fbpx
from €810,00
Κάνετε κράτηση τώρα

Πανόραμα Κροατίας – Λ.Πλιτβιτσε το Πάσχα

Dubrovnik, Croatia
Not Rated

Διάρκεια

6 days

Tour Type

Καθημερινή Περιήγηση

Group Size

Απεριόριστος

Languages

___

Overview

Πανόραμα Κροατίας το Πάσχα

Εξαήμερη αεροπορική εκδρομή στην Κροατία και στις Δαλματικές Ακτές 

Ντουμπρόβνικ (3) – Σπλιτ – Μπίογκραντ (2)  – Λίμνες Πλίτβιτσε – Ζαντάρ   –   Σίμπενικ – Πριμοστεν – Τρογκίρ – Κότορ – Μπούτβα

Αναχωρήσεις 13 και 18 Απριλίου μόνο με 810€ το άτομο ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ 

Η Δαλματία είναι ιστορική περιοχή της ανατολικής Αδριατικής. Σήμερα είναι μία από τις τέσσερις ιστορικές περιοχές της Κροατίας, μαζί με την κυρίως Κροατία, τη Σλαβονία και την Ίστρια.

Η Δαλματία είναι μια στενή παραλιακή περιοχή, που εκτείνεται από το νησί Ραμπ στο βορρά μέχρι τον Κόλπο του Κότορ στο νότο. Η ενδοχώρα (Δαλματική Ζαγόρα) ποικίλλει σε πλάτος από πενήντα χιλιόμετρα στα βόρεια μέχρι λίγα μόνο χιλιόμετρα στα νότια. Καλύπτεται κυρίως από τις απόκρημνες Δειναρικές Άλπεις. Πολλά νησιά είναι παράλληλα με την ακτή, με μεγαλύτερα τα Μπρατς, Χβαρ και Κόρτσουλα. Μεγαλύτερες πόλεις είναι οι Σπλιτ, Ζαντάρ, Ντουμπρόβνικ και Σίμπενικ.

Πανόραμα Κροατίας το Πάσχα

Ταξίδι στις Δαλματικές ακτές

Το όνομα της περιοχής προέρχεται από μια Ιλλυρική φυλή, τους Δαλματούς, που ζούσαν στην περιοχή κατά την κλασική αρχαιότητα. Αργότερα έγινε Ρωμαϊκή επαρχία, με αποτέλεσμα να προκύψει ένας Ρομανικός πολιτισμός μαζί με μια, εκλειπόυσα πλέον, Δαλματική γλώσσα, που αργότερα σε μεγάλο βαθμό αντικαταστάθηκε από τη συγγενή Βενετική. Με την άφιξη των Σλάβων στην περιοχή τον 8ο αιώνα, που κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της ενδοχώρας, Σλαβικά και Ρομανικά στοιχεία άρχισαν να αναμειγνύονται στη γλώσσα και στον πολιτισμό. Κατά το Μεσαίωνα οι πόλεις της συχνά κατακτήθηκαν ή δήλωσαν υποταγή στους βασιλιάδες της περιοχής. Η μακροβιότερη εξουσία ήταν εκείνη της Δημοκρατίας της Βενετίας, που έλεγχε το μεγαλύτερο μέρος της Δαλματίας μεταξύ 1420 και 1797, με την εξαίρεση της μικρής αλλά σταθερής Δημοκρατίας της Ραγούζας (1358–1808) στα νότια.

Μεταξύ 1815 και 1918 ήταν επαρχία της Αυστριακής Αυτοκρατορίας, γνωστή ως Βασίλειο της Δαλματίας. Μετά την ήττα της Αυστροουγγαρίας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμος η Δαλματία μοιράστηκε στο Βασίλειο Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων, που έλεγχε το μεγαλύτερο μέρος της, και στο Βασίλειο της Ιταλίας, που κράτησε μερικά μικρότερα τμήματα, και μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όλη την περιοχή έλεγχε η ΣΟΔ της Γιουγκοσλαβίας. Ολη η Δαλματία είναι σήμερα τμήμα της σύγχρονης Κροατίας. Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα καθαρά νερά της Αδριατικής Θάλασσας και το ήπιο Μεσογειακό κλίμα καθιστούν την περιοχή δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Ντουμπρόβνικ

Το Ντουμπρόβνικ  είναι μια πόλη 43.770 κατοίκων στη Δαλματία της Κροατίας. Για αιώνες ήταν, μετά τη Βενετία, το σημαντικότερο λιμάνι των Βενετών στην Αδριατική και σήμερα ένα δημοφιλές τουριστικό κέντρο. Η πόλη διαθέτει δικό της αεροδρόμιο. Η παλαιά πόλη του Ντουμπρόβνικ έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1979.

