφου σύμφωνα με το μύθο αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη, και γι’αυτό η Πάφος υπήρξε στην αρχαιότητα ο βασικός τόπος λατρείας της θεάς. Το κλίμα της Πάφου είναι υποτροπικό-μεσογειακό και έχει ως αποτέλεσμα ένα καλοκαίρι σχεδόν 8 μηνών!

 

5 ημέρες, Αεροπορική εκδρομή στην Κύπρο

 

Λευκωσία

Η Λευκωσία είναι η τελευταία διχοτομημένη πρωτεύουσα του κόσμου όπως επίσης και η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ελληνοκυπριακής αλλά και της Τουρκοκυπριακής πλευράς τους νησιού. Στην αρχαιότητα η Λευκωσία ήταν γνωστή ως πόλη-κράτος με την ονομασία Λέδρα, ενώ κατά την Ελληνιστική και Ρωμαϊκή εποχή η πόλη ήταν ασήμαντη. Στα επόμενα χρόνια η πόλη είχε μια σημαντική ανάπτυξη και ανακηρύχτηκε πρωτεύουσα του νησιού περίπου στο 10ο αιώνα, με το σημερινό της όνομα. Ο βασικός λόγος της ανάπτυξης της, ήταν οι συνεχόμενες απειλές των παραλιακών πόλεων όπως η Πάφος και η Σαλαμίνα. Το 1489 η Λευκωσία πέρασε στα χέρια των Βενετών και το 1571 κατακτήθηκε από την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Σχεδόν 300 χρόνια μετά, το 1878, και ενώ η Οθωμανική αυτοκρατορία καταρρέει, αναλαμβάνουν οι Βρετανοί την κυριαρχία του νησιού. Οι Κύπριοι πάλεψαν σκληρά για την ελευθερία και ανεξαρτησία τους και το κατάφεραν το 1960, σύντομα όμως ακολούθησε η Τουρκική εισβολή και η διαίρεση της πόλης, μετά τα γεγονότα του 1974. Τα τελευταία χρόνια η Λευκωσία έχει μια μεγάλη ανάπτυξη, υπάρχει όμως μεγάλη ανισότητα μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Το κλίμα στην Λευκωσία είναι μεσογειακό, ανάλογο με της Κρήτης.

 

5 ημέρες, Αεροπορική εκδρομή στην Κύπρο

 

Όρος Τρόοδος

Ο ορεινός όγκος του Τροόδους καταλαμβάνει το κεντρικό και νοτιοδυτικό μέρος της Κύπρου, με την κορυφογραμμή του να εκτείνεται σε κατεύθυνση από τα δυτικά-βορειοδυτικά προς τα ανατολικά-νοτιοανατολικά. Η έκτασή του καλύπτει το 1/3 του νησιού, αποτελώντας το κυρίαρχο μορφολογικό και γεωλογικό γνώρισμά του και φιλοξενώντας μεγάλες δασικές εκτάσεις, τις πηγές των κυριότερων ποταμών, καθώς και πλούσια χλωρίδα, συμπεριλαμβανομένου σημαντικού αριθμού ενδημικών φυτών.

Η ανυπέρβλητη ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος, το κλίμα και η πολιτιστική κληρονομιά του, καθιστούν το Τρόοδος έναν από τους σημαντικότερους πόλους έλξης περιηγητών και τόπο αναψυχής ντόπιων και επισκεπτών του νησιού. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε παραδοσιακά χωριά, με πλακόστρωτους δρόμους και λαϊκή αρχιτεκτονική, που φωλιάζουν θαρρείς ανάμεσα στα αμπέλια, τα περιβόλια, τους τριανταφυλλώνες και τα σκιερά δάση. Θα συναντήσετε στις διαδρομές σας εκκλησάκια καταστόλιστα με εξαιρετικές τοιχογραφίες, οινοποιεία με αξέχαστους τοπικούς οίνους, βουερούς καταρράκτες και χιλιάδες πουλιά ιθαγενή ή μεταναστευτικά, αλλά και χαριτωμένα γαϊδουράκια να διασχίζουν τα μονοπάτια του βουνού.

 

5 ημέρες, Αεροπορική εκδρομή στην Κύπρο

Στο νησί της Αφροδίτης –  με 450€/άτομο τελική τιμή

Αναχωρήσεις: 4/3 και 24/3

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα με Sky Express
 • Αποσκευή 20 κιλών, χειραποσκευή 8 κιλών & φόροι αεροδρομίων
 • Μεταφορές στην Κύπρο & εκδρομές βάση προγράμματος
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο Harmony Bay 3* sup
 • Ολοήμερη εκδρομή στη Λευκωσία με επίσημο ξεναγό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού
 • Ολοήμερη εκδρομή στα: Πλάτρες, μονή Τροοδίτισσας, μονή Κύκκου, Όμοδος, Πάφο, Άγιο Νεόφυτο, με επίσημο ξεναγό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού
 • Έμπειρος αρχηγός – ξεναγός του γραφείου μας
 • Επίσημος τοπικός ξεναγός
 • Ο φόρος διαμονής ξενοδοχείου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημείωση:

Πτήσεις με Sky Express

04/3 Αθήνα – Λάρνακα GQ 600, 09:50-11:30 08/3 Λάρνακα– Αθήνα GQ 605, 16:25-18:10

 

24/3 Αθήνα – Λάρνακα GQ 600, 09:50-11:30 28/3 Λάρνακα– Αθήνα GQ 605, 22:05-23:45

Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Δείτε και τα υπόλοιπα πακέτα μας εδώ.

