fbpx

Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – Θεοφάνεια – Εξωτερικό

Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – Θεοφάνεια – Εξωτερικό

Τα Χριστούγεννα (από τη φράση Χριστού γέννα) είναι η ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ’ επέκταση το σύνολο των εορτών από εκείνη την ημέρα, τις 25 Δεκεμβρίου, μέχρι τα Θεοφάνια (“Γιορτές των Χριστουγέννων”). Την ημέρα των Χριστουγέννων γιορτάζουν ο Χρήστος, η Χρυστάλλα, η Χριστίνα και η Χρυσούλα. Το χρονικό διάστημα που περικλείει τις γιορτές των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων, ονομάζεται στη λαογραφία και Δωδεκαήμερο.

Με τη λέξη Πρωτοχρονιά ή αρχιχρονιά, ή πρώτη του έτους ή αρχιμηνιά, χαρακτηρίζεται η πρώτη ημέρα του οποιουδήποτε ακολουθούμενου ημερολογιακού έτους. Στις περισσότερες χώρες η ημέρα της Πρωτοχρονιάς έχει καθιερωθεί ως επίσημη αργία και γιορτάζεται μαζικά. Κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο που ακολουθεί ο Δυτικός κόσμος στη σύγχρονη εποχή, πρωτοχρονιά είναι η 1η Ιανουαρίου. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο με όλες τις χώρες. Υπάρχουν διαφορετικά έθιμα σε όλο τον κόσμο.

Τα Θεοφάνια είναι μεγάλη ετήσια χριστιανική γιορτή της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Γιορτάζεται στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία γιορτή του Δωδεκαημέρου (εορτών των Χριστουγέννων). Το όνομα προκύπτει από τη φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας που συνέβη σύμφωνα με τρεις σχετικές ευαγγελικές περικοπές. Η γιορτή των Θεοφανίων λέγεται επίσης και ΕπιφάνιαΦώτα ή Φωτά ή Εορτή των Φώτων. Σε αυτή την εορτή γιορτάζουν: Φώτιος (Φώτης), Φωτεινή, Ιορδάνης, Θεοφάνης (Φάνης), Θεοφανία (Φανή).

Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – Θεοφάνεια – Εξωτερικό

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος θα μπορούσε να επιλέξει να πάει ταξίδι στο εξωτερικό. Ορισμένοι από αυτούς περιλαμβάνουν την ευκαιρία να εξερευνήσετε νέες πολιτισμικές εμπειρίες, να γνωρίσετε νέους ανθρώπους. Αλλά και να δημιουργήσετε μνήμες που θα θυμάστε για πάντα. Το ταξίδι στο εξωτερικό μπορεί επίσης να προσφέρει για επαγγελματική ανάπτυξη, εκμάθηση νέων γλωσσών και ανακάλυψη νέων τοπίων και φυσικών ομορφιών. Ωστόσο, πριν αποφασίσετε να ταξιδέψετε, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τους τρέχοντες περιορισμούς και τις συνθήκες ταξιδιού που επιβάλλονται από τις αρχές και τις υγειονομικές αρχές, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19.

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε αλλά και για να κλείσετε το πακέτο σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο: 2109241555.

elGreek