Κότορ

Στην σκιά επιβλητικών καταπράσινων βουνών, στην άκρη ενός μαγευτικού κόλπου με τιρκουάζ νερά, η μεσαιωνική πόλη του Κότορ είναι το αδιαμφισβήτητο κόσμημα στο στέμμα του Μαυροβουνίου. Είναι ένας μεσαιωνικός λαβύρινθος μουσείων, εκκλησιών, πλατειών και βενετσιάνικων παλατιών. Είναι ένα μέρος όπου το παρελθόν συνυπάρχει με το παρόν. Πίσω από τα προπύργια, οι δρόμοι γεμίζουν με μπαρ και ζωντανή μουσική.

Πανόραμα Κροατίας το Πάσχα

Εξαήμερη αεροπορική εκδρομή στην Κροατία και στις Δαλματικές Ακτές 

Ντουμπρόβνικ (3) – Σπλιτ – Μπίογκραντ (2)  – Λίμνες Πλίτβιτσε – Ζαντάρ   –   Σίμπενικ – Πριμοστεν – Τρογκίρ – Κότορ – Μπούτβα

Αναχωρήσεις 13 και 18 Απριλίου μόνο με 810€ το άτομο ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με απ’ ευθείας ναυλωμένη πτήση του γραφείου μας Αθήνα – Ντουμπρόβνικ – Αθήνα με Sky express
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων ΦΠΑ 240 €. 
 • Βαλίτσα 20 κιλών & 8 κιλά χειραποσκευή ανά άτομο .
 • Μπίογκραντ δύο (2) διανυκτερεύσεις & Ντουμπρόβνικ τρείς (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* & 5*  – όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
 • Πρόγευμα σε μπουφέ & ένα δείπνο καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Επίσημος διπλωματούχος ξεναγός κατά τη ξενάγησή μας στο Ντουμπρόβνικ.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Checkpoints (φόροι εισόδων πόλεων ) & Δημοτικοί Φόροι 25€ ανά άτομο (πληρωτέα στον προορισμό)
 • Εισιτήριο Εισόδου Εθνικό Πάρκο Λίμνες Πλίτβιτσε ενήλικες 250ΗΚΝ περίπου 35€ – παιδί 7-18 ετών 110ΗΚΝ περίπου 15€
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα «περιλαμβάνονται»

Γενικές πληροφορίες:

 • Η Κροατία είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 1η Ιανουαρίου 2023 έγινε επίσης μέρος του χώρου Σένγκεν. Οι ταξιδιώτες από χώρες Σένγκεν ταξιδεύουν με ταυτότητα 15ετίας νέου τύπου ή διαβατήριο σε ισχύ.
 • Η επίσημη γλώσσα της Κροατίας είναι η Κροατική,
 • Νόμισμα Κροατίας: ήταν το Κούνα (kn) (HRK) – 1 € = 7.54 HRK περίπου αλλά από 1η Ιανουαρίου 2023 μπήκε στο €.
 • Η Κροατία είναι – 1ώρα πίσω από την Ελλάδα & ο κωδικός για τηλεφωνικές κλήσεις είναι +385
 • Το πρόγραμμα στις 18/04/23 πραγματοποιείται αντίστροφα

Δείτε τα υπόλοιπα πακέτα μας για εξωτερικό εδώ.

View More

Itinerary

Expand All
1η ημέρα Αθήνα - Ντουμπρόβνικ – Σπλιτ – Μπίογκραντ .