View More

Itinerary

Expand All
1η ημέρα: Πτήση για Λάρνακα | Λεμεσός

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την Λάρνακα. Άφιξη Επιβίβαση στο πούλμαν πρώτη μας στάση στο χωριό Κιτι όπου θα θαυμάσουμε το θαυμάσιο Βυζαντινό ψηφιδωτό του 6ου αιώνα στην ομώνυμη εκκλησία της Αγγελοκτιστης. Συνεχίζουμε για την πόλη τής Λεμεσού για μια πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη με τους στενούς ακτινωτούς δρόμους της να οδηγούν μέχρι έξω από το παλιό ψαρολίμανο, σήμερα υπερσύγχρονη και υπερπολυτελής μαρίνα. Το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού ήταν ο τόπος τέλεσης γάμου, του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, Βασιλιά της Αγγλίας και σήμερα στεγάζει το Κυπριακό Μεσαιωνικό Μουσείο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Λεμεσός | Λευκωσία

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την πρωτεύουσα Λευκωσία την τελευταία διχοτομημενη πόλη στην Ευρώπη. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο των υπερασπιστών της Κύπρου κατά την εισβολή των Τούρκων το 1974. Συνεχίζουμε στις κεντρικές φυλακές της Κύπρου όπου βρίσκονται οι τάφοι των ηρώων που εκτελέστηκαν από τους Άγγλους κατά τον απελευθερωτικό αγώνα του 1955 – 59 Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής, τον ιερό ναό του Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες, τα Ενετικά τείχη, την Λαϊκή Γειτονιά και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Λεμεσός | Άγιος Νεόφυτος | Πάφος

Μετά το πρόγευμα ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο. Διασχίζοντας τους πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, φτάνουμε στον Πύργο τον Ιπποτών στο Κολόσσι. Θα ξεναγηθούμε στο Κούριο σημαντική αρχαία πόλη - βασίλειο. Θα σταματήσουμε στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου λέγεται ότι αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων η θεά Αφροδίτη. Επίσκεψη στο μοναστήρι της Εγκλείστρας που ιδρύθηκε από τον Άγιο Νεόφυτο. Πραγματικός αναχωρητής και ασκητής, ο Άγιος έζησε για 60 χρόνια στην “Εγκλείστρα” του (λαξευμένη στο βράχο από τον ίδιο) και παρά το γεγονός ότι δεν έφυγε ποτέ από το ασκητήριό του, είχε πλήρη εικόνα των γεγονότων της εποχής του, τα κατέγραψε και θεωρείται από τους σημαντικότερους ιστορικούς της εποχής του. Συνεχίζουμε με την στήλη μαστίγωσης του Αποστόλου Παύλου. Θα καταλήξουμε στο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριο της. Θα επισκεφθούμε, την έπαυλη του Διονύσιου, χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λεμεσός | Πλάτρες | Τροοδίτισσα | Μονή Κύκκου | Όμοδος

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τα ορεινά καταπράσινα γραφικά «κερασοχώρια» στο όρος Τρόοδος Θα σταματήσουμε στο ομορφότερο θέρετρο στις Πλάτρες του Σεφέρη. Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή Τροοδίτισσας, από τις παλαιότερες Μονές του νησιού γνωστή για την ασημοσκέπαστη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, Πιστεύεται ότι δίνει ελπίδα σε άτεκνα ζευγάρια. Περνώντας από τα φημισμένα χωριά Πεδουλά και Πρόδρομο, θα επισκεφτούμε το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου την Ιερά μόνη Kύκκου από το 1100 αφιερωμένη στην Παναγία. Στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που αποδίδονται στον Απόστολο Λουκά. Εδραιώθηκε με Αυτοκρατορικό διάταγμα του Αλέξιου Ι του Κομνηνού (1081-1118 μ.Χ). Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος όπου βρίσκεται και το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Λεμεσός | Λάρνακα | Πτήση για Αθήνα

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Λάρνακα επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Λαζάρου, από τα ωραιότερα δείγματα Βυζαντινής αρχιτεκτονικής χτισμένη από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ΄ τον Σοφό. Ο Άγιος Λάζαρος μετά την ανάστασή του ήρθε στη Κύπρο, χειροτονήθηκε επίσκοπος Κιτίου από τους Αποστόλους Βαρνάβα και Παύλο και έζησε εδώ άλλα 30 χρόνια. Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας. Ελεύθερος χρόνος στην περίφημη παραλία τον Φοινικουδων Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λάρνακας με της καλύτερες εντυπώσεις και πτήση για Αθήνα.

Tour's Location

Κύπρος
από €450,00

Συμπληρώστε τη φόρμα και ένας εκπρόσωπός της εταιρείας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

  You might also like

  elGreek