fbpx
from €87,00
Κάνετε κράτηση τώρα

Ολοήμερη εκδρομή: Μυκήνες-Ναύπλιο-Επίδαυρος

Mycenae, Mykines, Greece
Not Rated

Διάρκεια

10 hours

Tour Type

Καθημερινή Περιήγηση

Group Size

Απεριόριστος

Languages

___

Overview

Ολοήμερη εκδρομή: Μυκήνες-Ναύπλιο-Επίδαυρος

 

Σύντομη περιγραφή:

Επισκεφθείτε τη διώρυγα της Κορίνθου και την περιοχή των Μυκηνών που περιλαμβάνει τα Κυκλώπεια Τείχη, την Πύλη των Λεόντων και τους βασιλικούς τάφους. Απολαύστε το Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας και το θέατρο της Επιδαύρου.

Μυκήνες:

Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, πρώτος ύμνησε ο Όμηρος στα έπη του. Είναι το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα. Το όνομά τους έχει δοθεί σε έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της ελληνικής προϊστορίας, το μυκηναϊκό. Οι μύθοι που συνδέονται με την ιστορία τους διαπέρασαν τους αιώνες με τα ομηρικά έπη και τις μεγάλες τραγωδίες της κλασικής εποχής. Ενώ ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν παγκοσμίως την πνευματική δημιουργία και την τέχνη. Η μυθική παράδοση φέρει ως ιδρυτή των Μυκηνών τον Περσέα, γιο του Δία και της Δανάης.

Ναύπλιο:

Από τις ωραιότερες πόλεις της αργολικής γης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, η πόλη του Ναυπλίου – πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους από το 1823 έως το 1834 – χτίστηκε σύμφωνα με τη μυθολογία από το Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα και της Δαναΐδας Ανυμώνης.

Η πολιτιστική του αλυσίδα ξεκινά από την προϊστορική εποχή, συμμετείχε στην Αργοναυτική Εκστρατεία και στον Τρωικό Πόλεμο, παράκμασε στα ρωμαϊκά χρόνια και ανέκαμψε στα βυζαντινά∙ Φράγκοι, Ενετοί και Τούρκοι άφησαν τα σημάδια τους στην πόλη. Αρχαία τείχη, μεσαιωνικά κάστρα, μνημεία, αγάλματα, οθωμανικές κρήνες, βενετσιάνικα και νεοκλασικά κτήρια – όλα γοητευτικά ιστορικά αλλά και αρχιτεκτονικά κοσμήματα – επιφυλάσσουν μεγαλοπρεπή υποδοχή στον επισκέπτη.

Επίδαυρος:

Η σαγηνευτική Σειρήνα του Σαρωνικού

Στο άκουσμα της λέξης Επίδαυρος, το πρώτο πράγμα που έρχεται αναμφισβήτητα στο μυαλό όλων είναι το Αρχαίο Θέατρο (περ. 340-330 π.Χ.), περίφημο μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, και χώρο ιδιαίτερα σημαντικό στο διάβα της ιστορίας. Εδώ κατά την αρχαιότητα, παρακολουθούσαν θεατρικές παραστάσεις οι ασθενείς του Ασκληπιού ενώ στη σύγχρονη εποχή, από τη δεκαετία του ‘50 και μέχρι σήμερα κάθε καλοκαίρι ανεβαίνουν συγκλονιστικές παραστάσεις αρχαίου θεάτρου στο πλαίσιο του ομώνυμου Φεστιβάλ.

Ωστόσο, η ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου, στην Ανατολική παράκτια Αργολίδα έχει να σας προσφέρει πολλά περισσότερα! Υπέροχες παραλίες κάτω από τη σκιά καταπράσινων πεύκων, βουτιές και snorkelling σε βυθισμένες πολιτείες της αρχαιότητας, υπέροχα μονοπάτια για πεζοπορία και διαδρομές ανάμεσα σε αρχαία ερείπια, πορτοκαλεώνες και ελαιώνες καθώς και παραδοσιακά ταβερνάκια για φρέσκους ψαρομεζέδες του Σαρωνικού και προϊόντα της Αργολικής γης.

Η ολοήμερη εκδρομή: Μυκήνες-Ναύπλιο-Επίδαυρος περιλαμβάνει:

 • Στάση για φωτογραφίες στη διώρυγα της Κορίνθου.
 • Επαγγελματίας ξεναγός
 • Ανώτερο πούλμαν με δωρεάνWIFI
 • Μικρή ξενάγηση προσανατολισμού στην πόλη του Ναυπλίου
 • Είσοδος στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου
 • Ακουστικό σετ “Ψίθυροι
 • Επίσκεψη στις Μυκήνες & στον Τύμβο του Αγαμέμνονα

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 10 ώρες

 

Δείτε περισσότερες ξεναγήσεις εδώ.

View More

Tour's Location

Mycenae, Mykines, Greece
από €87,00

Συμπληρώστε τη φόρμα και ένας εκπρόσωπός της εταιρείας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

  You might also like

  elGreek