«ταξιδεύοντας στην αρχαία Ρωμαίική ιστορία»

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Ντουμπρόβνικ. Άφιξη και αναχώρηση για το Σπλιτ, το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Δαλματίας. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη, θα επισκεφθούμε το περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού, το οποίο είναι το σημαντικότερο και καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό κτίριο στην Κροατία χτισμένο μεταξύ 295 και 305 μ.Χ. Θα έχουμε, επίσης, την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό, το Γοτθικό Δημαρχείο, τον αναγεννησιακό Πύργο του Ρολογιού. Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα. Συνεχίζουμε για το Μπίογκραντ / Ναμόρ. Άφιξη & τακτοποίηση το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα– Μπίογκραντ - Λίμνες Πλίτβιτσε - Ζαντάρ .

«στις περίφημες Δαλματικές ακτές»

Πρόγευμα και θα αναχωρήσουμε για τις Λίμνες Πλίτβιτσε, ένα θαύμα της φύσης, ένας εθνικός δρυμός απερίγραπτης ομορφιάς, που το 1979 ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Δεκαέξι λίμνες, πλούσιες σε ορυκτά, βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα ανάμεσα σε καταρράκτες και ποτάμια. Μια παλέτα χρωμάτων σε όλους τους τόνους του τιρκουάζ και του γαλαζοπράσινου που καλύπτει περίπου 2 τ. χλμ. Χρόνος ελεύθερος για πεζοπορία και για να απαθανατίσετε το πανέμορφο τοπίο . Συνεχίζουμε για το Ζαντάρ, την παραλιακή πόλη της Κροατίας, που ιδρύθηκε το1396, σαν μέρος μοναστηριού Βενεδικτίνων μοναχών. Είναι μια τουριστική πόλη και τα σημαντικά της αξιοθέατα είναι ο οκτάγωνος πυργωτός ναός του Αγίου Δονάτου (9ος αι.) με το εντυπωσιακό καμπαναριό του, ο καθεδρικός ναός της Αγίας Αναστασίας (9ος-12ος αι.)σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής με δύο τεράστια κυκλικά βιτρό, καθώς και η Ρωμαϊκή αγορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, στη πλακόστρωτη πλατεία Ζελένι. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μπίογκραντ

3η ημέρα Μπίογκραντ – Σίμπενικ – Πριμοστεν – Τρογκίρ - Ντουμπρόβνικ .

‘Highlight’ θα βρεθούμε στη πόλη που ίδρυσαν οι αρχαίοι Έλληνες …

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Σίμπενικ που σε αντίθεση με άλλες πόλεις στις ακτές της Αδριατικής, δεν ιδρύθηκε από τους Ελλήνες, τους Ιλλύριους ή τους Ρωμαίους, αλλά από τους Κροάτες τον 10ο αιώνα. Ανάμεσα στα αξιοθεάτα της πόλης ξεχωρίζει ο καθεδρικός του Σίμπενικ, αφιερωμένος στον άγιο Ιάκωβο, ο οποίος από το 2000 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ο ναός κατασκευάστηκε την περίοδο 1431-1536, σε γοτθικό και αναγεννησιακό ρυθμό. Άλλα αξιοθέατα είναι τέσσερα οχυρά, με το οχυρό του Αγίου Νικολάου, στο λιμάνι της πόλης, να αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 2017.Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Πριμοστεν με την εντυπωσιακή Παναγία του Λορέτο ,και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του 15ΟΥ αιώνα στην παλιά πόλη του Πρίμοστεν . Τελευταίος μας προορισμός το Τρογκίρ, ιστορική πόλη και λιμάνι των Δαλματικών Ακτών της Κροατίας. Η πόλη αυτή έχει μια συνεχή ιστορία 2.300 ετών, η οποία επηρεάστηκε πολιτισμικά από τους αρχαίους Έλληνες, τους Ρωμαίους και τους Βενετούς. Η πόλη περιλαμβάνει πολλά ανάκτορα, ναούς και πύργους, όπως και ένα οχυρό σε ένα μικρό νησί. Η ρυμοτομία του νησιώτικου οικισμού χρονολογείται από την Ελληνιστική περίοδο, ενώ οι ρωμανικές εκκλησίες συνυπάρχουν με εξαίρετα κτήρια αναγεννησιακής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής από τη βενετική περίοδο. Το Τρόγκιρ αποτελεί το καλύτερο σωζόμενο Ρωμανό – γοτθικό συγκρότημα στην Αδριατική και σε ολόκληρη την Κεντρική Ευρώπη. Το Τρογκίρ περιλαμβάνεται από το 1997 στον κατάλογο των μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ .Η πόλη αυτή αποτελεί «το κόσμημα της Αδριατικής» και φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένη από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη της. Βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Ντουμπρόβνικ (Ξενάγηση πόλης)

