fbpx
from €190,00
Κάνετε κράτηση τώρα

Μετέωρα

Meteora, Kalabaka, Greece
Not Rated

Διάρκεια

2 days

Tour Type

Καθημερινή Περιήγηση

Group Size

Απεριόριστος

Languages

___

Overview

Μετέωρα

Περιήγηση 2 ημερών

Γνωρίστε το αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, το Ναό του Απόλλωνα, το παγκοσμίως γνωστό Μαντείο και επισκεφθείτε μια από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες στην ηπειρωτική Ελλάδα, τα Μετέωρα και επισκεφθείτε δύο μοναστήρια.

Μετέωρα :

Πελώριοι κάθετοι βράχοι. Γλυπτά που φιλοτέχνησαν προϊστορικά ποτάμια, με σκαρφαλωμένα επάνω τους μοναστήρια ξακουστά.

Η θέα των πανύψηλων σκουρόχρωμων βράχων προκαλεί δέος. Φωλιασμένα στις κορυφές και στις σπηλιές τους από τον 11ο αιώνα, βρίσκονται τα μοναστήρια των Μετεώρων. Με σχοινιά, με δίχτυα ή με τα γυμνά τους χέρια οι μοναχοί καθιέρωσαν μια παράδοση αιώνων: αναρρίχηση.

Τα Μετέωρα αποτελούν από τα σπουδαιότερα μνημεία του κόσμου, προστατευόμενο από την UNESCO και χαρακτηρισμένο ως «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας». Είναι το πιο αξιόλογο -μετά το Άγιο Όρος- μοναστηριακό κέντρο στην Ελλάδα. Οι πρώτοι ασκητές ήρθαν εδώ τον 11ο αι., ωστόσο τα Μετέωρα άκμασαν ως μοναστικό κέντρο τον 13ο-14ο αι., καθώς πολλοί κάτοικοι των γύρω περιοχών ασπάστηκαν τον μοναχικό βίο.

Καλαμπάκα :

Η πόλη της Καλαμπάκας είναι κτισμένη στις ρίζες των βράχων των Μετεώρων και στην αριστερή όχθη του Πηνειού ποταμού. Στην ίδια θέση με τη σημερινή πόλη της Καλαμπάκας, βρισκόταν η αρχαία πόλη Αιγίνιο, η οποία στον Μεσαίωνα ονομαζόταν Σταγοί.
Eίναι γνωστή παγκόσμια για τα περίφημα μοναστήρια που είναι κτισμένα στις κορυφές των βράχων των Μετεώρων με εκατομμύρια επισκέπτες να συρρέουν από κάθε γωνιά της γης κάθε χρόνο για να θαυμάσουν τη φυσική ομορφιά και το μοναδικό τοπίο που σχηματίζουν οι βράχοι.

Η Καλαμπάκα αποτελεί επίσης ορμητήριο για τους επισκέπτες της που επιθυμούν να γνωρίσουν τα μνημεία και τις υπέροχες τοποθεσίες του Ασπροποτάμου, των Χασίων, του Κόζιακα.

Δελφοί :

Οι Δελφοί, ο λεγόμενος ομφαλός της Γης κατά την αρχαιότητα, υπήρξε ένα σημείο πνευματικής συνάντησης  των Ελλήνων, ένα θρησκευτικό κέντρο με πολλά ιερά και το σημαντικότερο πανελλήνιο μαντείο της αρχαίας Ελλάδας. Εκεί η Πυθία μετέφερε τους χρησμούς του Απόλλωνα στους επισκέπτες – προσκυνητές που κατέφθαναν από ελληνικές περιοχές και από ξένες χώρες.

Πολύ κοντά στον διάσημο αρχαιολογικό χώρο, θα βρείτε τη σύγχρονη κωμόπολη των Δελφών, στους πρόποδες του Παρνασσού, κοντά στην Αράχοβα. Εδώ συνδυάζονται ιδανικά το βουνό, η όμορφη φύση, διεθνούς φήμης αρχαιολογικά μνημεία και χώροι πολιτισμού, αλλά και η θάλασσα.

Η εκδρομή στα Μετέωρα περιλαμβάνει:

  • Δελφοί.
  • Διανυκτέρευση στην πόλη της Καλαμπάκας
  • Δύο βυζαντινά μοναστήρια των Μετεώρων (Απαιτείται κατάλληλη ενδυμασία. οι κυρίες δεν πρέπει να φορούν κοντές φούστες και πρέπει να έχουν μακριά μανίκια. Οι άνδρες δεν επιτρέπεται να φορούν σορτς).
  • Μνημείο του Λεωνίδα κατά την επιστροφή
  • Πολυτελή πούλμαν με δωρεάν WIFI

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ημέρες

Δείτε περισσότερες εκδρομές εδώ.

View More

Tour's Location

Meteora, Kalabaka, Greece
από €190,00

Συμπληρώστε τη φόρμα και ένας εκπρόσωπός της εταιρείας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

    You might also like

    elGreek