«Περιπλανηθείτε από τα πλακόστρωτα σοκάκια μέχρι τα βράχια δίπλα στον ωκεανό»

Πρόγευμα και θα ξεναγηθούμε στο Ντουμπρόβνικ που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη του. Βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Βλασίου προστάτη της πόλης, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονούφριου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δε θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονούφριου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Το απόγευμα προτείνουμε προαιρετικά κρουαζιέρα στα νησιά Ελαφίτη. Το βράδυ απολαύστε τη βόλτα σας στα σοκάκια της μεσαιωνικής πόλης και διασκεδάστε σε ένα από τα πολλά μπαράκια της.

5η ημέρα Ντουμπρόβνικ – Κότορ – Μπούτβα .

«μαγευτικά βουνά και κρυστάλλινες παραλίες στο Μαυροβούνιο»

Πρόγευμα και αναχωρούμε για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Οι ενετικές επιρροές είναι εμφανείς στην αρχιτεκτονική της πόλης. Ο Κόλπος του Κότορ, που είναι και το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Θα περιηγηθούμε στο Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Μπούτβα , που πήρε το όνομά της από την αρχαία ελληνική λέξη βους (βόδι). Όπως όμως αναφέρει η ελληνική μυθολογία όλα ξεκίνησαν από τον Κάδμο, γιο του βασιλιά της Τύρου Αγήνορα και αδελφού της Ευρώπης. Θα ξεκινήσουμε από την μαρίνα της Μπούτβα όπου είναι αραγμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα βρίσκεται βόρεια της Παλαιάς Πόλης και από εκεί ξεκινά και η Σλοβένσκα Ομπάλα που είναι ο πεζόδρομος περιπάτου. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της Παλαιάς Πόλης, πάνω στα ερείπια παλαιών οχυρώσεων. Το φρούριο, που πολλές φορές άλλαξε σχήμα και μέγεθος, τώρα στεγάζει και το Θέατρο της Μπούτβα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .

6η ημέρα Ντουμπρόβνικ – Αθήνα

«τελευταίες εικόνες στο θαύμα του Μεσαίωνα»

Πρόγευμα κι ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε να περιπλανηθείτε στην πανέμορφη παραλιακή πόλη της Κροατίας όπου γυρίσθηκε η ταινία «Game of Thrones» και αποτελεί το κύριο σκηνικό για το King’s Landing. Η πόλη περιβάλλεται από πέτρινα τείχη και είναι χτισμένη σε μια γραφική μικρή χερσόνησο, στην άκρη της οποίας βρίσκεται ένας εντυπωσιακός γκρεμός. Στην ίδια πόλη γυρίστηκε η σκηνή του Tower of the Undying με την Khaleesi, ενώ ένα μικρό καταπράσινο νησί απέναντι από τις κροατικές ακτές χρησιμοποιήθηκε για τις σκηνές στους κήπους της πρωτεύουσας. Μία από τις πιο διάσημες σκηνές στην ιστορία της τηλεόρασης, ο αξέχαστος “περίπατος της ντροπής”, είχε βιντεοσκοπηθεί στην κορυφή των Spanish Steps στην Παλιά Πόλη. Το καταπράσινο τοπίο του Λοκρούμ, ένα νησί με μια μικρή βάρκα μακριά από το παλιό λιμάνι του Ντουμπρόβνικ, χρησιμοποιήθηκε σε μερικές ακόμα σκηνές. Αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα με τις βαλίτσες μας γεμάτες πολύχρωμες εικόνες , εντυπωσιακές φωτογραφίες και τις καλύτερες εντυπώσεις από το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ.

Tour's Location

Dubrovnik, Croatia
από €810,00

Συμπληρώστε τη φόρμα και ένας εκπρόσωπός της εταιρείας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

  You might also like

  elGreek